ŽIVOT

Na koronavirus novopozitivno 88 osoba, preminule dvije osobe

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.551 osoba.

    Objavljeno 10.04.2021
    Darija Kovačić

    U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 303 uzorka od kojih je 88 bilo pozitivno na koronavirus, izvijestio je Stožer OBŽ.

    Najviše (31) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim osam na području Đakova, po pet Belog Manastira, Čepina i Erduta, po četiri na području Donjeg Miholjca i Našica, po tri na području Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke, po dvije na području Bilja, Čeminca, Darde, Punitovaca, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Đurđenovca, Gorjana, Petrijevaca, Podgorača, Semeljaca i Strizivojne.

    Na bolničkom liječenju nalazi se 100 osoba oboljelih od COVID-19, i to 71 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 29 pacijenta s tim oboljenjem.

    Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 77 i 86 godina.

    Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.551 osoba.

    Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje (u Osijeku). Obavili su i 140 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja. Od drugih postupanja bilježi se da je kao ulazni putnik u Hrvatsku na MCGP Erdut doputovao državljanin BiH te tijekom granične kontrole predočio krivotvoreni PCR SARS-COV-2 test, za što je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

    Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

    Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

    "Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

    SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

    Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

    Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

    HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

    Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

    Uskršnja kupovina u Portanovi

    Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

    Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

    Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

    Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša