KULTURA

[NAJAVA] Koncert Igor Lumpert Synchronicity

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku.

Objavljeno 01.03.2024
Matija Ivanković

U organizaciji Analognog ureda u subotu, 9. ožujka, u Kulturnom centru Osijek, s početkom u 20 sati, nastupit će Igor Lumpert Synchronicity.

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku. Stoga, kad nam je predložio koncert sastava Igor Lumpert Synchronicity u Osijeku, s kojim je u listopadu prošle godine u njujorškom Samurai Hotel studiju snimio glazbu za novi album, iako se taj sastav dosad nije moglo slušati, no znajući da uvijek zapanjuje i fascinira novom muzikom, koju u pravilu objavljuje za uglednog lisabonskog izdavača Clean Feed, nismo dugo razmišljali.

O glazbenicima svog novog projekta Igor Lumpert piše: “Pijanist Leo Genovese prošlogodišnji je dobitnik Grammyja, s velikim Wayneom Shorterom, u kategoriji ”Najbolji improvizirani jazz solo”. 2023. godine dobio je i nagradu kritike časopisa DownBeat za zvijezdu u usponu u kategoriji klavira. Drew Gress izvanserijski je američki kontrabasist i skladatelj koji dugi niz godina surađuje s najznačajnijim imenima suvremene glazbene improvizacije. Nesputana energija, majstorstvo i progresivni pristup bubnjara Damiona Reida, koji kritičari opisuju kao ”kontroliranu furioznost”, govoreći o ”mikroskopsko kompleksnim beatovima”, veliko su nadahnuće u mom stvaranju”. Damiona Reida će na europskoj turneji zamijeniti legendarni bubnjar Jeff Williams.

https://igorlumpertinnertextures1.bandcamp.com/album/i-am-the-spirit-of-the-earth

https://igorlumpertinnertextures1.bandcamp.com/album/eleven

https://igorlumpertinnertextures1.bandcamp.com/album/innertextures-live

Ulaz je slobodan.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nakon uspješno odrađenog prvog izdanja, Pannonian Rock Festival će se od kolovoza 2024. godine održavati na novoj lokaciji - Katakombe u Osijeku.

[NAJAVA] Pannonian Rock festival – ulaznice u prodaji

“Prije svega želimo zahvaliti gradu Osijeku na ukazanom povjerenju i prepoznavanju potencijala Pannonian Rock Festivala”, izjavili su organizatori festivala. Osim Više…

Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

Flamenko uživo! nam stiže u Osijek, na krovnu terasu Kulturnog centra u sklopu Osječkog ljeta kulture u petak, 18. kolovoza Više…

Više od 500 različitih programa za bezbroj nezaboravnih doživljaja najbolja su pozivnica za doći na Špancirfest, koji počinje 18. kolovoza i traje sve do 27. kolovoza.

[FOTO] Najbolja zabava za kraj ljeta, Gdje? Na Špancirfestu!

Jeste li spremni za najbolju zabavu za kraj ljeta? Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku