CRNA KRONIKA

Moralo je doći do ovoga!? Traktorom ‘našao’ ručnu bombu

Ovoga puta, bez imalo šale, prenosimo Vam izvješće policije u cijelosti ...

  Objavljeno 17.05.2018
  Alan Srčnik

  Ovoga puta, bez imalo šale, prenosimo Vam izvješće policije. “U poslijepodnevnim satima 16. svibnja, prilikom košnje trave … traktorom kod Uglješa, 36-godišnjak je traktorskom kosom aktivirao ručnu bombu, koja se nalazila u zarasloj travi. Prilikom eksplozije razbijeno je stražnje vjetrobransko staklo kabine traktora. 36-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u KBC Osijek. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće”.

  UPUTE

  Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek. Protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

  Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

  Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

  BESPLATNI TELEFON

  Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.