SPORT

Mursaši gostuju u Zagrebu

Odbojkaška ligaška natjecanja stigla su do 10. kola po jakosnim skupinama

    Objavljeno 23.02.2019
    Tamara Lemajić

    Odbojkaška ligaška natjecanja stigla su do 10. kola po jakosnim skupinama. Snage odmjeravaju ekipe koje su se sučelile i u prethodnoj rundi, naravno ovaj put sa zamjenom domaćinstva – piše Glas Slavonije.

    Tako će odbojkaši Murse Osijek ponovo igrati protiv najjače odbojkaške družine, zagrebačke Mladosti. U subotu na Savi (18 sati) domaćin je apsolutni favorit, dok se od mursaša očekuje da pruže najbolji otpor što trenutno mogu, primjerice kako je to prošle subote bilo u prvom setu u Gradskom vrtu. Drugi dvoboj 1. skupine, između Rijeke i Mladost Ribola Kaštela, na programu je u ponedjeljak.

    Odbojkašice Enna Vukovara dominantne su u 2. jakosnoj superligaškoj skupini. Liderska pozicija ostaje neupitna, deset bodova zaostataka ne može se nadoknaditi u tri preostala kola. Vukovarke su u pobjedničkoj seriji od starta drugog dijela, a serija bi se mogla nastaviti i kod Marina Kaštela (subota, 17 sati). Prije tjedan dana duel istih suparnica ponudio je apsolutnu dominaciju Vukovarki, koje su sve riješile u tri seta za sat vremena. U drugom dvoboju splitska Brda dočekuju Poreč. U 1. skupini parovi su Olimpik – Mladost i Kaštela – Rijeka CO.

    Sve do doigravanja bez pritiska mogu igrati odbojkašice Osijeka, koje su u prošlom kolu potvrdile prvo mjesto u najjačoj prvoligaškoj skupini. Naravno, sastav Miroslava Đekića neće igrati rekreativno, već i dalje angažirano, što se očekuje i u nedjelju (17 sati) protiv Splita, u dvorani OŠ Ravne njive. Tamo su odbjkašice s Drave izgubile jedinu utakmicu u ligaškom dijelu. Davno je to bilo, prije više od tri mjeseca, a ovo je dobra prigoda da se izravnaju davni računi, piše Glas.

     

    Foto: Pixabay (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Četiri vrhunske ekipe, ŽOK Ferivi Višnjevac, OK Linga, ŽOK Osijek i ŽOK Našice, izborile su svoj put do ovog prestižnog turnira nakon kvalifikacija, prikazujući izvanredne vještine i predanost sportu

    ŽOK Osijek pobjednik završnog turnira Prvenstva regije Istok za juniorke

    Uzbudljivi dvoboji obilježili su nedjelju, 10. prosinca 2023., u Sportskoj dvorani Jug gdje su se odvijale borbe najboljih ekipa na Više…

    Hrvatska će prvenstvo igrati u skupini B, a u prvom susretu 30. kolovoza odmjerit će snage s reprezentacijom Finske

    Odbojaška reprezentacija u Osijeku igra poslijednje prijateljske utakmice s Danskom!

    Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija nakon Vinkovaca i Maribora u Osijeku odrađuje finalne pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje