SPORT

[NAJAVA] 3. KAHLES INDOOR F-CLASS OSIJEK natjecanje u dalekometnom streljaštvu

Gotovo 300 sudionika će se natjecati u dalekometnom streljaštvu i pogoditi krug promjera 3,2cm na 300m daljine. Svi koji dođu će moći vidjeti i vrhunsku opremu za dalekometno streljaštvo

  Objavljeno 23.03.2023
  Mihael Šilac

  U subotu 25. ožujka 2023. godine  u 8h  na  streljanu Pampas započinje streljački turnira u dalekometnom streljaštvu 3. KAHLES INDOOR F-CLASS OSIJEK koji organizira Streljački klub LEGIJA iz Osijeka.

  Natjecateljski dio započinje u 8 sati s prvim grupama u malom kalibru 22 LR na daljini od 100m. Nastavlja se s velikim kalibrom na 300m u disciplinama F-Class F-TR i F-OPEN. U sklopu turnira održat će se i natjecanje s pištoljem i revolverom velikog kalibra na daljini 25m.

  Natjecanje je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

  Natjecanje je međunarodnog karaktera koje je privuklo strijelce iz susjednih zemalja. Uz domaće strijelace nastupe su najavljuju gosti iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Bugarske.

  Trenutan broj prijavljenih sudionika je oko 300 nastupa što je popunjenost turnira gotovo 100% s velikim brojem zainteresiranih koje organizatori nisu mogli prihvatiti zbog vremenskog ograničenja trajanja turnira (1 dan).

  Discipline koje će se pucati na turniru su vrlo zahtjevnog karaktera i za rezultat traže vrhunsku opremu i vještinu svakog natjecatelja uz maksimalnu koncentraciju.  Pogoditi krug promjera 3,2cm na 300m daljine, koliko iznosi centar mete tzv. V-bull nije nimalo lak zadatak.

  Nastupi strijelaca svakako će privući pažnju i vrhunskim puškama i opremom kakva se rijetko viđa u našem gradu i na jednom mjestu.

  Natjecanje će biti prilika da se uživo upoznate s opremom za ovu zahtjevnu i visokovrijednu granu sportskog streljaštva koja je u zadnje vrijeme u uzlaznoj putanji u RH i na svjetskoj streljačkoj sceni.

  Proglašenje pobjednika i podjela medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji održat će se u  nakon natjecanja, predviđeno oko 18 sati.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Discipline koje će se pucati na turniru su vrlo zahtjevnog karaktera i za rezultat traže vrhunsku opremu i vještinu svakog natjecatelja uz maksimalnu koncentraciju

  2. KAHLES INDOOR F-CLASS OSIJEK – najveće dalekometno streljačko natjecanje u Republici Hrvatskoj i ovom dijelu Europe

  Natjecanje je međunarodnog karaktera koje je privuklo strijelce iz susjednih zemalja. UZ domaće strijelace nastupe su najavljuju gosti iz Makedonije, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Započelo 14. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici - DOBRO World Cup Osijek

  [FOTO] Osijek okupirali gimnastičari iz cijeloga svijeta

  Iktusovci su uz pratnju trenera Krešimira Ižakovića i Dominika Matijevića nastupili s 38 veslača u 40 posada i u 23 discipline/kategorije te su ostvarili odlične rezultate

  [FOTO] Iktus odličan na Jumbovoj regati

  Ovogodišnje izdanje festivala ekstremnih sportova donosi dašak priče s početka

  Uskoro počinje 24. Pannonian Challenge