POLITIKA

Most bira novo vodstvo

Službeno predstavljanje novog vodstva Most-a trebalo bi biti u ponedjeljak.

  Objavljeno 20.12.2020
  Darija Kovačić

  Most danas bira novo vodstvo, glasa se elektroničkim putem, a iako će službeni rezultati biti objavljeni tek u ponedjeljak, kao najizgledniji kandidat za predsjednika spominje se aktualni čelnik stranke Božo Petrov kojem će, ako pobijedi, to biti treći mandat, prenosi Index.

  Članstvo može glasati od 7 do 19 sati, a biraju predsjednika i dva potpredsjednika, članove Glavnog odbora i Predsjedništva te političkog tajnika stranke. Jedini protukandidat aktualnom predsjedniku Petrovu je član Glavnog odbora Bruno Petrušić. U središnja tijela Mosta bira se 15 članova Glavnog odbora, četiri člana Predsjedništva, pet članova Nadzornog odbora, te dvije nove funkcije – međunarodni tajnik i tajnik za mlade.

  Službeno predstavljanje novog vodstva trebalo bi biti u ponedjeljak.

  U javnosti se nagađa kako bi na čelu Mosta mogao ostati aktualni predsjednik Božo Petrov, kao potpredsjednici stranke spominju se saborski zastupnik iz Rijeke Marin Miletić i aktualni politički tajnik Nikola Grmoja, dok bi Grmoju na mjestu političkog tajnika mogao zamijeniti saborski zastupnik Ante Kujundžić.

  O novom vodstvu odlučivat će elektroničkim putem 585 redovitih članova stranke, a Nikola Grmoja za Hinu pojašnjava zašto je tako mali broj redovitih članova. “Odredba u Statutu je bila da član stranke mora odraditi dva izborna ciklusa u Mostu kako bi postao redovitim članom. Time smo štitili stranku da se smanji mogući utjecaj velikih stranaka koje su uništavale konkurenciju. Sjetimo se pravaša koje je HDZ uništavao i preuzimao”, kazao je Grmoja. Napominje međutim i da je nedavno na saboru stranke ta statutarna odredba promijenjena i liberalizirana.

  O tome što očekuje od današnjih izbora Grmoja poručuje: “Očekujem da izaberemo vodstvo koje će od Mosta učiniti političku opciju koja će preuzeti odgovornost za Hrvatsku.”

  Foto: arhiva

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Procjene govore da se u BiH nalazi između sedam i devet tisuća migranata.

  Odnos prema migrantima na hrvatskoj granici na meti kritika dijela europarlamentaraca

  U raspravi o humanitarnoj situaciji izbjeglica i migranata na vanjskim granicama EU-a, održanoj u utorak  u Europskom parlamentu, niz zastupnika je oštro kritizirao postupanje Više…

  U izradi nacrta rezolucije sudjelovali su hrvatski zastupnici iz svih zastupničkih klubova Europskog parlamenta

  Zastupnici Europskog parlamenta ovaj tjedan glasaju o obnovi Hrvatske

  Zastupnici Europskog parlamenta glasat će ovaj tjedan o obnovi potresima pogođene Hrvatske i pozvati Komisiju da u suradnji s europskim Više…

  Milanović: "Prošlo je 20 godina, po meni to je u zastari"

  Milanović: U poslijeratnoj obnovi se kokošarilo, to je jedna od naših sramota

  Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u utorak kako se prilikom poslijeratne obnove očito kokošarilo i potkradalo u obnavljaju kuća, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Veleposlanik Bowman izrazio je suosjećanje sa stradalim stanovništvom i pohvalio napore svih angažiranih

  Iz Kanade stiže milijun i sto tisuća kanadskih dolara pomoći za Hrvatsku

  Procjene govore da se u BiH nalazi između sedam i devet tisuća migranata.

  Odnos prema migrantima na hrvatskoj granici na meti kritika dijela europarlamentaraca

  U izradi nacrta rezolucije sudjelovali su hrvatski zastupnici iz svih zastupničkih klubova Europskog parlamenta

  Zastupnici Europskog parlamenta ovaj tjedan glasaju o obnovi Hrvatske