ŽIVOT

MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

Objavljeno 15.05.2023
Darija Kovačić

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2 slijedom čega građani svoje istekle isprave moraju zamijeniti novima u roku od 30 dana, preciznije – u roku od 30 dana trebaju podnijeti zahtjev za izdavanje novih isprava.

Na dan 12.03.2023. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske skupa sa pripadajućim policijskim postajama (Policijska postaja Beli Manastir, Policijska postaja Belišće, Policijska postaja Donji Miholjac, Policijska postaja Đakovo i Policijska postaja Našice) broj isteklih osobnih iskaznica iznosi 12337, broj isteklih putnih isprava iznosi 24994, broj isteklih vozačkih dozvola iznosi 4168, broj isteklih oružnih listova za držanje oružja iznosi 580, dok broj isteklih oružnih listova za držanje i nošenje oružja iznosi 1061.

Kako bi svi građani kojima su istekli dokumenti uspjeli ih na vrijeme izraditi, Policijska uprava osječko-baranjska uvela je cjelodnevno radno vrijeme. Tako će šalteri za stranke na kojima se izdaju dokumenti od 16.5. do 11.06. raditi od ponedjeljka do petka, od 7,15 do 18,30 sati. 

Napominju da će se svaki radni dan od 15 do 18,30 sati isključivo raditi samo s isteklim dokumentima.

Šalteri za dokumente u policijskim postajama nastavit će raditi u jednoj smjeni.

Svakako treba istaknuti da putovnica i vozačka dozvola nisu obvezni dokumenti te ih građani nakon isteka roka važenja ne moraju pribavljati ako ne namjeravaju putovati u zemlje koje zahtijevaju putovnicu ili ako ne namjeravaju voziti vozilo.

Putem mobilne aplikacije e-Redomat moguće je rezervirati termine za podnošenje zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice, putovnice i vozačke dozvole, za preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola te reguliranje prebivališta.

Skrećemo pažnju kako samo zahtjeve za izdavanje osobne iskaznice eOI morate podnositi u nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja ima upravne poslove, mjesno nadležnoj prema Vašem prebivalištu dok druge usluge Ministarstva unutarnjih poslova možete koristiti i preko sustava e-Usluge MUP-a RH i putem sustava e-Građani.

Također, ovim putem upućujemo i na ekonomičnost koju omogućava aktivacija elektroničke osobne iskaznice eOI, a nakon čega je moguće podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice i vozačke dozvole elektroničkim putem, dakle bez dolaska u policijske postaje ili uprave. Aktivacijom elektroničke osobne iskaznice mogu se koristiti i ostale elektroničke usluge dostupne u sustavu eGrađani.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ravnatelji srednjih škola zahvalili se na donaciji vozila te su istaknuli "da su donirani automobili novije generacije i da će uvelike pridonijeti stručnoj izobrazbi učenika srednjih strukovnih škola automehaničara, automehatroničara, autolimara, tehničara za vozila...

Policija donirala rashodovana vozila strukovnim školama

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske danas je obavljena primopredaja tri rashodovana policijska automobila i jednog motocikla, koje je Policijska uprava Više…

Kampanja je provedena s ciljem informiranja i privlačenja novih polaznika obrazovnog programa za policijskog službenika/cu. Tom prigodom na trgu su prezentirani oprema i rad svih rodova policije

U Osijeku predstavljena kampanja “Postani policajac/policajka”

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava osječko-baranjska u četvrtak su održali „Dan otvorenih vrata“ Više…

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 15. do 21. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Europa se ujedinjuje radi potpore zdravlju bilja, bioraznolikosti i gospodarstvu. Hrvatska se pridružuje kampanji u kojoj sudjeluju 22 zemlje, uključite se i vi!

Znate li kad vam treba biljna putovnica? Hrvatska prvi put u kampanji #PlantHealth4Life!

Ravnatelji srednjih škola zahvalili se na donaciji vozila te su istaknuli "da su donirani automobili novije generacije i da će uvelike pridonijeti stručnoj izobrazbi učenika srednjih strukovnih škola automehaničara, automehatroničara, autolimara, tehničara za vozila...

Policija donirala rashodovana vozila strukovnim školama

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu