ŽIVOT

MORH se očitovao o velikom vojnom konvoju koji je prošao kroz Osijek

To nije prvi ovakav prolazak konvoja s vojnom opremom, ali je ovaj kod građana stvorio "određenu nervozu" zbog trenutnog stanja s ratom u Ukrajini

Objavljeno 25.04.2022
Ivona Amidžić

Kroz Osijek je u subotu prošao vlak koji je prevozio vojnu opremu i džipove, a u Ministarstvu obrane kažu da je riječ o tranzitima vojne opreme kroz Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO.

Iz MORH-a su objasnili da je na graničnom prijelazu Beli Manastir u Hrvatsku jučer ušla željeznička kompozicija s opremom OS Velike Britanije, prenosi Index.

“Teritorij Republike Hrvatske napustili su na Graničnom prijelazu Tovarnik. Na istoj ruti kroz teritorij Republike Hrvatske danas su prošli vagoni s opremom OS Francuske”, odgovorili su iz MORH-a na upit Hine.

“Riječ je o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO”, izvijestili su.

Neki građani bili su nervozni

Portal SiB.hr objavio je video na kojem se vidi da se vlakom kroz Osijek prevozi brojna vojna oprema. U prvom dijelu kompozicije nalazili su se uglavnom vojni džipovi, dok je u drugom dijelu vlaka tehnika bila pokrivena ceradom, pa nije moguće reći o čemu se radi.

“Video koji je poslao čitatelj snimljen je jučer u Trpimirovoj ulici, a kompozicija se kretala iz smjera Baranje”, naveli su.

To nije prvi ovakav prolazak konvoja s vojnom opremom, ali je ovaj kod građana stvorio “određenu nervozu” zbog trenutka u kojem se događa, vezano za stanje u Ukrajini.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021.

Ministar Banožić obišao inženjerijske radove za Europsko prvenstvo u streljaštvu

Na streljani Pampas u Osijeku pripadnici Inženjerijske bojne GOMBR-e sudjeluju u pripremi terena za održavanje Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO Više…

Vrijednost pošiljke koja je jučer stigla u Luku Rijeka je 1,982.560,00 američkih dolara.

U Hrvatsku pristigle dodatne količine zaštitne opreme iz Kine

U Rijeku je u subotu uplovio brod Xin Tian Jin kojim je iz Kine dopremljeno 13 kontejnera s 88 tona Više…

Sanirali ukupno 11 kilometara prometnica, 175 metara klizišta, postavili 77 kontejnera, 20 mobilnih kućica, 11 šatora, četiri ekspedicijska šatora, šator Alaska...

Hrvatski vojnici i ovog vikenda pomagali unesrećenima potresom

Hrvatski vojnici, koji su i ovog vikenda nastavili pomagati u potresu stradalom stanovništvu i civilnim institucijama Sisačko-moslavačke županije, angažirani su i na geosondiranju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje