GOSPODARSTVO

Najavljen 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

"Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda"

    Objavljeno 04.03.2020
    Ivona Amidžić

    Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Osječkom proljetnom sajmu – sajmu poljoprivrede i prehrane te 21. Obrtničkom sajmu.

    Prema riječima direktora Osječkog sajma Alena Vukašinovića tijekom tri dana, na prostoru od dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i pet tisuća četvorih metara otvorenog izložbenog prostora posjetiteljima će se predstaviti oko 180 izlagača.

    “Osječki sajam postavio si je određene indikatore, a jedan od njih je poticanje gospodarstva. Želim stoga naglasiti, da će uz 180 izlagača na proljetnom sajmu, u Osijeku tijekom subote biti i 140 izlagača na Sajmu antikviteta. To znači da će u jednom danu ukupno 320 izlagača u organizaciji Osječkog sajma izlagati u Osijeku. To je reprezentativna brojka, posebno kada se uzme u obzir da je prema nekim stručnim analizama omjer povrata 1:8, što znači da se na jednu uloženu kunu, osam vraća u gospodarstvo”, kazao je Alen Vukašinović.

    Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš naglasila je važnost sajmovanja za grad Osijek, čemu u prilog ide i činjenica da se ovi sajmovi održavaju tradicionalno – Osječki proljetni sajam po 27. puta, a Obrtnički sajam po 21. puta.

    “Osječki je sajam uspješni projekt Grada Osijeka. Vjerujem da će tako i ova prva sajamska priredba u 2020. godini biti prilika i mjesto za izlaganje novih usluga i proizvoda, rađanja novih ideja te ostvarivanja novih poslovnih prilika. Poljoprivreda je važna za grad Osijek, a posebno mi je drago što će i neki od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kojih je na području grada registrirano 1.583 izložiti svoje proizvode te zasigurno unaprijediti svoje poslovanje”, istaknula je Žana Gamoš zahvalivši ministarstvima, komorama – gospodarskoj i obrtničkoj te svim tvrtkama i partnerima koji su se uključili u ovu, kako je rekla – uspješnu osječku sajamsku priču.

    Uspjeh u radu svim poduzetnicima, poželjela je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović koja je naglasila kako je Osječko-baranjska županija u kontinuitetu prisutna na osječkim sajamskim manifestacijama te zahvalila Osječkom sajmu na ustrajnosti i želji da sajmovanje u Osijeku ima budućnost.

    Prema riječima predsjednika HGK Županijske komore Osijek Zorana Kovačevića, na Osječkom proljetnom sajmu nastupit će 40 njihovih tvrtki, od čega polovica dolazi iz 7 hrvatskih županija.

    “Uvažavajući zdravstvene okolnosti, vezano uz koronavirus, nisu dobre poruke koje šalju pojedine sajamske kuće, kako u inozemstvu, tako i domaće, a to je otkazivanje vrlo važnih sajmova za koje smo i mi kao HGK vrlo zainteresirani. Te poruke pomalo zvuče recesijski i zato čestitam sajmu što je ustrajao na organizaciji manifestacije”, naglasio je Zoran Kovačević.

    Osim obrtnika s područja Osječko-baranjske županije, na sajmu će se predstaviti i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske te Brodsko posavske, a predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević zahvalio je Osječkom sajmu na prilici da obrtnici izlože svoje proizvode.

    “Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda te da ostvare kontakt s potencijalnim kupcima i partnerima. Takva živa riječ važna je za proizvod koji radite jer ako ste nešto proizveli, a niste pokazali, jednako je kao da niste ni proizveli”, rekao je Darko Knežević.

    Inače, u okviru sajamske priredbe bit će održana i stručno-prateća događanja, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, na temu: „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ te „Poljoprivrednik za 10“.

    Sajam se održava od 6. do 8. ožujka, u vremenu od 10.00 do 19.00 sati, a svečano otvorenje manifestacije najavljeno je za petak u 11.00 sati. Ulaz i parking za posjetitelje su besplatni.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku otvorio je premijer Andrej Plenković  koji je najavio da Vlada zbog postignutih gospodarskih rezultata nakon izbora planira pokrenuti redefiniranje ciljeva iz nacionalne razvojne strategije

    [FOTO] U Gospodarskom centru otvoren 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku

    Tradicionalni je sajam koji se drugu godinu zaredom održava u Gospodarskom centru u Osijeku okupio 250 izlagača iz 12 hrvatskih Više…

    Proljetni sajam organizira se tridesetu godinu za redom, dok se obrtnički organizira dvadeset i četvrtu godinu i međunarodnog je karaktera

    [NAJAVA] Proljetni i obrtnički sajam u GC OBŽ

    Proljetni i obrtnički sajam po drugi puta održat će se u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije od 15. do 17. Više…

    Tijekom dva dana na dvije tematske pozornice održat će se osam prezentacija i 13 panela praćenih umrežavanjem više od 50 panelista, političkih dužnosnika, tehnoloških stručnjaka i lidera koji će zaokružiti aktivnosti pokrenute na obrazovnoj, znanstvenoj i gospodarskoj razini u promociji razvoja novih vještina koje prate razvoj novih tehnologija

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren Green Matrix Summit

    Green Matrix Summit 2023., stručno-znanstveni skup posvećen Europskoj godini vještina potrebnih za zelenu i digitalnu tranziciju i transformaciju gospodarstva, danas Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI