OSJEČANI

Najavljen doček Nove godine za umirovljenike

Uvijek je dojam da je organizirani doček Nove godine za umirovljenike – najveseliji doček u gradu, a pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar izrazio je zadovoljstvo što se, prema povratnim informacijama od umirovljenika, sugrađani treće životne dobi uvijek dobro zabave

Objavljeno 20.12.2019
Petar Tauković

Već šestu godinu zaredom, Grad Osijek organizira i financira program dočeka Nove godine za umirovljenike. Što je Grad Osijek umirovljenicima pripremio za „najluđu noć u godini“, najavili su prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić i pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar.

Uvijek je dojam da je organizirani doček Nove godine za umirovljenike – najveseliji doček u gradu, a pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar izrazio je zadovoljstvo što se, prema povratnim informacijama od umirovljenika, sugrađani treće životne dobi uvijek dobro zabave.

Prošle godine smo uveli novi način jer nam je želja bila podići razinu samog dočeka te ga istovremeno otvoriti za naše sugrađane. To znači da umirovljeničke udruge ne sastavljaju popise zainteresiranih, već umirovljenici imaju jednaku priliku za dobiti ulaznicu. Program dočeka je besplatan, a sve što treba učiniti je – na vrijeme podići svoju ulaznicu. – kazao je pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar.

Prema najavi prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Drage Šerića – kao i prošle godine, doček Nove godine za umirovljenike bit će organiziran u dvorani Bells u Strossmayerovoj ulici.
-Kapacitet dvorane je 300 mjesta što je, nažalost, malo s obzirom na veliko zanimanje umirovljenika, ali nije bilo moguće pronaći veću dvoranu gdje bi se mogao organizirati veći i ugodniji doček Nove godine. Iako je ranijih godina više od 600 umirovljenika Novu godinu čekalo u prostoru Esseker centra, taj je prostor preuređen i nije moguće organizirati doček u njemu. – naglasio je Drago Šerić.

Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća istaknuo je i kako su sve ulaznice spremne za podjelu.
Donio sam ulaznice i ovdje su sve od rednog broja 1 do 300. Kao i ranijih godina, 10-ak ulaznica dobit će korisnici Doma za starije i nemoćne, a 10-ak ulaznica ide štićenicima Doma svetog Vinka odnosno beskućnicima. Njih tradicionalno pozivamo na naš doček, što oni sa zadovoljstvom prihvaćaju. – rekao je Drago Šerić dodajući da će ostale ulaznice, kao i prošle godine, biti podijeljene umirovljenicima.

Podjela ulaznica za doček Nove godine za umirovljenike kreće u ponedjeljak 23. prosinca u 10 sati u prostorima Gradske četvrti Gornji grad, na Trgu Lava Mirskog.

Podjelu smo organizirali na način da će se u dvoranu Gradske četvrti ulaziti na desna vrata, a izlaziti na lijeva. U dvorani će biti postavljena četiri mjesta za podizanje ulaznica, s tim da svaki umirovljenik može dobiti jednu ulaznicu. Ukoliko je riječ o bračnom paru, tada ne moraju dolaziti oboje, već je dovoljno da jedna osoba dođe s osobnim dokumentima supruge ili supruga. Također, svi koji dobiju ulaznice, ispunit će obrazac u koji će upisati ime i prezime, podatke iz dokumenata te će nakon potpisa dobiti ulaznice. – najavio je Drago Šerić.

Kako je istaknuto, dolazak umirovljenika na doček je do 20 sati jer će tada već započeti „glazbeno zagrijavanje“, a službeni program trajat će od 21 sat do 3 sata. U „najluđoj noći u godini“ umirovljenike očekuje večera – juha, glavno jelo, salata i desert kao i prigodno piće, a za dobru zabavu, pobrinut će se Trend Acoustic Band.

 To je grupa koja izvodi šlagere iz ’50.-ih, ’60.-ih i ’70.-ih godina, uz koje se oni najbolje osjećaju. Vjerujem da će im se, kao i ranijih godina, svidjeti program koji smo pripremili i da će uz, njihovo neizostavno dobro raspoloženje, ponovno biti sjajna atmosfera. – poručio je pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar.

Kako i prošle godine, umirovljenici će u povratku s dočeka Nove godine, moći koristiti javni gradski prijevoz, a u dvorani Bells bit će istaknut i „novogodišnji“ vozni red, kako bi onima koji nemaju prijevoz, bio olakšan povratak kući.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Riječ je o Novčanoj pomoći namijenjenoj samcima koji su korisnici naknade za troškove stanovanja te novoj mjeri socijalnog programa Grada Osijeka – Mjesečnom dodatku umirovljenicima

Novi programi socijalne skrbi usmjerene umirovljenicima i osobama starije životne dobi

Nove programe socijalne skrbi usmjerene umirovljenicima i osobama starije životne dobi kao i redovite jesenske programe najavili su danas prvi Više…

Čovječe ne ljuti se, šah, pikado i druge društvene igre tijekom dana će biti na raspolaganju umirovljenicima u donjogradskom Dnevnom boravku

Zeleno polje 5 – adresa je novog Dnevnog boravka za umirovljenike

Zeleno polje 5 – adresa je novog Dnevnog boravka za umirovljenike koji je otvorio prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić. Više…

Grad Osijek prepoznao je problem socijalne isključenosti starih, bolesnih i teško pokretnih sugrađana, kojima financijska ugroženost ograničava sudjelovanje u društvenom životu

Nove socijalne usluge u Osijeku: Umirovljenici i kvalitetno slobodno vrijeme

U sklopu novog projekta Grada Osijeka, najmanje 60 osoba s mirovinom manjom od tisuću kuna dobit će priliku svoje slobodno Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pokaži svima svoj grad, uključi se i čestitaj mu rođendan!

Grad Osijek slavi 234. rođendan online kampanjom ,,Moj Osijek!”

Zoološki vrt i dalje je otvoren za posjetitelje i obilazak uz pridržavanje epidemioloških mjera

Ogađaju se proslave dječjih rođendana u Zoološkom vrtu Osijek

U ponedjeljak od 16:00 do 19:00 sati

Dobrovoljno davanje krvi u Retfali