ŽIVOT

Nagodinu Dani hrvatskog turizma kod nas, Osijek centralni grad!

Rastemo, stvaramo, napredujemo, a ljudi sve više prepoznaju turističke posebnosti koje pružaju naše ravnice, a o specijalitetima da i ne govorimo... ;)

Objavljeno 28.10.2018
Antonela Verković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je kako Dani hrvatskog turizma nagodinu sele, ni manje ni više nego – u Slavoniju, to će biti prvi puta da se održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske!

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma održani su na Hvaru i završili su protekloga tjedna.

Neizostavno je spomenuti kako je premijer također najavio Osijek kao centralni grad idućih Dana hrvatskog turizma, pohvalivši suradnju pet slavonskih županija na čelu s inicijatorom zajedničke turističke priče Ivanom Anušićem.

– Imamo što ponuditi i sretni smo što ćemo iduće godine imati priliku predstaviti sve potencijale autohtonog i jedinstvenog turizma istočne Hrvatske. Jednako smo tako svjesni i odgovornosti jer će nas za vrijeme Dana hrvatskog turizma 2019. posjetiti tisuće turističkih djelatnika koji će potom svoje ekspresije o Slavoniji, Baranji i Srijemu ponijeti dalje i predstaviti nas kao destinaciju – rekao je naš župan Ivan Anušić.

Također, dodao je kako smo mi, kada je riječ o turizmu, u prednosti jer se naš turizam može događati 365 dana u godini.

U Slavoniji je značajno povećan broj kreveta, suradnje s hotelima su sve jače, kao i sa seoskim domaćinstvima i hostelima.

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Turizam Slavonije, i mi bismo se složili, sve više jača. Brojni su uspješni projekti provedeni u zadnje vrijeme – izdvojili bismo ”Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem” te projekt ”Visit Slavonia, Share Slavonia”.

Među najboljima od najboljih su Tomica Đukić, glavni kuhar Hotela Osijek i ”srebrni” kuhar hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji koji je proglašen najboljim turističkim djelatnikom u ugostiteljskom objektu te vlasnik “Baranjske kuće” i “Sobe kod Baje” Vladimir Škrobo – Bajo u kategoriji privatni iznajmljivač.

Državnoj ergeli Đakovo i Lipik u kategoriji ustanova dodijeljena je godišnja turistička nagrada ”Anton Štifanić” kojom se odaje posebno priznanje za iznimni doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske.

KAKO JE BILO NA HVARU?

Brod pod geslom ”Zaplovimo Panonskim morem” osmislio je Selimir Ognjenović. Na ”Panonskoj lađi” gostima su ponuđeni slavonski gastro specijaliteti i vrhunska vina s vinogorja naših županija, a predstavili su se vlasnici smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata.

”Panonsku lađu” premijer je pohvalio i rekao kako će upravo idućim Danim hrvatskoga turizma u Slavoniji spojiti cijelu državu s ciljem ravnomjernog regionalnog razvoja onih županija kojima treba pomoć.

Šećer na kraju – danas je posljednji dan projekta ”Gourmet Slavonija”, počastite se u jednom od brojnih restorana posebnim menijem kojeg nude… Nedjelje su ionako stvorene za to, zar ne? 😉

FOTO: OBŽ

premijer plenković dani hrvatskog turizma

dani hrvatskog turizma

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Treći okrugli stol o klimatskim promjenama i utjecaju istih na Slavoniju

Okrugli stol “Zašto smatramo da (i) Slavoniji prijeti katastrofa od (već započetih) klimatskih promjena (i kako to spriječiti) ?”

Sutra se u Osijeku na Fakultetu Agrobiotehničkih Znanosti u suradnji s Croatian Climat Change panel, Europskom klimatskom inicijativom (EUKI) i udrugom Više…

Premijer Plenković ispred Vlade RH potpisao Nacionalni energetski i klimatski plan s Darth Vaderom

(FOTO) Plan Vlade: Bušenjem Jadrana protiv klimatskih promjena!

Predloženi Nacionalni energetski i klimatski plan Vlade RH otvorit će većinu teritorija Hrvatske, uključujući Jadran, za nova istraživanja nafte i Više…

Nakon Velike Gorice, Čakovca, Varaždina i Bjelovara ovih su se dana otvorile Škole brzog čitanja i mudrog učenja i u Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Valpovu!

Škole brzog čitanja i mudrog učenja napokon otvorene diljem Slavonije

Nakon Velike Gorice, Čakovca, Varaždina i Bjelovara ovih su se dana otvorile Škole brzog čitanja i mudrog učenja i širom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ukupno je testirano 159 bolesnika, a osam ih je još u obradi

Novi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj

Otpadopjesmica – glavni vrtićarski hit ove godine, a možete ju i preuzeti :D

(FOTO): Janko Organko, Mirko Papirko i Maša Čaša uče vrtićarce o pravilnom postupanju otpadom

Petak, dan za... Istraživanje osječkih zanimljivih događanja, dakako :D

Za kraj radnog tjedna obiđite neke zanimljive manifestacije