GOSPODARSTVO

Na prvoj virtualnoj sjednici Vijeća TZ Osijek predstavljena nova direktorica

Posao direktorice turističke zajednice nije joj mogao doći u gore vrijeme, ali Tajana Rogulja nepokolebljivo kaže: "Svaka je kriza ujedno i prilika"

    Objavljeno 28.04.2020
    Ivona Amidžić

    Na prvoj virtualnoj sjednici Vijeća Turističke zajednice Osijeka predstavljena je nova direktorica Ureda Turističke zajednice Osijek, Tajana Rogulja. Odmah je najavila rezove u troškovima koji će se očitovati na plaćama zaposlenika, piše Radio Osijek.

    “S obzirom na okolnosti značajno narušene turističke aktivnosti i turističkog prometa kao osoba koja dolazi iz realnog sektora spremna sam se u ovoj krizi okrenuti reviziji internih resursa, racionalizaciji troškova, usklađivanju TZ s novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, izradi revidiranog plana aktivnosti za 2020., aktivaciji turističkih dionika na rješavanju njihove problematike, osmišljavanju kreativnih aktivnosti za ovu i iduću godinu, te sam spremna predložiti i uvesti alate i procedure koji bi osigurali transparentnije poslovanje ureda u idućem razdoblju”, istaknula je odmah na početku direktorica Rogulja.

    Posao direktorice turističke zajednice nije joj mogao doći u gore vrijeme: turistički se promet u ožujku neprestano smanjivao dok je u travnju zbog svih zatvaranja i zabrana kretanja nepostojeći. Tako nema ni prihoda, a Rugulja je, prema savjetima Hrvatske turističke zajednice, odlučila srezati troškove i plaće radnicima u takozvanom “hladnom pogonu”.

    Tako bi djelatnici zasad prešli na mjesečnu plaću od 3.5000 kuna, a svoju bi plaću smanjila za 30 posto. Naknade za prijevoz su ukinute, a ostali materijalni troškovi bit će prepolovljeni.

    Rogulja je po zaposlenju odmah spomenula geslo kako je svaka kriza ujedno i prilika.

    Zanimljivo je vidjeti kako je nova direktorica nepokolebljiva, a i sama kaže kako će se sve njene dosadašnje ideje i planovi morati prilagoditi situaciji i mogućnostima. Napominje kako je nužno napraviti snimak stanja trenutnih resursa i provesti racionalizaciju troškova.

    “Mislim da je situacija u najmanju ruku izazovna, ali svaka je kriza ujedno i prilika, stoga ćemo se kretati u tom smjeru”, naglasila je.

    Zašto je Tajana Rogulja postala direktorica baš sad?

    Tajana Rogulja je trebala postati direktorica još u listopadu 2018. godine. Tada je za taj posao izabrana na javnom natječaju i potvrdilo ju je vijeće Turističke zajednice.

    Međutim, Ministarstvo turizma smatralo je kako je natječaj proveden neadekvatno te je osporavalo njezino zaposlenje.

    Rogulja je tako morala čekati odluku Upravnoga suda u Osijeku i rješenje Ministarstva turizma da bude upisana kao direktorica. Iako je odluka suda donesena u lipnju 2019. godine, rješenje Ministarstva turizma stiglo je tek prije nešto više od mjesec dana, točnije 23. ožujka ove godine.

    foto: screenshot (youtube)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najveće iznenađenje jest da je tijekom srpnja ostvaren najveći broj noćenja do sada u 2023. godini

    Rekordan turistički srpanj u Osječko-baranjskoj županiji

    Osječko-baranjska županija posljednjih godina u kontinuitetu bilježi izvrsne turističke rezultate. Rezultat je to kontinuiranog rada na razvoju destinacije kroz Turističku Više…

    "...možemo očekivati, imajući u vidu činjenicu da 60% noćenja dolazi iz Euro područja, 2/3 turista iz Schengen prostora da će svakako to biti mamac za povećani broj dolazaka i noćenja ove turističke sezone 2023."

    U Osijeku održani Dani poslova u turizmu

    U osječkoj Dvorani Gradski vrt održani su Dani poslova u turizmu koje su zajednički organizirali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Više…

    Župan Ivan Anušić danas je medijima na pressici u 13 sati predstavio nove mjere koje je donijela Županije na temelju onih Vladinih...

    OBŽ- Nove mjere potpore

    Na današnjoj pressici za medije župan Ivan Anušić predstavio je nove mjere potpora za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, tijekom predstavljanja Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja