KULTURA

Muzej hrvatskog vatrogastva postavio izložbu “Minuta nakon potresa”

U Muzeju su uz fotografije postavljeni informativni plakati, ali i odore i oprema koju su vatrogasci koristili na intervencijama.

Objavljeno 30.01.2021
Darija Kovačić

Muzej hrvatskog vatrogastva uspješno je sudjelovao u ovogodišnjoj digitalnoj Noći muzeja. Umjesto na već poznatoj adresi (Trenkova 44 u Varaždinu), posjetitelji su program pregledali na službenim web stranicama Muzeja (www.mhv.hr) i na Facebook stranici Muzeja hrvatskog vatrogastva. Program se mogao pogledati od 18:00 sati u petak 29. siječnja 2020. godine.

Za sve ljubitelje Muzeja hrvatskog vatrogastva pripremljena je izložba fotografija stalnog postava Muzeja. Kroz fotografije autora Nevena Petrovića, posjetitelji se mogu upoznati s postavom koji priča priču o razvoju hrvatskog vatrogastva.

“Tematsku izložbu za Noć muzeja, pod nazivom “Minuta nakon potresa”, ove smo godine posvetili djelovanju vatrogasaca prilikom potresa u Zagrebu i Sisačko-moslavačkoj županiji. Ime smo izabrali jer su vatrogasci već minutu nakon potresa dobili dojave za intervencije kod spašavanja osoba, gašenja požara i uklanjanja drugih opasnosti koje je izazvao potres. Kroz izabrane 64 fotografije posjetitelji mogu vidjeti što su sve vatrogasci radili nakon zagrebačkog i potresa na području Sisačko-moslavačke županije”, kažu iz Muzeja.

Ova izložba nije postavljena samo u virtualnom okruženju. U Muzeju su uz fotografije postavljeni informativni plakati, ali i odore i oprema koju su vatrogasci koristili na intervencijama. Za potrebe izložbe vatrogasci JVP Grada Varaždina su simulirali podupiranje na dijelu stropa u izložbenoj galeriji.

Sve ove predmete vezane uz angažman vatrogasaca na potresom pogođenom području moći ćete pogledati u Muzeju od početka veljače, u radnom vremenu Muzeja te u drugim terminima prema prethodnoj najavi.

Izložbu fotografija pogledajte na: https://mhv.hr/minuta-nakon-potresa/

“Iako u drugačijim okolnostima, Muzej hrvatskog vatrogastva je predstavio bogat program u Noći muzeja te izložbom “Minuta nakon potresa” prikazao rad vatrogasaca na sanaciji ovih prirodnih nepogoda. Zahvaljujemo svim zaljubljenicima u vatrogastvo koji nas prate i u virtualnom okruženju”, zaključili su Muzeja hrvatskog vatrogastva.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

Kao najveći nacionalni muzej općeg tipa, smješten u baroknoj osječkoj Tvrđi, Muzej Slavonije je omiljeno mjesto susreta brojnim posjetiteljima. Kultura, i u malim dozama, utječe na povećanje razine hormona sreće, a nove spoznaje nadopunjuju naše životno znanje.

Noć muzeja u muzeju Slavonije

Muzej Slavonije u petak 27. siječnja, s početkom u 18:00, svojim posjetiteljima priprema zanimljiv program u Noći muzeja 2023. Posjetitelje Više…

Noć muzeja tradicionalna je manifestacija u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, a ovogodišnja se održava pod temom „Muzeji su važni“

18. Noć muzeja – muzeji su važni!

Muzej likovnih umjetnosti priprema zanimljiv i bogat program povodom obilježavanja 18. Noći muzeja. Noć muzeja tradicionalna je manifestacija u organizaciji Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!