ŽIVOT

Na lijevoj obali Drave završava se uređenje najljepše plaže kontinentalne Hrvatske

Pri kraju su, naime, radovi nasipavanja pijeska uz lijevu obalu Drave kod popularno zvane Kopike...

Objavljeno 09.06.2021
Ivona Amidžić

Osječani će se ove kupališne sezone moći osvježiti, zabaviti i opustiti na novouređenoj, 30 metara dugoj, najpoznatijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj – Copacabani.

Pri kraju su, naime, radovi nasipavanja pijeska uz lijevu obalu Drave kod popularno zvane Kopike, a danas su ih obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, inicijator ovoga zahvata, i Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu.

– Nasipano je 6500 kubika na dravsku obalu Kopike i u roku od osam dana plaža bi trebala biti u funkciji. Ispunjavamo obećanje koje smo dali građanima, a uredit ćemo i popratne sadržaje, poput odbojkaškog terena na pijesku – kazao je gradonačelnik Ivan Radić.

Radić je, također, rekao da su ga građani koji su već sada na plaži obavijestili da tuševi nisu u funkciji te je najavio da će i taj problem u suradnji s gradskom tvrtkom Športski objekti biti riješen do početka kupališne sezone.

– Izdao sam nalog Unikomu da se pokosi trava i na ostalim dravskim kupalištima. Sve će biti spremno za kupališnu sezonu, tako da se Osječani, ali i žitelji Osječko-baranjske županije mogu kupati na uređenoj dravskoj obali. Bazeni, nažalost, neće ove godine biti u funkciji, ali ćemo učiniti sve da i taj problem čim prije riješimo. Tražit ćemo izvore financiranja izvan gradskog proračuna koliko to bude moguće – napomenuo je gradonačelnik.

Istaknuto je i kako građane Osijeka ovi radovi neće koštati niti jednu kunu jer se, kako pojašnjava  Željko Kovačević, radi o redovitim aktivnostima u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u okviru održavanja plovnog puta na rijeci Dravi.

– Mi smo zamolili da se temeljem Elaborata odlaganja pješčanog materijala uz lijevu obalu Drave, kojeg su izradile Hrvatske vode, taj pijesak koji se nataložio u plovnom putu odloži ovdje. Ovo je dobitna kombinacija za sve i zaista dobra stvar za Osijek i Osječane – rekao je Kovačević.

Spomenuti radovi obavljaju se u skladu sa zakonskim propisima iz područja unutarnje plovidbe, voda i zaštite okoliša i prirode, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta u ovoj kupališnoj zoni. Tako će građane Osijeka pješčana plaža s najljepšim pogledom na Osijek ove godine dočekati u potpuno uređenom izdanju.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Od 30.000 ha poplavnih površina omeđenih rijekama Dravom i Dunavom samo šest posto pripada Gradu Osijeku...

Grad Osijek potpisao ugovore za četiri različita tretmana suzbijanja komaraca na dvije godine

Problem komaraca prisutan je u svim urbanim i ruralnim sredinama, posebice onima koji su u neposrednoj blizini rijeka ili poplavnih Više…

Supruga je prijavila da se 65-godišnji suprug nije vratio kući s pecanja i da se više ne javlja na mobilni telefon...

Policija spasila ribiča od utapanja iz nabujale Drave

65-godišnji Veliškovčanin u utorak se nije vratio s pecanja i supruga je prijavila nestanak. Pronađen je jučer popodne u nabujaloj Više…

Trebao bi se svečano otvoriti početkom ožujka: prvo pristajanje kruzera bilo je najavljeno za travanj ove godine, no zbog koronavirusa stala su turistička putovanja...

Uskoro u Osijeku otvorenje pristaništa za kruzere

Ponton dužine 60 i širine osam metara projektiran da uz njega istovremeno mogu biti privezana dva kruzera s drugim pristupima, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"U sljedeće dvije godine HŽ Putničkom prijevozu bit će isporučeno 33 nova elektromotorna vlaka...

Osječko-baranjska županija izdvojila još pola milijuna kuna za prijevoz studenata

Obavijest korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu o podjeli paketa hrane

Najava podjele paketa hrane

Monitoring terena na području Osijeka pokazao je potrebu za nastavkom provođenja tretmana suzbijanja komaraca...

Novi tretmani u sedam dijelova grada