ŽIVOT

[NAJAVA] Noć tvrđava

Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma

Objavljeno 07.05.2024
Darija Kovačić

Nakon iznimno uspješna prva dva izdanja manifestacije Noć tvrđava koja je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacija u šest država, najavljuje se treće izdanje manifestacije.

Tijekom samo dvije godine Noć tvrđava je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacijskih lokaliteta u 6 zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Rumunjska i Srbija. Manifestacija je prerasla u jedinstveni prikaz kulturne baštine, privlačeći brojne posjetitelje i zaljubljenike u kulturu što su prepoznale dvije međunarodne mreže koje okupljaju upravitelje kulturne baštine EFFORTS i FORTE CULTURA te se od 2023. godine manifestacija promovira na europskoj razini kao dio European Fortress Summer događanja.

Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

Agencija za obnovu osječke Tvrđe već treću godinu zaredom organizator je Noći tvrđava. Ove godine udružile su se sve kulturne ustanove smještene u Tvrđi i posjetiteljima ponudile dio svog programa.

Agencija za obnovu osječke Tvrđe vas poziva na treće izdanje Noći tvrđava koje će se održati u petak, 10. svibnja 2024. godine.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom