KULTURA

Muzej Slavonije organizira obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Virtualno prošetajte ulicama barokne Tvrđe ili sudjelujte u Talk Showu "Zašto volim muzej?"

  Objavljeno 14.05.2018
  Nikolina Ćosić

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2018. godine, Muzej Slavonije organizira zanimljiv program za sve uzraste, ovoga petka, 18. svibnja od 18.00 sati. Ovogodišnja tema Dana muzeja su „Hiper – povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“, a osim na sudjelovanje u programu i posjet postavama, pozivaju sve svoje posjetitelje da im se pridruže i na druženju s djelatnicima Muzeja Slavonije.

  Jesenka Ricl, muzejska pedagoginja, naglašava: “Muzej je dio naše i vaše lokalne zajednice. Zbog toga je važno da se međusobno povežemo, kroz nove pristupe u želji za širenjem naše muzejske obitelji, a našu obitelj čine i naši posjetitelji.”

  U sklopu Dana muzeja bit će organizirane radionice za djecu, kostimirane, ali i VR – virtualne šetnje za mlade, tematski program za studente i profesore, panel diskusije za roditelje s djecom i besplatan posjet svim muzejskim postavima.

  Program će trajati u vremenu od 18:00 do 22:00 sata, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Program pogledajte u prilogu:

   

  VEZANE VIJESTI

  Muzej Slavonije pobrinuo se da djeci ne bude dosadno na ljetnim praznicima, ljeta baš i nemamo pa je interaktivna radionica idealna prilika za provesti slobodne dane!

  Nema ljetne dosade za djecu kad je tu Muzej Slavonije!

  Obaveza je sve manje, slobodnog vremena sve više. Dobro, kako za koga… Djeca nižeg školskog uzrasta svakako uživaju tu privilegiju Više…

  Muzej likovnih umjetnosti će prikazati svoju Hiper - povezanost unutar samog muzeja i izvan njega.

  Dan i Noć muzeja u Muzeju likovnih umjetnosti

  Međunarodni dan muzeja obilježit će se u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku ovoga petka, 18. svibnja, a Europska noć muzeja Više…

  Stručno vodstvo kroz izložbeni postav obitelji Normann Prandau

  Muzej Slavonije: Kako je izgledao život Valpovačkih vlastelina

  Kako se zanimanje za Valpovačke vlasteline obitelji Normann Prandau pokazalo velikim, Muzej Slavonije organizira još jedno stručno vodstvo kroz izložbeni Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ni slučajno ne krećite još na more ... Barem dok ne prođe ''Ruđendan'' ! Organizatori su smislili izuzeztno bogat i kreativan program, ali i cugu :)

  Garantiraju najluđu zabavu: ”Ruđendan” – 2.rođendan pivnice Runda na Osječkoj ljetnoj noći

  Bizovačke ljetne večeri već su u punom tijeku! Još stignete na neku od zanimljivosti...

  Kupanje nije jedina zanimljivost u Bizovcu!

  Naše "malo" kazalište, kako ga Osječani iz milja vole zvati privelo je kraju sezonu 2017./2018., na puno toga su radili, a mi im čestitamo na ostvarenim uspjesima!

  Uspješno završena još jedna sezona u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića