[NAJAVA] Svibanj i lipanj u znaku hedonizma, festivala piva i vina
Slijedećih tridesetak dana u Osijeku i okolici možemo sudjelovati na zaista puno pivskih i vinskih festivala, događanja i evenata. Donosimo vam pregled svih događanja!
Slijedećih trideset dana zaista imamo zanimljiv hedonistički mjesec i mnoga fina događanja 🙂 Da ne duljimo previše, za vas smo pripremili pregled svega što u Osijeku i okolici možete posjetiti a vezano je uz festivale i evente koji uključuju fina vina, klopu i ugodno življenje.
Evo što nas sve očekuje:
Festival sira & vina 2023.
13. svibnja (subota) – Valpovo
Pred nama je dugo očekivani eno-gastronomski događaj FESTIVAL SIRA & VINA 2023. koji će se održati u subotu, 13. svibnja 2023. godine s početkom @18:00 sati u sklopu velebnog valpovačkog dvorca Prandau-Normann u Valpovu! Renomirani sirari i vinari iz regije, kulinarski show by Chef Tomica Đukić, zvuci Mediterana, funka, disca i elektronske glazbe uz svjetlosne instalacije ugodne oku, savršen su razlog za posjet ČETVRTOM po redu FESTIVALU SIRA & VINA u VALPOVU!
Facebook event: www.facebook.com/events/936762517744253
GLAZBENI PROGRAM:
• BERNARDA BOBOVEČKI ACOUSTIC
• VANJA & NEŠVIL FUNK
• NENO BELAN & FIUMENS
• DJ G-FORCE
Organizatori: Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova, Udruga Karašicka Republika
Wine & Walk Osijek 2023.
19. svibnja (petak) – Osijek
• 20. 5. 2023. Osijek Wine and Walk start na Trgu Ante Starčevića
• 2. grupa – start 16:45h
• 3. grupa – start 17:30h
• 4. grupa – start 18:15h
Cijena bećarine: 50,00 EUR
• vinsku čašu s tobolcem, ruksak, kartu, suvenir, vodiča grupe
• vaučer za degustaciju 10 vina osječkih vinara i gastro delicije
• Turistička zajednica grada Osijeka
• Županijska 2
• 31 000 Osijek
• Opis: Kotizacija za Osijek Wine & Walk
• IBAN: HR29 2390 0011 1003 1011 9 (HPB banka)
27. svibnja (subota) – Osijek
Najava
Četvrto izdanje homebrew festivala “Hombre”
3. lipnja ( subota)
Upoznajte Baranju i vinograde na Banskom brdu, uz zanimljive priče vodiča u pratnji, rekreirajte se i pri tom degustirajte odlična baranjska vina! Staza duga cca 14 km baranjskim vinskim cestama, poljima, surducima i šumarcima skriva 13 točaka na kojima vas očekuju baranjski vinari, majstori kuhinje i baranjske legende.Okupljanje sudionika te preuzimanje ”opreme” po grupama je ispred Vinarije Belje (Planina 56, Kamenac).Kraj staze ne znači i kraj zabave – na posljednjoj točki vas očekuje Wine afterparty!Kotizacija: 50,00 €
Kotizacija uključuje: vinsku čašu, šešir, ruksak, kartu, vaučer za degustacije vina na 13 lokacija + 6 gastro lokacija, turističkog vodičaPrijave
03. lipnja (subota) – Kutjevo
Kraljica vina, graševina, zaslužila je svoj poseban vikend u Kutjevu. Mjesec lipanj okuplja brojne posjetitelje na Trgu graševine. Naravno, kao i svaka druga manifestacija, ovaj festival sjedinjuje glazbu, ples, vino i dobru gastronomsku ponudu.Tijekom dana posjetitelji mogu obići kulturne i prirodne znamenitosti Grada, isprobati ukusna jela domaćih proizvođača i ugostiteljskih objekata, čuti i vidjeti najljepše tradicionalne plesove i pjesme slavonskih kulturno – umjetničkih društava.
Ono što krasi ovaj poseban događaj jest i Noć otvorenih podruma, akcija koja omogućuje svima da slobodno obilaze kutjevačke podrume i vide koliko truda, volje i rada kutjevački vinari ulažu kako bi graševina parirala visoko na ljestvici najboljih svjetskih vina.
Večer je začinjena dobrom glazbom, druženjem i smijehom, a svatko će, garantiramo, pronaći nešto za svoj gušt.
5. Festival traminca – Ilok
09-10. lipnja (petak/subota) – Hotel Dunav
Facebook event: www.facebook.com/events/2041169052881844
Ono što vam sad javljamo jest meni gala večere koja će po „zagrijanosti“ kuhara i bogatstvu namirnica biti događaj za cijeli život.
Ulaznica za gala večeru, koja će zbog kompleksnosti pripreme jela biti za znatno manji broj gostiju nego što smo dosad prakticirali, bit će 100 eura. Dakle, potrebno je da se što prije pošaljete rezervaciju na mail: [email protected] ili javite se na telefon: +385981747108.
Chef Marko Đurašević i iločki vinari
Uni, hozon od slanutka, tartar od kvarnerskog škampa i pjena od limete
Jakobova kapica & ceremonija pripreme japanskog zelenog čaja “matcha“
Traminac Dragun 2021, Vinarija Dragun
Rimska Lučanica / kobasica od tune odležane s dalmatinskim divljim biljem
Mortadela / od jadranske bijele ribe, butarge od brancina sa pistacijom i maslinama
Kulen / panceta od jadranske Kali tune,i crne slavonske svinje
Traminac Zima 2021, Vinarija Zima
Kuhani na pari u rižinom tijestu, dimljeni parmezan, tartuf i slavonski “ramen”
Traminac Buhač 2022, Vinarija Buhač
Kremasti, acquerello rižot, demi -glas od tune, pikantna dalmatinska šalša, sashimi od potrbušine plavoperajne kali tune i pjena od pecorino romano sira
Traminac Izborna berba 2017, Vinarija Trs
Kuhan na pari u morskim algama i kelju, lignja na žaru, knedla sa sipom i slavonskom svinjom, umak od crnila sipe i ponzu od ananasa
Traminac Rosamal 2016, Vinarija Papak
Callebaut tamna čokolada, mousse, sake, crni kardamon, kampot papar, mascarpone, pjena od kave i karamelizirani badem
Traminac Čobanković Izborna berba bobica 2008, Vinarija Čobanković