ŽIVOT

Modularne kuhinje vs. kuhinje po mjeri: Što je pravi izbor za vas?

Što mislite, jesu li bolje modularne kuhinje ili kuhinje po mjeri kako biste pronašli tu savršenu simfoniju?

Objavljeno 27.07.2023
Darija Kovačić

Kuhinja je pozornica na kojoj se odvijaju svakodnevni trenuci, od ranih jutarnjih kavica, pripreme obiteljskog ručka, pa do tajnih ponoćnih zalogaja. Ali kako postići savršenu simfoniju u tom prostoru? Što mislite, jesu li bolje modularne kuhinje ili kuhinje po mjeri kako biste pronašli tu savršenu simfoniju?

Modularne kuhinje

Modularne kuhinje, poznate i kao prefabricirane kuhinje, dolaze u standardiziranim dijelovima ili modulima koji se mogu kombinirati na različite načine kako bi se stvorila funkcionalna i privlačna kuhinja.

Blok kuhinje su popularne zbog svoje pristupačnosti, brzine instalacije i širokog raspona dizajna. One nude različite opcije za raspored, boje i materijale, omogućujući vam odabir one koja najbolje odgovara vašem ukusu i prostoru.

Ove kuhinje su idealne za one koji traže brza i ekonomična rješenja za svoje kuhinjske potrebe, ali su također odličan izbor i za one koji žele modernu i stilsku kuhinju bez puno muke. Međutim, modularne kuhinje mogu biti ograničene kada je riječ o prilagodbi specifičnim prostornim zahtjevima ili jedinstvenim dizajnerskim idejama.

Kuhinje po mjeri

S druge strane, kuhinje po mjeri su dizajnirane i izrađene prema specifičnim dimenzijama i zahtjevima vašeg prostora. One pružaju maksimalnu fleksibilnost u smislu dizajna, materijala i funkcionalnosti. Kuhinje po mjeri omogućuju vam da maksimalno iskoristite dostupan prostor, bez obzira na njegovu veličinu ili oblik.

Kuhinje po mjeri su idealne za one koji imaju specifične ideje ili zahtjeve za svoju kuhinju. Čak možete i odabrati specifične materijale, boje i završne obrade, što vam pruža potpunu kontrolu nad izgledom vaše nove kuhinje. Međutim, kuhinje po mjeri obično su skuplje i zahtijevaju duže vrijeme za izradu i instalaciju. Ali ne brinite, jer za prave stručnjake namještaja Mime, ovo će biti čas posla!

Njihov tim stručnjaka će doći, izmjeriti vaš prostor, razumjeti vaše potrebe i želje te stvoriti dizajn koji je savršeno prilagođen vama. Ali to nije sve, jer kada vaša nova kuhinja stigne, stručnjaci Mime ne samo da će instalirati vašu novu kuhinju, već će se pobrinuti i za uklanjanje vaše stare kuhinje. Dakle, sve što trebate učiniti je opustiti se i gledati kako vaša vizija dolazi do izražaja.

Kako odabrati kuhinju?

Vaš izbor između modularne kuhinje i kuhinje po mjeri ovisit će o nekoliko faktora. Proračun je jedan od najvažnijih. Ako tražite ekonomičniju opciju s brzom instalacijom, modularna kuhinja može biti pravi izbor za vas. Međutim, ako ste spremni uložiti više vremena i novca za kuhinju koja je potpuno prilagođena vašim potrebama i željama, kuhinja po mjeri bi mogla biti bolja opcija.

Trebali biste uzeti u obzir veličinu i oblik vaše kuhinje. Ako imate neobičan prostor ili specifične zahtjeve za raspored, kuhinja po mjeri može vam pružiti više fleksibilnosti. S druge strane, ako imate standardan prostor, modularna kuhinja može biti jednako učinkovita.

Vaš izbor će ovisiti o vašem osobnom ukusu. Ukoliko volite jedinstveni, personalizirani izgled, kuhinja po mjeri može biti pravi izbor za vas. No ako preferirate širok izbor prethodno dizajniranih opcija, možda ćete se htjeti odlučiti za modularnu kuhinju.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Lonci&Poklopci by Bajde jedini je specijazirani lanac dućana s posuđem, uređajima i priborom za svaku kuhinju koja drži do sebe, a osječka je trgovina najnovija oaza za sve one koji uživaju u kuhanju, serviranju, roštiljanju...

[FOTO] Lonci&Poklopci by Bajde – kuhinjsko blago od danas i u Osijeku!

Na čak 500m2 prostora uz više od dvije tisuće artikala, u Osijek Mallu otvoren je prvi dućan s kuhinjskim blagom Više…

Anušić: Ovom manifestacijom smo pokazali da se može i u doba pandemije razvijati turizam, samo treba pronaći način

Mjesec baranjske kuhinje pokazao se vrlo popularnim

Mjesec baranjske kuhinje u doba pandemije pokrenule su Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Bilja i Baranje s ciljem promocije seoskih domaćinstava Više…

Đukić: "Namjera nam je tu namirnicu, koju dajemo pacijentima, pripremiti na što bolji tehnološki način kako bi što manje izgubila nutritivne vrijednosti, a da se kroz taj proces ipak dobije na okusu"

Chef Vatrenih Tomica Đukić postao je chef bolničke kuhinje KBC-a Osijek

Glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić, postao je chef bolničke kuhinje KBC-a Osijek, prenosi Radio Osijek. Na taj će Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iločke zidine su najveći i najbolje očuvan fortifikacijski kompleks u kontinentalnoj Hrvatskoj. Obilazak obnovljenih zidina, radionice za djecu, izložbu u Muzeju grada Iloka i otvorena vrata iločkih vinarija, posjetitelji se od 17 sati u petak, subotu i nedjelju mogu i besplatno voziti turističkim vlakićem na ruti Stari podrum – Principovac – Stari podrum

[FOTO] Dobra ideja za izlet – Iločke zidine otvorene, posjetitelje do nedjelje očekuje bogat program

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju