ŽIVOT

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

Objavljeno 29.03.2024
Darija Kovačić

Uz pokroviteljstvo Grada Osijeka Turistička zajednica grada Osijeka i gradske tvrtke GPP d.o.o. i Unikom d.o.o. i ove su godine objedinili pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi sljedeći zanimljiv sadržaj:

25. – 29.03.2024. Uskrsni tramvaj

Kako zbog modernizacije tramvajske infrastrukture tramvaji trenutno nisu u funkciji, ovogodišnji je Uskrsni tramvaj stacioniran kod tramvajskog stajališta Remiza. U tramvaju se odigravaju interaktivne storytelling radionice zajedničkog naziva „Uskrsna avantura u tramvaju – Što bi ptica sad je zec“.
Termini radionica: 25.-27.03.2024. u 9:00 sati i 10:30 sati
28.-29.03.2024. u 17:00 sati

29.03.2024. Podjela fiš paprikaša

Duh zajedništva i tradicije bit će dodatno pojačan u petak kada će se u organizaciji grada Osijeka na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi održati tradicionalna podjela fiš paprikaša s početkom u 12:00 sati.

30.03.2024. Šarana jaja bojama grada / Moto zeke

Trg Slobode u subotu 30.03.2024. postaje središte kreativnosti i tradicije od 10:00 do 13:00 sati gdje će u sklopu manifestacije Šarana jaja bojama grada svoje uskrsne običaje prikazati udruge nacionalnih manjina grada Osijeka, Slavonije i Baranje među kojima možemo najaviti: Hrvatsko slovačko društvo Plašt svetog Martina, Udrugu šokačka grana, MKD Népkör, Maticu slovačku Osijek, Maticu slovačku Zokov Gaj, Njemačku zajednicu i ostale udruge, lokalne obrtnike i čuvare naše bogate tradicije.
U 12:00 sati naše najmlađe sugrađane razveselit će članovi Moto Kluba Osijek kao omiljene Moto zeke.

31.03.2024. Uskrsna popodnevna šetnja gradom

Na sam Uskrs, u nedjelju 31.03.2024. za sve sugrađane i goste organizira se besplatno turističko vođenje gradom koje će započeti ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla u 16:00 sati. Šetnju će voditi svima poznat i drag turistički vodič Stanko Subotić.

28.03.-01.04.2024. Uskrsni ponedjeljak u ZOO vrtu

U četvrtak 28.03.2024. pozivaju se sva djeca na zajedničku gradnju velikog gnijezda u ZOO vrtu s početkom u 16:00 sati.

Uskrsni ponedjeljak tradicionalno je rezerviran za najmlađe. Djelatnici ZOO vrta Osijek pripremili su različite edukativne i zabavne igre, a u 11:00 i 16:00 sati sva se zainteresirana djeca mogu družiti i s uskrsnim zekom.

Ponudu na lijevoj obali Drave dodatno će upotpuniti i izložba oldtimera, a svoj dolazak možete planirati i besplatnom kompom koja je započela sa svojim radom.

Pridružite nam se u proslavi proljeća i Uskrsa u Osijeku, gdje tradicija susreće zabavu, a zajedništvo stvara nezaboravne nove uspomene.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Grad Osijek već tradicionalno organizira jedinstvenu manifestaciju u Hrvatskoj “Šarana jaja bojama grada”, koja prikazuje raznolikost i bogatstvo korizmenih i uskrsnih običaja Osijeka i Slavonije i Baranje

[FOTO] Šarana jaja bojama grada, Motozeke

Svoje uskrsne običaje i tradicijsku gastronomiju na Veliku subotu na Trgu slobode predstavile su udruge nacionalnih manjina i čuvara tradicije Više…

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Trgovci u Portanovi pripremili su bogatu ponudu i prigodne akcije i popuste za blagdansku kupovinu, i to svakako provjerite. Ne Više…

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije