Arhiva

Na pješačkom mostu videonadzor radi zaštite od vandala

  Objavljeno 10.07.2017
  OsijekNews redakcija

  Već na početku planiranja projekta Osvijetlimo naš most, Grad Osijek najavio je postavljanje videonadzora odmah nakon njegove realizacije koji će most štititi od vandala. Stoga je već nakon nekoliko dana od njegova osvjetljavanja, odnosno 4. srpnja, s rokom prijave do 12. srpnja, Grad objavio javni poziv za dostavu ponuda za nabavu i ugradnju IP sustava videonadzora na mostu.

  Ako sve bude teklo prema planu, videonadzor ćemo postaviti do 1. kolovoza. Moramo čuvati ovu novu vrijednu opremu na našem mostu, ali i most općenito sačuvati od vandala. Sama spoznaja da je nešto pod videonadzorom, rezultira time da se potencijalni vandali više neće ponašati tako opušteno, dakle, imat će preventivne učinke – poručio je Siniša Greogran, pomoćnik pročelnika u Upravnom odjelu za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu. Dodaje kako će to biti najnovija tehnologija videonadzora, koja, između ostaloga, koristi HD rezoluciju i zumiranje do potpune prepoznatljivosti lica.

  Od ponuditelja se traži da isporuče IP pokretnu kameru visoke rezolucije, zidni nosač s razvodnom kutijom, UPS napajanje s back-up baterijom, LightHead Grid (LHG) wireless uređaj s ugrađenom antenom, digitalni videosnimač, stupne nosače i ostalu opremu potrebnu za kvalitetan videonadzor. Izvršitelj je dužan izvoditi radove prema postojećim standardima i pravilima struke i također osigurati jamstveni rok minimalno 24 mjeseca.

  J. Pejaković