SPORT

[NAJAVA] U Osijeku Prvenstvo RH u 10 sportskih plesova

Očekuje se nastup stotinjak najboljih i najpoznatijih hrvatskih plesnih parova. To je jedan od najljepših dvoranskih sportova, u kojem nalazimo i umjetnost, sport i zabavu

    Objavljeno 12.06.2023
    Darija Kovačić

    Hrvatski sportski plesni savez (HSPS) i Športsko plesna udruga “Feniks” organiziraju Prvenstvo RH u 10 Sportskih plesova. Natjecanje će se održati u subotu, 17. lipnja 2023. godine, u sportskoj dvorani Gradski Vrt.

    Cijena ulaznice je 10 EUR.

    Ulaznice se mogu kupiti na dan natjecanja na ulazu u dvoranu.

    Početak finalnog natjecanja je u 19 sati.

    Očekuje se nastup stotinjak najboljih i najpoznatijih hrvatskih plesnih parova, višestrukih osvajača mnogobrojnih odličja i priznanja na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima.

    Državno prvenstvo Republike Hrvatske u deset plesova najprestižnije je natjecanje u sportskom plesu i vrhunac je napornog treniranja svih plesača i plesačica.

    To je jedan od najljepših dvoranskih sportova, u kojem nalazimo i umjetnost, sport i zabavu.

    Plesni će vas parovi u večeri prepunoj dobre glazbe raznovrsnih ritmova, uz svu raskoš svojih kostima, zadiviti svojim gracioznim plesnim pokretima, energijom i svojom prezentacijom plesa kao umjetnosti u kojoj je svaki pokret riječ.

    U oko dva sata plesne čarolije imat ćemo priliku uživati u neviđenoj eleganciji kroz prezentaciju svih deset sportskih plesova.

    Od sentimentalnog kralja plesova engleskog valcera, čvrstog i strastvenog tanga, ležernog i brzog bečkog valcera do otmjenog slowfoxa koji se ne smije otplesati dosadno, i najveselijeg standardnog plesa vrckavog, poletnog i živahnog quickstepa sa jedne, i neviđene mješavine senzualnosti, zavodljivosti, strasti, nježnosti, drskosti, živahnosti, ponosa i arogancije s druge strane kroz ples sa srcem svih pet latinoameričkih plesova (Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble i Jive).

    Uveličajmo svi zajedno plesni spektakl i dokažimo da je Osijek grad kulture i umjetnosti te da je bio i ostao grad plesa!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    13. Euro Show Dance Challenge, međunarodni kup održao se u dvorani Gradski vrt uz sudjelovanje oko 700 plesača iz 26 klubova i sedam zemalja - Mađarske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske

    [FOTO] Održan 13. Euro Show Dance Challenge u Osijeku

    Grad Osijek u subotu 10.02. bio je domaćin međunarodnog plesnog natjecanja “13. Euro Show Dance Challenge” u organizaciji Plesnog kluba Više…

    Slobodno dođi, zapleši, uživaj, zabavi se, druškaj se, slušaj mjuzu, upoznaj nove ljude, pusti mašti na volju, rekreiraj se i širi dobre vibracije!

    PLESNI TEČAJ – Tango argentino uz ŠPU Feniks

    ŠPU Feniks Vas poziva na plesni tečaj argentinskog tanga koji počinje u ponedjeljak 04. i srijedu 06.12.2023. godine, u Robnoj Više…

    U Zagrebu su zaplesali naši Osječani iz plesnog studija IndepenDANCE. U voljeni grad vratili su se s brojnim nagradama i još jačom voljom za rad!

    IndepenDance uspješni na International Dance Open natjecanju

    Startne liste International Dance Open natjecanja svake su godine ispunjene imenima talentiranih plesača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Od 9. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram, sportaši AK Slavonija Žito su bilo odlični!

    Medalje za Saru, Roka i dvojicu Ivana

    Mia je ostvarila i drugi seniorski rezultat u povijesti hrvatske atletike u njezinoj disciplini, uz napomenu kako je u dva navrata postavljala državni rekord u istom danu

    Mia Wild u Grazu istrčala sjajnih 13,00!

    Ukupno je bilo sedam klubova iz cijele Hrvatske te 12 veterana. Dizački klub Slavonija na ovom je kolu kroz nastup svojih cura skupio 761,1 bod čime je stao na drugo mjesto i samo je 63 boda ispod prvoplasiranog DK Metalca.

    Dizanje utega – Prvo kolo ekipnog prvenstva za žene i pojedinačno veteransko prvenstvo