GOSPODARSTVO

Najavljen 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

"Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda"

  Objavljeno 04.03.2020
  Ivona Amidžić

  Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Osječkom proljetnom sajmu – sajmu poljoprivrede i prehrane te 21. Obrtničkom sajmu.

  Prema riječima direktora Osječkog sajma Alena Vukašinovića tijekom tri dana, na prostoru od dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i pet tisuća četvorih metara otvorenog izložbenog prostora posjetiteljima će se predstaviti oko 180 izlagača.

  “Osječki sajam postavio si je određene indikatore, a jedan od njih je poticanje gospodarstva. Želim stoga naglasiti, da će uz 180 izlagača na proljetnom sajmu, u Osijeku tijekom subote biti i 140 izlagača na Sajmu antikviteta. To znači da će u jednom danu ukupno 320 izlagača u organizaciji Osječkog sajma izlagati u Osijeku. To je reprezentativna brojka, posebno kada se uzme u obzir da je prema nekim stručnim analizama omjer povrata 1:8, što znači da se na jednu uloženu kunu, osam vraća u gospodarstvo”, kazao je Alen Vukašinović.

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš naglasila je važnost sajmovanja za grad Osijek, čemu u prilog ide i činjenica da se ovi sajmovi održavaju tradicionalno – Osječki proljetni sajam po 27. puta, a Obrtnički sajam po 21. puta.

  “Osječki je sajam uspješni projekt Grada Osijeka. Vjerujem da će tako i ova prva sajamska priredba u 2020. godini biti prilika i mjesto za izlaganje novih usluga i proizvoda, rađanja novih ideja te ostvarivanja novih poslovnih prilika. Poljoprivreda je važna za grad Osijek, a posebno mi je drago što će i neki od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kojih je na području grada registrirano 1.583 izložiti svoje proizvode te zasigurno unaprijediti svoje poslovanje”, istaknula je Žana Gamoš zahvalivši ministarstvima, komorama – gospodarskoj i obrtničkoj te svim tvrtkama i partnerima koji su se uključili u ovu, kako je rekla – uspješnu osječku sajamsku priču.

  Uspjeh u radu svim poduzetnicima, poželjela je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović koja je naglasila kako je Osječko-baranjska županija u kontinuitetu prisutna na osječkim sajamskim manifestacijama te zahvalila Osječkom sajmu na ustrajnosti i želji da sajmovanje u Osijeku ima budućnost.

  Prema riječima predsjednika HGK Županijske komore Osijek Zorana Kovačevića, na Osječkom proljetnom sajmu nastupit će 40 njihovih tvrtki, od čega polovica dolazi iz 7 hrvatskih županija.

  “Uvažavajući zdravstvene okolnosti, vezano uz koronavirus, nisu dobre poruke koje šalju pojedine sajamske kuće, kako u inozemstvu, tako i domaće, a to je otkazivanje vrlo važnih sajmova za koje smo i mi kao HGK vrlo zainteresirani. Te poruke pomalo zvuče recesijski i zato čestitam sajmu što je ustrajao na organizaciji manifestacije”, naglasio je Zoran Kovačević.

  Osim obrtnika s područja Osječko-baranjske županije, na sajmu će se predstaviti i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske te Brodsko posavske, a predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević zahvalio je Osječkom sajmu na prilici da obrtnici izlože svoje proizvode.

  “Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda te da ostvare kontakt s potencijalnim kupcima i partnerima. Takva živa riječ važna je za proizvod koji radite jer ako ste nešto proizveli, a niste pokazali, jednako je kao da niste ni proizveli”, rekao je Darko Knežević.

  Inače, u okviru sajamske priredbe bit će održana i stručno-prateća događanja, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, na temu: „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ te „Poljoprivrednik za 10“.

  Sajam se održava od 6. do 8. ožujka, u vremenu od 10.00 do 19.00 sati, a svečano otvorenje manifestacije najavljeno je za petak u 11.00 sati. Ulaz i parking za posjetitelje su besplatni.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Iznimno smo sretni da u našem gradu imamo partnera odgovornog, kreativnog, kvalitetnog, s puno rezultata kao što je Zaklada Slagalica"

  Zaklada Slagalica osmi put dodjeljuje nagrade za filantropa godine Slavonije i Baranje

  Zaklada Slagalica osmi put zaredom dodjeljuje ovu nagradu poslovnim subjektima koji su tijekom protekle godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne Više…

  Nakon potpisa ugovora krećemo u izvođenje radova na niskogradnji u Gackoj ulici - Očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja godine

  Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte IT park Osijek i Centar za posjetitelje Tvrđa

  Ugovore je zamjenici gradonačelnika Grada Osijeka Žani Gamoš, svečano uručio ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić. Zamjenica gradonačelnika Više…

  Na ovoj će se dionici rekonstruirati i nogostup te postaviti energetski učinkovita javna rasvjeta...

  Završena staza uz Tenjsku cestu vrijedna 2,5 miljuna kuna

  Zadnjih nekoliko mjeseci vrijeme je bilo zaista povoljno za radove na rekonstrukciji dviju frekventnih biciklističko-pješačkih staza grada Osijeka. Radi se Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najvažnija vijest tiče se proračuna Grada Osijeka koji je u prvih šest mjeseci izvršen u iznosu 315 milijuna kuna

  Gradska blagajna u plusu unatoč pandemiji, razjašnjene teme komaraca i rasvjete

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Dobre vijesti! Ovih deset tvrtki nudi poslovnu priliku

  Jesen je pravo vrijeme da se završe svi radovi...

  Jesen s Izolirkom, jesen za nove stvari…