GOSPODARSTVO

Muku mučite s vlažnim zidovima u poslovnim prostorima? Od danas više nemojte!

Ecodry uređaj je brzo i jednostavno rješenje vašeg problema...

    Objavljeno 06.01.2019
    Lucija Tokić

    Sigurno ste se do sada susreli s problemom vlažnih zidova u svojim poslovnim prostorima i znate kakva je gnjavaža i gubitak vremena sanacija takvih zidova.

    Osim što se narušava estetika prostora zbog raslojavanja zida i pojave plijesni, stvara se i nezdrava sredina za boravak koja donosi i određen zdravstveni rizik. Neki od rizika kojima se izlažete boravljenjem u prostorijama s vlagom su: pad imunološkog sustava, razvoj alergija te mogućnost pojave astme i drugih bolesti…

    ecodry

    Ne treba zanemariti ni činjenicu da kad se u nekretnini pojavi vlaga ista počinje kontinuirano gubiti na vrijednosti te da trošak održavanja nekretnine i življenja u istoj postaje sve skuplji.

    Također, važno je napomenuti da, vlaga u zidu smanjuje toplinsku zaštitu jer se na mjestu zračnih pora koje služe kao toplinska zaštita u građevinskim materijalima nalazi voda iz tla. Pojednostavljena računica je da povećanje vlažnosti zida za 1% smanjuje toplinsku izolaciju zida za 5%.

    A znate li koji je najčešći uzrok vlage u zidovima?

    Jedan od najčešćih uzroka nastanka vlažnih zidova je tzv. kapilarna vlaga. Kapilarna vlaga može se pojaviti u svim građevinama, neovisno o godini izgradnje, a u pravilu prisutna je kod gotovo svih starih građevina. Kada na površini zida primijetite zatamnjene mrlje na kojima se boja počela odvajati od zida velika je vjerojatnost da je u prostoriju prodrla kapilarna vlaga. Do pojave kapilarne vlage najčešće dolazi zbog izostanka, dotrajalosti ili neadekvatne ugradnje hidroizolacije.

    Postoji nekoliko znakova koji ukazuju na nastanak kapilarne vlage u prostoriji, a najčešći su:

    • pojava “vlažnih”, pomalo zatamnjenih mrlja na površini zida
    • ljuštenje i otpadanje površinske žbuke
    • pojava soli, nitrata i plijesni na površini zida
    • raslojavanje i otpadanje materijala (žbuka, beton, opeka, kamen)
    • hladni zidovi
    • neugodan miris vlage u prostoru

    Kako se onda riješiti vlage?

    Postoji više načina na koje se kapilarna vlaga rješava, a najbolji način rješavanja problema vlažnih zidova je uz pomoć elektroničkih uređaja koji rade na bazi dinamičke bežične elektroosmoze.

    Ovi uređaji utječu na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidovima i na prirodan način smanjuju površinsku napetost molekula vode, odnosno mijenjanju smjer kretanja čestica vode prema negativno nabijenom tlu. Ovo je izvrsno rješenje za probleme s vlagom u zidu jer osim što potiskuje postojeću vlagu iz zida nazad u zemlju isti sprječava ponovno “penjanje” nove vlage u zid.

    Uređaji djeluju kroz zidove u određenom radijusu i jednom ugrađeni omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje vlage u zidovima prouzrokovane kapilarnom vlagom. Sanacija vlage obavlja se bez velikih građevinskih radova te narušavanja statičke stabilnosti i mehaničke otpornosti građevine.

    ECODRY uređaj

    Jedna od vodećih svjetskih tvrtki u ovom segmentu je tvrtka ECODRY – međunarodna tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj koja već više od tri desetljeća uspješno nudi rješenja za sanaciju kapilarne vlage. U poslovanju se koriste ekološki prihvatljive tehnologije u proizvodnji i korištenju sustava te su do danas dobili brojne certifikate vezane za kvalitetu i standard poslovanja.

    ecodry

    ECODRY uređaji kroz godine pokazali su se kao jedno od najboljih tehnoloških rješenja u području sanacije vlage. Ova višestruko potvrđena tehnologija ima brojne značajne prednosti naspram ostalih načina sanacije kapilarne vlage.

    Neke od najznačajnijih prednosti su:

    • djeluje na sve, čak i nepristupačne dijelove zida
    • pogodan za sve vrste zidova i veličine objekata
    • niski troškovi ulaganja
    • niži troškovi energije
    • jednostavna instalacija uređaja
    • ne zahtijeva građevinske radove i ne narušava strukturu građevine

    ecodry

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ne upuštajte se u gradnju sami, jer lakše je graditi s Izolirkom!

    Lakše je graditi s Izolirkom

    Novi proljetni katalog Izolirke uvjeriti će Vas da je lakše graditi kada netko misli na Vaš budžet. Kako bi Vam Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ