GOSPODARSTVO

Muku mučite s vlažnim zidovima u poslovnim prostorima? Od danas više nemojte!

Ecodry uređaj je brzo i jednostavno rješenje vašeg problema...

  Objavljeno 06.01.2019
  Lucija Tokić

  Sigurno ste se do sada susreli s problemom vlažnih zidova u svojim poslovnim prostorima i znate kakva je gnjavaža i gubitak vremena sanacija takvih zidova.

  Osim što se narušava estetika prostora zbog raslojavanja zida i pojave plijesni, stvara se i nezdrava sredina za boravak koja donosi i određen zdravstveni rizik. Neki od rizika kojima se izlažete boravljenjem u prostorijama s vlagom su: pad imunološkog sustava, razvoj alergija te mogućnost pojave astme i drugih bolesti…

  ecodry

  Ne treba zanemariti ni činjenicu da kad se u nekretnini pojavi vlaga ista počinje kontinuirano gubiti na vrijednosti te da trošak održavanja nekretnine i življenja u istoj postaje sve skuplji.

  Također, važno je napomenuti da, vlaga u zidu smanjuje toplinsku zaštitu jer se na mjestu zračnih pora koje služe kao toplinska zaštita u građevinskim materijalima nalazi voda iz tla. Pojednostavljena računica je da povećanje vlažnosti zida za 1% smanjuje toplinsku izolaciju zida za 5%.

  A znate li koji je najčešći uzrok vlage u zidovima?

  Jedan od najčešćih uzroka nastanka vlažnih zidova je tzv. kapilarna vlaga. Kapilarna vlaga može se pojaviti u svim građevinama, neovisno o godini izgradnje, a u pravilu prisutna je kod gotovo svih starih građevina. Kada na površini zida primijetite zatamnjene mrlje na kojima se boja počela odvajati od zida velika je vjerojatnost da je u prostoriju prodrla kapilarna vlaga. Do pojave kapilarne vlage najčešće dolazi zbog izostanka, dotrajalosti ili neadekvatne ugradnje hidroizolacije.

  Postoji nekoliko znakova koji ukazuju na nastanak kapilarne vlage u prostoriji, a najčešći su:

  • pojava “vlažnih”, pomalo zatamnjenih mrlja na površini zida
  • ljuštenje i otpadanje površinske žbuke
  • pojava soli, nitrata i plijesni na površini zida
  • raslojavanje i otpadanje materijala (žbuka, beton, opeka, kamen)
  • hladni zidovi
  • neugodan miris vlage u prostoru

  Kako se onda riješiti vlage?

  Postoji više načina na koje se kapilarna vlaga rješava, a najbolji način rješavanja problema vlažnih zidova je uz pomoć elektroničkih uređaja koji rade na bazi dinamičke bežične elektroosmoze.

  Ovi uređaji utječu na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidovima i na prirodan način smanjuju površinsku napetost molekula vode, odnosno mijenjanju smjer kretanja čestica vode prema negativno nabijenom tlu. Ovo je izvrsno rješenje za probleme s vlagom u zidu jer osim što potiskuje postojeću vlagu iz zida nazad u zemlju isti sprječava ponovno “penjanje” nove vlage u zid.

  Uređaji djeluju kroz zidove u određenom radijusu i jednom ugrađeni omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje vlage u zidovima prouzrokovane kapilarnom vlagom. Sanacija vlage obavlja se bez velikih građevinskih radova te narušavanja statičke stabilnosti i mehaničke otpornosti građevine.

  ECODRY uređaj

  Jedna od vodećih svjetskih tvrtki u ovom segmentu je tvrtka ECODRY – međunarodna tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj koja već više od tri desetljeća uspješno nudi rješenja za sanaciju kapilarne vlage. U poslovanju se koriste ekološki prihvatljive tehnologije u proizvodnji i korištenju sustava te su do danas dobili brojne certifikate vezane za kvalitetu i standard poslovanja.

  ecodry

  ECODRY uređaji kroz godine pokazali su se kao jedno od najboljih tehnoloških rješenja u području sanacije vlage. Ova višestruko potvrđena tehnologija ima brojne značajne prednosti naspram ostalih načina sanacije kapilarne vlage.

  Neke od najznačajnijih prednosti su:

  • djeluje na sve, čak i nepristupačne dijelove zida
  • pogodan za sve vrste zidova i veličine objekata
  • niski troškovi ulaganja
  • niži troškovi energije
  • jednostavna instalacija uređaja
  • ne zahtijeva građevinske radove i ne narušava strukturu građevine

  ecodry

   

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Zeleni i ljevica zadovoljni što su klimatske promjene prioritet

  Finski premijer: borba protiv klimatskih promjena prioritet predsjedanja

  Najveći broj smrti, 36%, uzrokovano je bolestima krvožilnog sustava, 26% je posljedica raka a 8% respiratornih bolesti...

  Španjolska s najnižom stopom smrtnosti u EU-u, Hrvatska u vrhu

  Iz Hrvatske je u Njemačku 2018. iselilo 57.724 građana te sada iznosi 395.665 građana

  Rekordni broj državljana RH koji žive u Njemačkoj