CRNA KRONIKA

Nacionalni Portal: UN traži 50 milijuna dolara pomoći za 3,8 milijuna afganistanske djece

Khodr: "Troje od desetero djece doživljava psihološki stres, a 600,000 drugih, mlađih od pet godina, pati od teške akutne neuhranjenosti"

    Objavljeno 03.02.2019
    Ivona Amidžić

    Fond za djecu Ujedinjenih naroda (UNICEF) u nedjelju je pokrenuo fond pomoći za 6,3 milijuna ljudi, uključujući i 3,8 milijuna djece u Afganistanu, piše Nacionalni Portal.

    UNICEF je u priopćenju objavio da će tim sredstvima osigurati “osnovnu zdravstvenu zaštitu, prehranu, vodu, sanitetske i higijenske potrepštine za više od 570,000 djece”.

    Djeca i dalje nose najteži teret sukoba i nepovoljnih klimatskih uvjeta, rekla je predstavnica UNICEF-a u Afganistanu Adele Khodr.

    Khodr je naglasila kako troje od desetero djece doživljava psihološki stres, a 600,000 drugih, mlađih od pet godina, pati od teške akutne neuhranjenosti.

    Dugotrajni oružani sukobi i velika suša u dijelovima Afganistana utjecali su na stotine tisuća ljudi.

    (Hina)

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Počinitelji su pronađeni. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri maloljetnika počinila kazneno djelo „Teška krađa“.

    Pronađeni maloljetni kradljivci hrane za pse u azilu u Nemetinu

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri maloljetnika počinila kazneno Više…

    Kradljivci koji su to učinili su poznati udruzi Pobjede i oni u svojoj objavi navode o kome se radi i kakav su odnos imali s njima.

    Pokradena udruga Pobjede, ukradena veća količina hrane za štence – lopovi poznati no policija im ne može ništa

    Policija je jučer objavila: “Tijekom noći između 18. i 19. veljače nepoznati je počinitelj provalio vrata skladišta u Nemetinu iz Više…

    Postoji osnovana sumnja da je svojim ponašanjem ugrozila pravilan psihološki razvoj djece te ih izložila prekomjernoj patnji, navelo je tužiteljstvo

    Kazneno prijavljena djelatnica osječkog dječjeg centra “Klasje”

    Djelatnica osječkog dječjeg centra “Klasje”, u kojemu je nadležno Ministarstvo nedavno provelo inspekcijski nadzor, kazneno je prijavljena zbog sumnje u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila