ŽIVOT

MUP i Grad Vukovar potpisali sporazum o obnovi zgrade za potrebe Interventne policije PU vukovarsko-srijemske

Božinović je pojasnio kako će u Vukovar biti preseljana interventna policija PU vukovarsko-srijemske koja se sada nalazi u Nuštru nedaleko Vinkovaca, dok će u Nuštar biti preseljena vukovarsko-srijemska prometna policija

Objavljeno 23.03.2019
Tamara Lemajić

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u petak sporazum o financiranju uređenja i prenamjene stambene zgrade u Vukovaru za potrebe smještaja jedinice interventne policije, a čijom realizacijom će se, kako je pojasnio ministar Božinović, poboljšati uvjeti života i rada pripadnika PU vukovarsko-srijemske – piše vukovar.hr.

Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisali su Sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru, na adresi Rudofla Perešina 5, a u svrhu premještaja Interventne jedinice policije u Vukovar. Navedena nekretnina bila je pod ingerencijom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a nakon iskazanog interesa Ministarstva unutarnjih poslova za prenamjenu za potrebe policije, i Grad Vukovar je iskazao veliki interes za suradnjom.

Sporazumom se utvrđuje da se nekretnina obnovi i uredi za potrebe ustrojstvenih jedinica MUP-a, Policijske uprave vukovarsko – srijemske.
Nositelj investicijskih polsova bit će Ministarstvo unutarnjih poslova koje će voditi koordinaciju cijelog projekta, provesti postupak javnog nadmetanja i ugovoriti uslugu izrade tehničke dokumentacije te izvođenje i stručni nadzor predmetnih radova.

„Ovim Sporazumom poboljšati ćemo uvjete života i rada naših pripadnika Policijske uprave vukovarsko- srijemske. Uz pomoć Ministarstva državne imovine i Grada Vukovara smo našli rješenje kako objekte koji u ovom trenutku nisu u potpunosti u funkciji iskoristiti za rad policije”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te naglasio kako će Interventna jedinica policije PU vukovarsko-srijemske u Vukovar biti premještena iz Nuštra.
Ministar je ovom prigodom iskazao zadovoljstvo rada s Gradom Vukovarom te brzinom postignutog dogovora. „Diljem Republike Hrvatske već godinu dana radimo na osiguravanju boljih uvjeta našim službenicima obnovom policijskih zgrada. S jedne strane uz korištenje fondova Europske Unije, a s druge strane suradnjom s jedinicama lokalne i regionalne samouprave činimo sve što je u interesu kako bi napravili što više na unaprjeđenju rada policijskih službenika jer u tom slučaju zaposlenici mogu doprinijeti još više kad je u pitanju ispunjavanje njihove temeljne funkcije – rad u svrhu zaštite mira i sigurnosti građana”, zaključio je Božinović.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je zavalnost i zadovoljstvo izuzetno uspješnom suradnjom s Ministarstvom unutarnjih poslova te naglasio je kako je ovo vrlo značajan projekt za Vukovar. „Premještanje Interventne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vukovar, koji je upravno i administrativno središte Vukovarsko – srijemske županije, ima veliku važnost jer time Vukovar dobiva sposobnost koju do sada nije imao, a svakako treba imati budući je središte županije”, rekao je Penava te dodao kako ovaj Sporazum predstavlja korist za sve građane grada Vukovara. Njegova suština je pojačana sigurnost građana, a kroz indirektne mjere dovodi i do dodatnog broj radnih mjesta u našem gradu.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Brži i jednostavniji prelazak granice, mogućnost najave dolaska na odredište i maksimalna sigurnost i pouzdanost samo su neke od prednosti Više…

U Tvrđi su tako posjetitelji mogli vidjeti bogat program aktivnosti, tijekom kojih su izvedene pokazne vježbe Jedinice specijalne i interventne policije Osijek, vožnja spretnosti prometnih policajaca – motociklista, demonstriran je pronalazak droge sa službenim psom

[FOTO] U Osijeku održan Dan otvorenih vrata PU OBŽ

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku danas je održan Dan otvorenih vrata u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske na kojem je Više…

Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom