CRNA KRONIKA

Stožer OBŽ: Na koronavirus novopozitivno 188 osoba, preminulo sedam

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 229 osoba oboljelih od COVID-19

  Objavljeno 19.12.2020
  Darija Kovačić

  U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 449 uzoraka od kojih je 188 bilo pozitivno.

  Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 43 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (62), slijede područja gradova/općina Našice (23), Đakovo (20), Beli Manastir (15), Donji Miholjac (11), Valpovo (10), Čepin (7), Belišće i Erdut (po 5), Darda, Đurđenovac, Podgorač, Satnica Đakovačka i Semeljci (po 3), Antunovac, Bilje i Draž (po 2) te  Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac, Punitovci i Viljevo (po 1).

  Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 229 osoba oboljelih od COVID-19, i to 166 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 48 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 63 pacijenta s tim oboljenjem.

  U zadnja 24 sata u KBC Osijek preminulo je sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 52 do 93 godine, a uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

  Policija je provjeravala 32 osobe kojima je određena mjera samoizolacije. U 30 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a postupajući po dvije dojave građana iz Darde u oba slučaja utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 165 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Zbog nekorištenja zaštitne maske jednoj osobi u Belom Manastiru je uručen prekršajni nalog, a u Našicama je jedna osoba dobila upozorenje.

  Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 96 nadzora provođenja epidemioloških mjera; i to 60 u javnom prijevozu, 18 u trgovačkim centrima, 8 u prodavaonicama i trgovinama, 5 u ugostiteljskim objektima, te po jedan u pekarnici, benzinskoj postaji, hotelu, mesnici i optičarskoj radnji. U četiri nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izdali naloge za njihovo otklanjanje.

  Foto: unsplash

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ova je nordijska zemlja postala vodeća u praćenju mutacija koronavirusa jer je većinu pozitivnih testova provela analizom sekvenciranja genoma.

  Danska otkrila 256 slučajeva novog soja koronavirusa

  U Danskoj je registrirano 256 slučajeva infekcije zaraznijom varijantom koronavirusa, poznatoj po nazivu B117, koja se prvi put pojavila u Više…

  Dvojica muškaraca zatečena su jučer na na graničnom prijelazu Slavonski Brod

  Dvojica državljana BiH pokušala ući u RH krivotvorenim testovima na Covid-19

  Brodsko-posavska policija kazneno je prijavila 34-godišnjeg i 43-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku pomoću Više…

  Neki stvarno nemaju nimalo srama

  Pokrao meso iz pušnice, ali to mu nije bilo dovoljno…

  U noći, 4. prosinca u Dardi nepoznati je počinitelj provalio u pušnicu dvorišta obiteljske kuće u vlasništvu 62-godišnjaka i ukrao Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ova je nordijska zemlja postala vodeća u praćenju mutacija koronavirusa jer je većinu pozitivnih testova provela analizom sekvenciranja genoma.

  Danska otkrila 256 slučajeva novog soja koronavirusa

  Dvojica muškaraca zatečena su jučer na na graničnom prijelazu Slavonski Brod

  Dvojica državljana BiH pokušala ući u RH krivotvorenim testovima na Covid-19

  Nakon zadnjeg potresa policija nikoga ne pušta u središte Petrinje

  Jučerašnji potres oštetio nekoliko objekata, stanovnike natjerao u šatore