SPORT

Na zimskom Prvenstvu Hrvatske u plivanju PK “Osijek Žito” pokupio četiri medalje

Natjecalo se ukupno 413 plivača i plivačica iz 35 klubova

    Objavljeno 18.12.2019
    Ivona Amidžić

    Na zimskom Prvenstvu Hrvatske u plivanju (mlađi juniori, juniori, mlađi seniori i seniori) u 25-metarskom bazenu “ŠC Poljud” u Splitu, koje je održano od 14. do 16. prosinca 2019., natjecalo se ukupno 413 plivača i plivačica iz 35 klubova.

    Naš klub su predstavljale plivačice Marija Dobrošević (seniorka), Klara Božičević (juniorka), Barbara Toter (ml. juniorka), Laura Ovničević (ml. juniorka) te plivači Antonio Antunović (mlađi senior), Marko Filipović (junior), Petar Knežević (junior), Filip Ovničević (junior), Sven Radić (junior) i Lucas Peterko (ml. junior).

    Klara Božičević je izvrsnim nastupom u „A“ finalu zauzela 3. mjesto na 50 m leđno (29.87) u mlađeseniorskoj i juniorskoj kategoriji te 4. mjesto kod seniorki. Također je bila odlična u „A“ finalu na 100 m leđno (1:04.64) gdje se u kategorijama mlađih seniorki i juniorki plasirala na 4. mjesto. Odličnim plivanjem izborila je nastup u „A“ finalu u utrci na 200 m leđno.

    3. mjesto osvojila je seniorska štafeta 4×200 m slobodno u sastavu Marko Filipović, Lucas Peterko, Antonio Antunović i Filip Ovničević.

    3. mjesto osvojila je juniorska štafeta 4×50 m mješovito u sastavu Petar Knežević, Sven Radić, Marko Filipović i Filip Ovničević.

    Juniorska štafeta 4×100 m slobodno u kojoj su nastupili Filip Ovničević, Sven Radić, Marko Filipović i Petar Knežević zauzela je 4. mjesto.

    Vrlo uspješne nastupe imali su Marko Filipović koji je izborio „A“ finale (100 m leđno) i dva „B“ finala (50 m leđno i 50 m leptir), Antonio Antunović u disciplini 1.500 m slobodno, Petar Knežević koji je nastupao u dva „B“ finala (50 m leđno i 100 m leđno), Sven Radić u „B“ finalu (50 m prsno) te Lucas Peterko koji je plivao „B“ finale (200 m leđno).

    U ukupnom zbroju bodova plivači su zauzeli odlično 9. od 31 mjesta.

    Plivačice i plivači PK „Osijek Žito“ vratili su se iz Splita sa osvojene 4 brončane medalje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul)

    Osječki plivači na Mitingu sv. Patrika u Zagrebu

    Na bazenu Utrine u organizaciji Plivačkog kluba Novi Zagreb, 16.-17.3.2024. održan je  Miting sv. Patrika 2024 na kojem su nastupili Više…

    Plivački klub Osijek je nastupio sa 5 predstavnika uz vodstvo glavnog trenera Mihaela Močkovića. Ostvareni su odlični rezultati.

    PK Osijek na Arena open međunarodnom natjecanju u Zagrebu

    Na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u subotu 9. i u nedjelju 10. ožujka 2024. godine Plivački klub “Dubrava” organizirao Više…

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!