ŽIVOT

Najavljen 17. Osječki Ferivi polumaraton

I ove godine očekuje se nastup više od 1000 natjecatelja, a do 27. ožujka interes za sudjelovanjem putem službene prijave iskazalo je 1324 trkača

Objavljeno 02.04.2021
Ivona Amidžić

Osječki Ferivi polumaraton, atletska priredba u tradicionalnoj organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol, održat će 10. travnja 2021. po 17. uzastopni put. I ove godine očekuje se nastup više od 1000 natjecatelja, a do 27. ožujka interes za sudjelovanjem putem službene prijave iskazalo je 1324 trkača.

Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, direktor utrke Damir Černić, direktor tvrtke Ferivi Co d.o.o. Ferdo Kraljević, direktorica TZ grada Osijeka Tajana Rogulja i pročelnica za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjana Roth. Potvrđeno je i kako će se trkači ponovno nadmetati u tri utrke. Uz glavnu utrku, odnosno polumaraton (21,1 km), održat će se i utrka građana pod nazivom „Jel trčiš lega“ (5 km) te štafetna utrka 3×7 km. Uz to, polumaraton će se ove godine računati za Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske, a među prijavljenima se nalaze natjecatelji iz još 12 europskih zemalja.

“Držim palčeve da, s obzirom na epidemiološke okolnosti, svi zajedno tradicionalno po sedamnaesti put trčimo i živimo sport punim plućima na ulicama našeg grada”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, te dodala kako je riječ o važnoj manifestaciji za Grad Osijek kao brend sportskoga grada.

“U našem gradu tisuće je rekreativaca i profesionalaca koji šalju sliku Osijeka kao grada sporta te koji privlače velike sportske događaje u Osijek. U narednome razdoblju u najavi imamo Premier Tennis Show, Svjetski gimnastički kup, najveće europsko natjecanje do sada u streljaštvu i Pannonian Challenge. Sve su to velike sportske manifestacije koje rade na imidžu grada Osijeka. Držim palčeve da se sve manifestacije pred nama doista i održe, da mi uživamo u njima, ali i da nam svi dragi gosti dođu i uživaju sport na ulicama našeg grada”, kazala je Gamoš.

Početak utrke planiran je za 10 sati na Trgu A. Starčevića, a natjecatelji se kreću prema zapadnom dijelu grada, potom se šetnicom uz Dravu vraćaju prema Trgu Ante Starčevića, te cestom do Zelenog polja i nazad kroz Tvrđu na lijevu obalu Drave i povratkom šetnicom do početne točke utrke.

“17. Osječki Ferivi polumaraton bit će prva velika sportska priredba u Hrvatskoj i prilika da pokažete kako ste se pripremali ove zime. Ne propustite biti dio državnog prvenstva u polumaratonu i trčati s najboljim hrvatskim trkačima”, pozvao je direktor utrke Damir Černić.

Uvjeren kako će se građani Osijeka ponovno iskazati kao odlični domaćini, direktor tvrtke Ferivi Co d.o.o. Ferdo Kraljević pozvao je Osječane i Osječanke da aplauzom poprate trkače, ali i sve sudionike na oprez zbog epidemioloških mjera.

U poslijepodnevnim satima planirane su dječje utrke s početkom u 17 sati na Gornjodravskoj obali (start kod „Galije“), u kojima će se natjecati predškolska i školska djeca. Priredba će, kao i prethodnih godina, biti upotpunjena kulturno-zabavnim elementom, a uz volontere Crvenoga križa, izviđače, vatrogasce i studente, uz stazu će sudionike bodriti brojni glazbenici i umjetnici.

Grad Osijek snažno se uključuje u potporu i organizaciju svih velikih sportskih natjecanja, davanjem objekata na korištenje bez naknade, izravnom financijskom potporom kao i neposrednim stručnim angažmanom svojih djelatnika, što je slučaj i u pripremi i provedbi ovogodišnjeg 17. izdanja Osječkog Ferivi polumaratona.

foto: arhiva

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osijek je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, u njemu rode žive na gradskim zgradama, a poslovnjaci iz grada na Dravi i šire okolice u četvrtak 15. lipnja jedno će poslijepodne udobnost svojih poslovnih prostora zamijeniti trkačkom stazom B2Runa.

I LEGE i kolege na B2Run utrci: Najveći teambuilding u Hrvatskoj dolazi u Osijek

B2Run sezona 2023. službeno se otvara u Splitu 18. svibnja, u Rijeci se poslovnjaci okupljaju 1. lipnja, a u Osijeku Više…

Iako je utrka u Zadru rasprodana, tim Studentskog zbora Kineziološkog fakulteta Osijek u suradnji s Red Bull Croatia organiziraju utrku ni više ni manje nego u OSIJEKU

Wings for life u Osijeku!

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

Uz glavnu utrku od 21 kilometra, sudionici su otrčali i utrku građana pod nazivom „Jel’ trčiš, lega?“ na 5 kilometara te štafetu 3×7 kilometara. Za najmlađe su pak organizirane bile Ledo dječje utrke po kategorijama, odnosno u duljinama od 300 metara do jednog kilometra

[FOTO] Održan 19. Osječki Ferivi polumaraton

U Osijeku je u subotu održan 19. Osječki Ferivi polumaraton. Nastupilo je oko 1300 sudionika koji su, osim iz raznih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave