KULTURA

Muzej Slavonije: Kako je izgledao život Valpovačkih vlastelina

Stručno vodstvo kroz izložbeni postav obitelji Normann Prandau

Objavljeno 08.05.2018
Nikolina Ćosić

Kako se zanimanje za Valpovačke vlasteline obitelji Normann Prandau pokazalo velikim, Muzej Slavonije organizira još jedno stručno vodstvo kroz izložbeni postav “Valpovački vlastelini – kolekcionari, bibliofili, donatori”, a u sklopu ovotjednog muzejskog četvrtka koji će započeti u 19.00 sati.

U Muzeju Slavonije čuvana baština prikuje obitelj Normann-Prandau kao bibliofile, kolekcionare i donatore.
Uz sažeti prikaz vlastelinstva kroz rodoslovlje, katastarske karte, akvarele i fotografije imat ćete prilike vidjeti i jednu od najbogatijih plemićkih knjižnica uz koju će biti izložena glazbena ostavština, bogati namještaj, iz kojeg treba istaknuti Napoleonov stolac te donacije Muzeju, prije svega numizmatika, lutke u narodnoj nošnji, te pohrana umjetnina Julijane Normann.

Voditeljica izložbe će ovoga puta biti Andreja Šimičić s Odjela umjetničkog obrta i kustosica koja će predstaviti bogatu građu valpovačkih vlastelina pohranjenu u zbirkama Odjela umjetničkog obrta, Kulturno-povijesnog, Numizmatičkog, Etnografskog te Odjela knjižnice.

U skopu Muzejskog četvrtak ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

VEZANE VIJESTI

Muzej Slavonije pobrinuo se da djeci ne bude dosadno na ljetnim praznicima, ljeta baš i nemamo pa je interaktivna radionica idealna prilika za provesti slobodne dane!

Nema ljetne dosade za djecu kad je tu Muzej Slavonije!

Obaveza je sve manje, slobodnog vremena sve više. Dobro, kako za koga… Djeca nižeg školskog uzrasta svakako uživaju tu privilegiju Više…

Virtualno prošetajte ulicama barokne Tvrđe ili sudjelujte u Talk Showu "Zašto volim muzej?"

Muzej Slavonije organizira obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2018. godine, Muzej Slavonije organizira zanimljiv program za sve uzraste, ovoga petka, 18. svibnja od Više…

Naučimo tolerirati raznolikost

Pop up piknik u Etno kući u Habjanovcima

Kako bi ukazali na jedan od većih problema hrvatskog društva – netoleranciju raznolikosti – Udruga Breza i Muzej Slavonije organiziraju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Svoja vrata Kino Urania zatvoriti će na 21 dan, ali dok su vrata još uvijek otvorena donose zanimljiv program

Kino Urania uskoro zatvara svoja vrata (nakratko)…

AIESEC organizira World in the City projekt koji omogućuje lako i povoljno učenje stranih jezika, ne traje dugo, a uz to ispunit će vam ljeto!

AIESEC Osijek: nikad povoljnija prilika za učenje stranih jezika!

Muzej Slavonije pobrinuo se da djeci ne bude dosadno na ljetnim praznicima, ljeta baš i nemamo pa je interaktivna radionica idealna prilika za provesti slobodne dane!

Nema ljetne dosade za djecu kad je tu Muzej Slavonije!