SPORT

Najatraktivniji ljetni sport ovog vikenda u Đakovu

Očekuju vas vrući pijesak, velika konkurencija i bogat nagradni fond, prijaviti se mogu svi!

    Objavljeno 30.07.2019
    Ivona Amidžić

    Atmosfera vrućih pješčanih plaža dolazi u srce Slavonije. Drugi turnir Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku igrat će se ovog vikenda u Đakovu, u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza te u suorganizaciji Grada Đakova.

    Turnir se igra na gradskim bazenima, počinje u petak 2. kolovoza, a finalne utakmice na rasporedu su u nedjelju 4. kolovoza. Za bogati nagradni fond mogu se boriti i profesionalci i amateri, a prijave su i dalje otvorene.

    ”Veselimo se dolasku u Đakovo i ovim putem zahvaljujem se Gradu Đakovu na suorganizaciji i podršci. Turnir počinje kvalifikacijskim utakmicama u petak u 15 sati, a završavamo u nedjelju ženskim finalom u 19 i muškim u 20 sati. Na turnir se mogu prijaviti svi, a ukupan nagradni fond iznosi 30.000 kuna. U glavnom dijelu turnira natjecat će se po 12 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, dva terena na gradskim bazenima bit će izvrsno tehnički pripremljeni te s pravom možemo reći da će Đakovo na tri dana postati središte hrvatske odbojke!” najavio je turnir povjerenik za natjecanje Dejan Kljajić.

    Na turniru će nastupiti i dobro poznata imena ovog sporta

    U ženskoj konkurenciji najveće favoritkinje Sara Radanović i Valentina Vrbanc, aktualne prvakinje Hrvatske.

    U muškoj konkurenciji zaigrat će kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Timofej Zhukouski i reprezentativci Ivan Raič, Petar Đirlić i Ivan Zeljković.

    Uz ove iskusne igrače dvoranske odbojke na turnir se prijavio i aktualni prvak Hrvatske u odbojci na pijesku Filip Silić. Poznata imena i vrhunska tehnička pripremu terena jamči da ljubitelje odbojke očekuje spektakl u Đakovu, gdje se posljednji turnir u odbojci na pijesku odigrao 2001. godine.

    “Osim velikog broja prijavljenih natjecatelja očekujemo da će turnir popratiti i posjetitelji gradskih bazena. Naime, kao što su morske destinacije turnira vezane uz plaže, tako smo se u Đakovu odlučili za pješčane terene u sklopu gradskih bazena u Đakovu. Uvjereni smo da na taj način radimo dobar posao u smislu promocije ovog prekrasnog sporta, ali i zabave u koju se mogu uključiti baš svi. Kao i na svim destinacijama, u Đakovu će biti puno atraktivnih sportskih nadmetanja, zabave za publiku i nagrada  naših dragih sponzora za sve koji se žele okušati ili jednostavno uživati u ovom prekrasnom sportu” izjavila je koordinatorica natjecanja Aida Karlo.

    Ulaz na sve utakmice je besplatan, dok će finalne mečeve uživot prenositi Sportska Televizija. Nakon Đakova, Prvenstvo se nastavlja u Opatiji (8.-11. kolovoza), Đurđevcu (23.-25. kolovoza) te finalno u Zagrebu (6.-8. rujna).

    Partneri prvenstva su HEP (službeni pokrovitelj), Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana.

    Za prijave na turnir kliknite na sljedeći link www.hos-cvf.hr.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Četiri vrhunske ekipe, ŽOK Ferivi Višnjevac, OK Linga, ŽOK Osijek i ŽOK Našice, izborile su svoj put do ovog prestižnog turnira nakon kvalifikacija, prikazujući izvanredne vještine i predanost sportu

    ŽOK Osijek pobjednik završnog turnira Prvenstva regije Istok za juniorke

    Uzbudljivi dvoboji obilježili su nedjelju, 10. prosinca 2023., u Sportskoj dvorani Jug gdje su se odvijale borbe najboljih ekipa na Više…

    Hrvatska će prvenstvo igrati u skupini B, a u prvom susretu 30. kolovoza odmjerit će snage s reprezentacijom Finske

    Odbojaška reprezentacija u Osijeku igra poslijednje prijateljske utakmice s Danskom!

    Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija nakon Vinkovaca i Maribora u Osijeku odrađuje finalne pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu