SPORT

Na memorijalu ”Josip Gašparac” oborena čak četiri državna rekorda!

Pobjednici su staru završili, a u Novu uskočili s državnim rekordima... Natjecanje je održano posljednjih dana 2018. godine, što je, vjerujemo, bila tek priprema za nove skokove uspjeha u 2019.! :)

  Objavljeno 02.01.2019
  Antonela Verković

  Drugo izdanje Memorijala “Josip Gašparac” kojeg AK Slavonija-Žito organizira u spomen na svog nekadašnjeg trenera koji je odgojio mnoge generacije skakača i skakačica s motkom, održano je 29. prosinca 2018. u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt.

  Memorijal je ujedno bio i Miting otvorenja dvoranske sezone 2019. Osim u skoku s motkom, održana su i natjecanja u skoku u dalj i vis te utrke na 60m, 60m prepone i 55m prepone.

  Središnji događaj mitinga bila je memorijalna disciplina skoka s motkom u kojoj su pobjede odnijeli Ivan Horvat (5,40m) te Boglarka Kulčar iz Mađarske (3,70m).

  Zanimljivo je bilo i u drugim disciplinama budući da su oborena čak četiri državna rekorda.

  Atletičar Slavonije Dominik Škorjanc je na 60m prepone istrčao rezultat 8,29 što je novi dvoranski državni rekord u kategoriji kadeta.

  Preostala 3 rekorda postigli su članovi Atletskog kluba Sloboda iz Varaždina.

  Marko Kušter je srušio čak 2 mlađekadetska rekorda, na 55m prepone – 8,76 te u skoku u dalj – 5,89m. Njegova klupska kolegica Klara Koščak je na 60m prepone postavila novi državni rekord za kadetkinje – 8,94.

  FOTO: AK Slavonija-Žito (Facebook)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Horvat još uvijek ima priliku ispuniti normu za Europsko dvoransko prvenstvo u Glasgowu... :)

  Horvat osvojio drugo mjesto na dvoranskom mitingu u Linzu!

  Ivan Horvat nastupio je 9. veljače 2019. na dvoranskom mitingu “Gugl-Meeting Indoor” u austrijskom Linzu. Horvat je osvojio 2. mjesto s preskočenih 5,30m. Natjecanje Više…

  Članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito sjajno su otvorili novu atletsku sezonu. Na prvom državnom natjecanju u 2019. godini osvojili su 9 medalja! Čestitamo! :)

  Osječki atletičari bez pol’ muke do medalja na dvoranskom PH u Zagrebu

  Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke održano je 12. siječnja 2019. u Zagrebu, u dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Više…

  Osmero članova Atletskog kluba Slavonija-Žito nastupilo je na 52. Svjetskim dječjim igrama u Jeruzalemu

  Osječki atletičari nastupali na Svjetskim dječjim igrama

  U posljednje vrijeme, iz Atletskog kluba Slavonija-Žito dolaze odlične vijesti. Naši atletičari, predstavnici grada Osijeka pokazali su ponovno da ozbiljno Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ljetne igre napokon na Kopiki! - 34 lokacije u više zemalja, više od 150 prijavljenih ekipa, 9 sezona, 314 održanih događaja i više od milijun prijeđenih kilometara

  City Games po prvi put dolazi u Osijek

  Naš je prvotimac istaknuo kako Osijek na sva tri kolosijeka želi ostvariti što veće natjecateljske domete

  Pilj: Imamo potrebnu širinu

  Tucak: "Mislim da smo odigrali jednu briljantnu utakmicu protiv teškog protivnika"

  Barakude fenomenalnom utakmicom otvorile svjetsko prvenstvo