ŽIVOT

Na 22. izdanje Pannonian Challengea vraća se publika – pokretačka snaga cijelog festivala

Ide se u smjeru da će posjetitelji moći biti prisutni samo ako posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu...

Objavljeno 16.07.2021
Ivona Amidžić

Adrenalinsko uzbuđenje, probijanje vlastitih granica, dobra zabava, sinergija sporta i kulture, sve je to Pannonian Challenge koji će od 11. do 15. kolovoza održati u Osijeku po 22. put.

No, festival ekstremnog sporta i urbane kulture koji je postao jedan od najvažnijih sportskih događanja ne samo u zemlji nego i u cijeloj regiji, ne bi bio to što jest da nema publiku na čijim krilima raste iz godine u godine. Upravo je žamor publike i njihov navijački duh najviše nedostajao 2020. kad zbog epidemioloških mjera nije bilo moguće okupljanje većeg broja ljudi.

U 2021. godini publika se vraća na Pannonian Challenge čime se nastavlja tradicija koja traje još od 1999. kad je održan prvi festival ekstremnog sporta koji se tijekom godina razvijao i stasao u projekt koji ima zavidnu svjetsku razinu, a s kojim je paralelno rasla i stasala publika te tako postajala njegov neizostavan i prepoznatljiv dio.

S obzirom na to da su epidemiološke mjere i dalje na snazi,  ide se u smjeru da će posjetitelji moći biti prisutni samo ako posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu koju mogu dobiti osobe koje su cijepljenje protiv bolesti COVID 19 cjepivom koje je odobreno od strane Europske komisije, zatim osobe koje imaju negativan PCR test ili brzi antigenski test te osobe koje su preboljele bolest COVID 19 i to 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Valjanost EU digitalne COVID potvrde provjerit će se skeniranjem QR koda putem aplikacije CovidGO na svim ulazima na događaj.

Dugo iščekivano 22. izdanje Pannonian Challengea održat će se na Skate parku koji je rezerviran za sportski dio natjecanja gdje će sportaši u disciplinama Inline, Scooter, Skate i BMX pokazivati svoje majstorije pred sudcima i publikom, dok će se glazbeni dio festivala uz nastupe DJ-eva održati u dvorištu Stare Pekare. Cijelo događanja počinje u srijedu, 11. kolovoza otvaranjem izložbe Samira Kurtagića.

U četvrtak, 12. kolovoza, na rasporedu su natjecanja u Inline i Scooter disciplinama, petak, 13. kolovoza, rezerviran je za natjecanje u skate disciplini dok točku na i stavlja najatraktivnija disciplina – BMX u kojoj će gledatelji moći uživati u subotu, 14. kolovoza.  Da je Pannonian challenge iznjedrio  ponajbolje stručnjake u svijetu BMX-a svjedoči i činjenica da je upravo tim osječkih zaljubljenika u adrenalin sudjelovao u stvaranju skate parka u Tokiju gdje će se održati Olimpijske igre na kojima će se prvi puta održati natjecanje u  BMX Freestyle disciplini.

Svoj dolazak na ovogodišnji Pannonian Challenge potvrdili su i neka strana imena, koja su dobro poznata u BMX svijetu – Jack Clark prošlogodišnji BMX pobjednik, Kirean Reilly, Alessandro Barrbero, najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš i BMX legenda Senad Grošić, dok organizatori najavljuju dolazak nekih natjecatelja koji će po prvi put svoje umijeće prezentirati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon muških predstavnika u subotu, svoje umijeće u BMX disciplini pokazat će i žene. Završnica festivala predviđena je za nedjelju kad će se održati open session u Inline, Scooter, Skate i BMX disciplinama.

Završne pripreme za nadolazeći Pannonian Challenge su u punom jeku, a organizatori kao i sami sportaši najviše se raduju činjenici da će nakon prošlogodišnje iznimno čudne i nepredvidive godine, publika na ovogodišnjem natjecanju opet biti jedan od najvažnijih segmenata cijelog festivala. Pannonian Challenge i ove će godine pokazati da su njegovi temelji prijateljstvo, zajedništvo, timski duh, ljubav prema sportu i zajedništvo, a na krilima tih vrijednosti uživat će svi posjetitelji koji od 11. do 15. kolovoza dođu u Osijek, na lijevu stranu Drave.

foto: Samir Kurtagić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

Zemlja bez granica pod nazivom MOJE/A će se održati na četiri lokacije s više od 60 radionica i s više od 100 voditelja iz Hrvatske, Mađarske i Poljske te 10-ak večernjih događanja

Predstavljen koncept ovogodišnjeg obiteljskog festivala Festivala Zemlja bez granica

Na danas (utorak) održanoj konferenciji za medije u prostorima Osječko-baranjske županije predstavljen je koncept i program ovogodišnjeg međunarodnog obiteljskog Festivala Više…

Na festivalu možete očekivati preko 80 vrsta piva raznih stilova koje će istakati sami pivari. Standradno, piva prati vrhunskim roštilj (vegani uvijek pokriveni), te vjerojatno najbolja old school glazba sa vinila

Četvrto izdanje homebrew festivala “Hombre”

Udruga Panonski Pivarski Sindikat poziva sve zainteresirane na četvrto izdanje homebrew festivala “Hombre”. Kao i do sada ugušćujemo naše prijatelje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša