ŽIVOT

[NAJAVA] Očekuje nas dosad najveći WineOS – sajam vina, delicija i ugodnog življenja

Izložbenih mjesta je preko stotinu, najviše do sada, a dobre navike se nastavljaju i u devetom izdanju. Tako nas ponovno na pozornici očekuju 'cooking show' i razgovori uživo s vinarima te sjajne tematske radionice“

Objavljeno 13.12.2023
Mihael Šilac

Deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se, već uobičajeno, na samom početku godine, točnije 12. i 13. siječnja 2024. Najveća je novost premještanje sajma u novi prostor. Tako će se WineOS 2024. održati u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije.

„Stalna želja za napretkom i potreba za rastom manifestacije dovela nas je u novi, dosad najveći, najmoderniji i najadekvatniji izložbeni prostor. Gospodarski centar izgleda fantastično, a mi ćemo ga učiniti još ljepšim i privlačnijim. Izložbenih mjesta je preko stotinu, najviše do sada, a neke dobre navike nastavljamo i u devetom izdanju. Tako nas ponovno na pozornici očekuju ‘cooking show’ i razgovori uživo s vinarima te sjajne tematske radionice“, istaknuo je Boris Ocić, predsjednik udruge Dekanter, glavnog organizatora sajma.

„Iznimna mi je čast što će se 9. WineOS održati upravo u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. To je značajna manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj kako domaćih, tako i međunarodnih izlagača, a kojima upravo Gospodarski centar, koji je jedna od najmodernijih zgrada usudila bi se reći u cijeloj Hrvatskoj, može ponuditi prezentaciju svojih proizvoda. WineOS je tu specifičan i drago mi je što će ovaj eno gastronomski događaj još jednom pokazati da je Gospodarski centar iznimno prilagodljiv za održavanje svih vrsta događanja“, izjavila je direktorica tvrtke Gospodarski centar Osječko – baranjske županije Ivana Rešetar.

U organizaciju i realizaciju ponovno se uključila Osječko – baranjska županija, a uz udrugu Dekanter i tvrtku Gospodarski centar, Turistička zajednica Osječko – baranjske županije nezaobilazan je partner u projektu. „Turistička zajednica već godinama prati i snažno podupire WineOS. To ne čudi uzmemo li u obzir koliko vinske manifestacije doprinose imidžu destinacije, kao i povećanju broja posjetitelja u našoj županiji. Suradnja s vinarima i Udrugom Dekanter traje cijele godine, a WineOS je idealan događaj za dobar početak turističke godine i motiv za dolazak u destinaciju u siječnju,” istaknula je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Jurić.

Snažnu podršku projektu i ove godine daju Grad Osijek i Turistička zajednica grada. „WineOS doista možemo nazvati jednim od najvažnijih vinskih događaja u našem gradu i šire. Osim što se Osijek posljednjih godina, zahvaljujući WineOS-u, ali i drugim vinskim manifestacijama, čvrsto pozicionirao kao poželjna vinska destinacija, jako je važan i termin u kojem se održava. Naime, to je prva velika manifestacija kojom započinju mnogobrojna događanja na području grada Osijeka i kao takva neupitno doprinosi porastu turističkog prometa početkom godine. Dobar odabir termina od strane organizatora potvrđuje da se Osijek uspješno pozicionira kao atraktivna cjelogodišnja destinacija”, naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka Tajana Rogulja.

Iznimnu podršku u organizaciji WineOS-a, kao i prethodnih godina, daje Osječko – baranjska županija. „WineOS je u gospodarskom i turističkom smislu iznimno važna manifestacija za Osječko – baranjsku županiju. Stoga se uvijek rado uključujemo u ovaj projekt kao suorganizatori jer smatram da ovakvim manifestacijama treba dati punu podršku, budući da predstavljaju županiju u najboljem svjetlu. Također mi je drago što će se deveti WineOS održati u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. To je dobar znak da taj centar ispunjava svoju namjenu, ali i da WineOS neprestano raste i prerasta u jednu od najvažnijih vinskih manifestacija u Hrvatskoj”, rekla je Tatjana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko – baranjske županije.

Od prošlog izdanja, WineOS ima i svoje ‘kumove’. Prošlogodišnji promotori, glumci Areta Ćurković, Miroslav Čabraja i Aljoša Čepl, na konferenciji za novinare su predali simboličnu ‘palicu’ novim kumovima. Ovaj put tu će časnu dužnost obnašati naša uspješna gospodarstvenica Marijana Bošnjak, intendant HNK Osijek Vladimir Ham i sportski komentator Aljoša Vojnović koji, zbog obveza, nije mogao nazočiti današnjem predstavljanju.

Organizatori su poručili da će sve informacije sada brže dolaziti do publike putem redizajnirane internetske stranice WineOS-a www.wineos.biz. Premda još uvijek nije objavljen cjeloviti program stručnih radionica, dio je vidljiv na službenoj stranici i već je sada moguće rezervirati svoje mjesto na nekoj od njih. Novost na stranici je i online booking izložbenih mjesta što su izlagači zadovoljno prihvatili.

Službeno je započela i pretprodaja ulaznica. Nestrpljivi, ali i oni koji žele nekoga iznenaditi tijekom predstojećih blagdana, mogu ih već sada kupiti u vinoteci Vinita u Strossmayerovoj 21. Ulaznice za će se kao i do sada moći kupiti na ulazu u Gospodarski centar tijekom sajma. Dnevna ulaznica stajat će 30€, najam čaše na ulazu bit će 5€, a cijena sudjelovanja na radionicama kreće se od 25€ do 30€.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vikend od 19. do 21. travnja rezerviran je za sve posjetitelje koji žele spojiti ljubav prema hodanju s autentičnim vinima lokalnih proizvođača, a uz to se i dobro zabaviti

[FOTO] U travnju se održava drugi Ilok Walk&Wine – jedinstvena manifestacija koja spaja vrhunska vina, gastro ponudu i predivan krajolik Fruške gore

Sredina travnja postala je nezamisliva bez ove jedinstvene šetnje vinogradima i šumom s čašom u ruci. 19. do 21. travnja Više…

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ Više…

Ilok – grad koji će od 19. do 22. siječnja 2024. ugostiti više od 3500 posjetitelja tih će siječanjskih dana posebno živjeti svoju dugogodišnju tradiciju.

Tijekom siječnja jedan gradić na istoku Hrvatske postaje prava zimska destinacija za sve vinoljupce – saznajte koji

Nakon što se ugase sve blagdanske lampice i polako izblijedi sva božićno-novogodišnja čarolija i tek kada pomislimo da nam slijedi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje