Arhiva

Motoristi prodefilirali osječkim ulicama, bakljama obilježili Dan državnosti

    Objavljeno 27.06.2016
    OsijekNews redakcija

    Temperatura koja se u subotu dizala i do 33 Celzijeva stupnja u poslijepodnevnim satima ispraznila je ulice pa, nažalost, nije puno Osječana popratilo defile motorista, središnji dio 15. zaredom Motosusreta u organizaciji Motokluba Osijek. Bio je to samo jedan od brojnih događaja, a prethodilo mu je službeno otvaranje, kojem su nazočili gradonačelnik Ivan Vrkić, župan Vladimir Šišljagić te Antonio de Blasio, generalni konzul Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj, koji je na materinskom jeziku pozdravio sve ljude mađarskoga govornog područja.

    – Imamo puno članova Mađara i ovo je prvi put da je konzul došao na Motosusrete. Inače, gradonačelnik Vrkić i tajnik Hrvatske glazbene unije Igor Delač imali su čast dodijeliti nagrade najboljima s gitarijade održane prethodnoga dana. Dan smo počeli okupljanjem u hotelu Lug, koji je za sve goste priredio tradicionalni slavonski doručak, a potom smo zapalili svijeće u Kapelici Kraljice mira, na Lijevoj obali – ispričao je Zdravko Bošnjak, predsjednik MK Osijek.

    Nakon defilea osječkim ulicama, motoristi su otišli u Bilje, gdje im je priređen čobanac, a potom je na prostoru amfiteatra održan mali show na bentu. Pobjeda Portugala na Europskom prvenstvu potom je, kaže Bošnjak, srećom, tek kratko, omela dobro raspoloženje, jer su ubrzo paljenjem baklji i intoniranjem hrvatske himne obilježili Dan državnosti, ali i skori Dan branitelja grada Osijeka. Malim vatrometom u ponoć zaokružen je taj zanimljiv dan Motosusreta, a nakon doručka u nedjelju domaćini su ispratili svoje goste.

    Glas Slavonije – M. Mihelić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!