CRNA KRONIKA

Na granici pronašli hašiša težine svinje za klanje!

Pronađeno je ukupno 268 paketa hašiša ukupne težine oko 120 kg i dva paketa hašiš ulja

    Objavljeno 28.03.2019
    Tamara Lemajić

    Pronađeno je ukupno 268 paketa hašiša ukupne težine oko 120 kg i dva paketa hašiš ulja ukupne težine oko 1kg, izvještava PU vukovarsko-srijemska.

    Zajedničkim postupanjem policije i carine na MCGP Bajakovo u osobnom vozilu pronađeno je 268 paketa s opojnom drogom tipa „hašiš“ i dva paketa hašiš ulja.

    Naime, 25. ožujka u večernjim satima graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo Mercedes B klasa, bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji bugarski državljanin.

    Nakon izvršenog pregleda vozila, uočene su preinake na podvozju vozila te je zatražen nalog za pretragu vozila.
    Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa  hašiša ukupne težine oko 120 kg i dva paketa hašiš ulja ukupne težine oko 1kg.

    48-godišnji vozač je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jednicu policije, dok je kazena prijava proslijeđena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

    Zaplijenjena opojna sredstva su oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

    Napominjemo kako je na području Republike Hrvatske u 2018. godini zaplijenjeno oko 50 kg  hašiša i više od dvije tone marihuane, od čega je oko 500 kg opojne droge tipa „marihuana“ zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

    Na MCGP Bajakovo zadnja velika zaplijena  hašiša je iz 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kg dok se u narednim godinama radilo o zaplijenama manjih količina od jednog do dva kilograma, piše policija.

    Foto: PU vukovarsko-srijemska

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pokušao je pobjeći policajcima od uhidbenog naloga, skočio kroz prozor i smrtno stradao...

    Smrtno stradao u bijegu od policajaca koji su ga došli uhititi

    Danas oko 7.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Našice pokušali su realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku Više…

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu

    Netko nepoznat stupi u kontakt s vama putem interneta, obeća vam zaradu u trgovanju kriptovalutama i samo trebate instalirati nekoliko aplikacija i unijeti svoje bankovne podatke... i nakon toga deseci tisuća eura vam nestanu s računa...

    U želji ‘rudarenja’ kriptovalutama ostao bez povećeg iznosa

    Pokušao je pobjeći policajcima od uhidbenog naloga, skočio kroz prozor i smrtno stradao...

    Smrtno stradao u bijegu od policajaca koji su ga došli uhititi