ŽIVOT

Na Svjetski dan zaštite životinja počeo “Povratak otpisanima”

"Sve pozivamo u šetnje, a po povratku pripremili smo tombole koje su sve dobitne i jednu malu Čil-zonu gdje ćete moći sjesti, podružiti se, popiti kavu, sokić, pojesti sendvič i sebi i našim kerovcima uljepšati dan”

Objavljeno 05.10.2021
Ivona Amidžić

Cijeli ovaj tjedan (do 10. listopada) u Azilu za pse u Nemetinu trajat će drugi po redu „Povratak otpisanima”. Iz Udruge Pobjede pozivaju građane na šetnju s psima i druženje, prenosi Radio Osijek.

„Na Svjetski dan životinja počinjemo s već popularnim ‘Povratkom otpisanima’. Ideja je da ljubav koja već postoji između Osječanki i Osječana i kerovaca iz Azila ovaj tjedan dodatno naglasimo. Sve pozivamo u šetnje, a po povratku pripremili smo tombole koje su sve dobitne i jednu malu Čil-zonu gdje ćete moći sjesti, podružiti se, popiti kavu, sokić, pojesti sendvič i sebi i našim kerovcima uljepšati dan”, rekao je Hrvoje Harač iz Udruge Pobjede.

A evo i kako su sročili poziv na „Povratak otpisanima”:

“Azilska (dvonožna i četveronožna) ekipa poziva na drugi po redu Povratak otpisanima! – događaj koji je prošle godine u Azilu okupio mnoge Osječanke i Osječane, ali i šire: Za sve vas koji volite Azil i kerovce koji u njemu žive, šetnje na svježem zraku, druženje s dobrim ljudima, finu klopu i super poklone na našim megapopularnim tombolama – ovo je nešto što ne želite propustit!

Kerovci, koje je prošlogodišnji Povratak oduševio, odlučili su da i ove godine to bude punih tjedan dana druženja i iskazivanja već nadaleko poznate ljubavi između njih i Osječana i Osječanki. Mjesto radnje je naravno osječki Azil za pse u Nemetinu, a druženje kreće (ne slučajno) baš na Svjetski dan životinja – 4.10. u ponedjeljak, pa tako sve do nedjelje 10.10., od 10 do 18 sati.

Da bi se što više šetali, lukavi kerovci smislili su da će baš svi koji dođu šetati ih biti nagrađeni za svaku šetnju u koju ih povedu – a za to su se pobrinuli brojni dobri ljudi i prijatelji Azila, zahvaljujući kojima će azilska tombola i ove godine biti najveći hit – od tetovaža, vina, večera po restoranima, hand made uradaka, poklon paketa, fine klope… do dječjih tombola (da, na sve su kerovci mislili).

I to nije sve!

Cijeli taj tjedan organizirat će azilanti i malecnu Čil-zonu ispred Azila: Moći ćete uzet kavu, domaći sokić i ®vegefino sendvič, pa odmorit između šetnji, nakon njih il s ovim starijim azilantima provest vrijeme na fotelji umjesto na Dravi. I to se računa, da.

Uz to sve moći ćete se i ponovit u aktivistički asesoar jer će i Azilska Butiga bit cijeli tjedan prisutna.

Jednostavnije ne može biti: Dođete, prošećete s nekim od kerovaca, osvojite tombolu, žvaknete sendvič il popijete kavu, lijepo spavate vi, lijepo spavaju kerovci. Nemaju filing da su otpisani neg da su voljeni i život ima smisla!”

foto: arhiva

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Sretne smo iako je kuća trošna i stara i treba puno ulaganja, no ne bojimo se. Znamo da ćete biti uz nas i svi vi koji nam pomažete platiti račune, liječenja, koji nam donirate hranu, koji nam uplaćujete za kastracije, jer bez vas ne bi bilo Udruge."

U Udruzi Devet Života volonterke zajedničkim snagama kupile prostor za Udrugu i mačke

Osječka Udruga Devet Života godinama se pokušava izboriti za nekakvu pomoć od Grada i prostor gdje bi se lakše nosile Više…

BOŽIĆNI RUČAK ZA KEROVCE u osječkom Azilu!

Ova godina neće proći bez najljepšeg događaja u azilu: Vraća se božićni ručak za kerovce!

Kerovci su oduševljeni što vas ove godine opet mogu pozvati na najpopularnije i najljepše azilsko druženje. Azil će ove blagdane Više…

"Osim naravno najljepšeg kalendara na svijetu, kod nas ćete moći ugrijati se najfinijim kuhanim vinima, kuhanom rakijom, čajem ili kavicom..."

„Samo da ti kažem” – Promocija novog kalendara osječkog Azila

Iz Udruge Pobjede najavljuju kako uskoro ispod tiskarskog stroja izlazi najnoviji, najljepši kalendar Azila, koji se ove godine zove: “Samo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Plan podjele je takav da će se kante dijeliti u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, uključujući i subote kada su građani kod kuće...

Nastavlja se Unikomova podjela žutih i smeđih spremnika

Promet će se kroz gradilište odvijati prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa uz suženje ceste i naizmjenično prometovanje vozila jednim prometnim trakom...

Privremena prometna signalizacija: Djelomično otvorena cesta od Osijeka prema Našicama

Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović za medicinu rada i športa kroz desetogodišnje djelovanje

50% popusta na fizikalnu terapiju u Osječkoj Medicini rada Špiranović