KULTURA

Muzej Slavonije organizira obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Virtualno prošetajte ulicama barokne Tvrđe ili sudjelujte u Talk Showu "Zašto volim muzej?"

  Objavljeno 14.05.2018
  Nikolina Ćosić

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2018. godine, Muzej Slavonije organizira zanimljiv program za sve uzraste, ovoga petka, 18. svibnja od 18.00 sati. Ovogodišnja tema Dana muzeja su „Hiper – povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“, a osim na sudjelovanje u programu i posjet postavama, pozivaju sve svoje posjetitelje da im se pridruže i na druženju s djelatnicima Muzeja Slavonije.

  Jesenka Ricl, muzejska pedagoginja, naglašava: “Muzej je dio naše i vaše lokalne zajednice. Zbog toga je važno da se međusobno povežemo, kroz nove pristupe u želji za širenjem naše muzejske obitelji, a našu obitelj čine i naši posjetitelji.”

  U sklopu Dana muzeja bit će organizirane radionice za djecu, kostimirane, ali i VR – virtualne šetnje za mlade, tematski program za studente i profesore, panel diskusije za roditelje s djecom i besplatan posjet svim muzejskim postavima.

  Program će trajati u vremenu od 18:00 do 22:00 sata, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Program pogledajte u prilogu: