ŽIVOT

Nagodinu Dani hrvatskog turizma kod nas, Osijek centralni grad!

Rastemo, stvaramo, napredujemo, a ljudi sve više prepoznaju turističke posebnosti koje pružaju naše ravnice, a o specijalitetima da i ne govorimo... ;)

Objavljeno 28.10.2018
Antonela Verković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je kako Dani hrvatskog turizma nagodinu sele, ni manje ni više nego – u Slavoniju, to će biti prvi puta da se održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske!

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma održani su na Hvaru i završili su protekloga tjedna.

Neizostavno je spomenuti kako je premijer također najavio Osijek kao centralni grad idućih Dana hrvatskog turizma, pohvalivši suradnju pet slavonskih županija na čelu s inicijatorom zajedničke turističke priče Ivanom Anušićem.

– Imamo što ponuditi i sretni smo što ćemo iduće godine imati priliku predstaviti sve potencijale autohtonog i jedinstvenog turizma istočne Hrvatske. Jednako smo tako svjesni i odgovornosti jer će nas za vrijeme Dana hrvatskog turizma 2019. posjetiti tisuće turističkih djelatnika koji će potom svoje ekspresije o Slavoniji, Baranji i Srijemu ponijeti dalje i predstaviti nas kao destinaciju – rekao je naš župan Ivan Anušić.

Također, dodao je kako smo mi, kada je riječ o turizmu, u prednosti jer se naš turizam može događati 365 dana u godini.

U Slavoniji je značajno povećan broj kreveta, suradnje s hotelima su sve jače, kao i sa seoskim domaćinstvima i hostelima.

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Turizam Slavonije, i mi bismo se složili, sve više jača. Brojni su uspješni projekti provedeni u zadnje vrijeme – izdvojili bismo ”Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem” te projekt ”Visit Slavonia, Share Slavonia”.

Među najboljima od najboljih su Tomica Đukić, glavni kuhar Hotela Osijek i ”srebrni” kuhar hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji koji je proglašen najboljim turističkim djelatnikom u ugostiteljskom objektu te vlasnik “Baranjske kuće” i “Sobe kod Baje” Vladimir Škrobo – Bajo u kategoriji privatni iznajmljivač.

Državnoj ergeli Đakovo i Lipik u kategoriji ustanova dodijeljena je godišnja turistička nagrada ”Anton Štifanić” kojom se odaje posebno priznanje za iznimni doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske.

KAKO JE BILO NA HVARU?

Brod pod geslom ”Zaplovimo Panonskim morem” osmislio je Selimir Ognjenović. Na ”Panonskoj lađi” gostima su ponuđeni slavonski gastro specijaliteti i vrhunska vina s vinogorja naših županija, a predstavili su se vlasnici smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata.

”Panonsku lađu” premijer je pohvalio i rekao kako će upravo idućim Danim hrvatskoga turizma u Slavoniji spojiti cijelu državu s ciljem ravnomjernog regionalnog razvoja onih županija kojima treba pomoć.

Šećer na kraju – danas je posljednji dan projekta ”Gourmet Slavonija”, počastite se u jednom od brojnih restorana posebnim menijem kojeg nude… Nedjelje su ionako stvorene za to, zar ne? 😉

FOTO: OBŽ

premijer plenković dani hrvatskog turizma

dani hrvatskog turizma

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U slavonskim županijama 13 novozaraženih u zadnja 24 sata

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata deset osoba pozitivno

U Osječko-baranjskoj županiji je u posljednja 24 sata od 211 testiranih deset osoba pozitivno na koronavirus, izvijestio je u utorak Više…

"Još 2010. godine napravljena je projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, no evo 2020. godine napokon je Donji Miholjac dočekao da se počne graditi Srednja škola koju zajednički financiraju Ministarstvo, Grad i Županija"

(FOTO) U Donjem Miholjcu napokon se gradi nova zgrada Srednje škole

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i gradonačelnika Grada Donjeg Miholjca Gorana Aladića, kao i Više…

Najjači turistički aduti pet županija: Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske

Slavonia.Travel – Nova digitalna platforma s informacijama o regiji za strane turiste

Osjeti/Okusi/Upoznaj – ključne su poruke nove digitalne platforme usmjerene domaćim gostima koja uključuje komunikacijsku strategiju, promociju na društvenim mrežama i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Mora se priznati da su Topovi odavno prerasli teren namijenjen prvenstveno rekreativcima gdje uvjeti za ozbiljan klub jednostavno nisu bili dostatni"

Osječki Cannonsi nakon 11 godina preselili na igralište Elektre

Radi se o rekordnom broju zabilježenih slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije u Hrvatskoj...

Najgori dan od početka epidemije: Stožer objavio 180 novih slučajeva, jedna je osoba preminula

Novooboljele su osobe iz Osijeka, Našica i Popovca

STOŽER OBŽ: U Osječko-baranjskoj županiji 12 novooboljelih u zadnja 24 sata