OSJEČANI

Najavljen doček Nove godine za umirovljenike

Uvijek je dojam da je organizirani doček Nove godine za umirovljenike – najveseliji doček u gradu, a pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar izrazio je zadovoljstvo što se, prema povratnim informacijama od umirovljenika, sugrađani treće životne dobi uvijek dobro zabave

Objavljeno 20.12.2019
Petar Tauković

Već šestu godinu zaredom, Grad Osijek organizira i financira program dočeka Nove godine za umirovljenike. Što je Grad Osijek umirovljenicima pripremio za „najluđu noć u godini“, najavili su prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić i pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar.

Uvijek je dojam da je organizirani doček Nove godine za umirovljenike – najveseliji doček u gradu, a pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar izrazio je zadovoljstvo što se, prema povratnim informacijama od umirovljenika, sugrađani treće životne dobi uvijek dobro zabave.

Prošle godine smo uveli novi način jer nam je želja bila podići razinu samog dočeka te ga istovremeno otvoriti za naše sugrađane. To znači da umirovljeničke udruge ne sastavljaju popise zainteresiranih, već umirovljenici imaju jednaku priliku za dobiti ulaznicu. Program dočeka je besplatan, a sve što treba učiniti je – na vrijeme podići svoju ulaznicu. – kazao je pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar.

Prema najavi prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Drage Šerića – kao i prošle godine, doček Nove godine za umirovljenike bit će organiziran u dvorani Bells u Strossmayerovoj ulici.
-Kapacitet dvorane je 300 mjesta što je, nažalost, malo s obzirom na veliko zanimanje umirovljenika, ali nije bilo moguće pronaći veću dvoranu gdje bi se mogao organizirati veći i ugodniji doček Nove godine. Iako je ranijih godina više od 600 umirovljenika Novu godinu čekalo u prostoru Esseker centra, taj je prostor preuređen i nije moguće organizirati doček u njemu. – naglasio je Drago Šerić.

Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća istaknuo je i kako su sve ulaznice spremne za podjelu.
Donio sam ulaznice i ovdje su sve od rednog broja 1 do 300. Kao i ranijih godina, 10-ak ulaznica dobit će korisnici Doma za starije i nemoćne, a 10-ak ulaznica ide štićenicima Doma svetog Vinka odnosno beskućnicima. Njih tradicionalno pozivamo na naš doček, što oni sa zadovoljstvom prihvaćaju. – rekao je Drago Šerić dodajući da će ostale ulaznice, kao i prošle godine, biti podijeljene umirovljenicima.

Podjela ulaznica za doček Nove godine za umirovljenike kreće u ponedjeljak 23. prosinca u 10 sati u prostorima Gradske četvrti Gornji grad, na Trgu Lava Mirskog.

Podjelu smo organizirali na način da će se u dvoranu Gradske četvrti ulaziti na desna vrata, a izlaziti na lijeva. U dvorani će biti postavljena četiri mjesta za podizanje ulaznica, s tim da svaki umirovljenik može dobiti jednu ulaznicu. Ukoliko je riječ o bračnom paru, tada ne moraju dolaziti oboje, već je dovoljno da jedna osoba dođe s osobnim dokumentima supruge ili supruga. Također, svi koji dobiju ulaznice, ispunit će obrazac u koji će upisati ime i prezime, podatke iz dokumenata te će nakon potpisa dobiti ulaznice. – najavio je Drago Šerić.

Kako je istaknuto, dolazak umirovljenika na doček je do 20 sati jer će tada već započeti „glazbeno zagrijavanje“, a službeni program trajat će od 21 sat do 3 sata. U „najluđoj noći u godini“ umirovljenike očekuje večera – juha, glavno jelo, salata i desert kao i prigodno piće, a za dobru zabavu, pobrinut će se Trend Acoustic Band.

 To je grupa koja izvodi šlagere iz ’50.-ih, ’60.-ih i ’70.-ih godina, uz koje se oni najbolje osjećaju. Vjerujem da će im se, kao i ranijih godina, svidjeti program koji smo pripremili i da će uz, njihovo neizostavno dobro raspoloženje, ponovno biti sjajna atmosfera. – poručio je pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar.

Kako i prošle godine, umirovljenici će u povratku s dočeka Nove godine, moći koristiti javni gradski prijevoz, a u dvorani Bells bit će istaknut i „novogodišnji“ vozni red, kako bi onima koji nemaju prijevoz, bio olakšan povratak kući.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Već je „urbana legenda“ da je umirovljenički doček Nove godine najveselija zabava

Zdravlja, sreće i ljubavi za idućih 366 dana!

Uz tradicionalne taktove valcera i vatromet te srca punih dobrih želja, zakoračili su Osječani na Trgu Ante Starčevića u novu Više…

Uz balone, konfete i dječji šampanjac, pregršt osmijeha i dobrih želja poletjelo je sa središnjeg osječkog trga ususret novoj 2020. godini

Tri, dva, jedan – sretna vam nova 2020.!

Ekipa, ovo je najbolji doček u Osijeku! Veliki će slaviti večeras, a ovdje je već krenula najbolja fešta. – rekla Više…

"Umirovljenici su važan dio tradicije – susreta, druženja i uobičajene kupnje na osječkim tržnicama"

Vodič za umirovljenike podijeljen posjetiteljima Glavne tržnice

U okviru Umirovljeničkog utorka, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Događaj će se zbiti na novoj i prikladnijoj lokaciji - glavnoj osječkoj tržnici, na EKO trgu

Podjela sjemena rajčice na tržnici

Za vrijeme vladavine maškara najavljeno je još nekoliko novih mjera poput ukidanja 6G mreže i uvođenja 7G mreže čiji je, kako kažu, dobar učinak što rješava sve komarce i golubove

Ključ Grada je u rukama maškara!

Jedine u Hrvatskoj koje plaćaju stacionar da bi napuštenim mačkama dale malo veću kvalitetu života imaju drugačiju molbu nego inače...

Volonterke osječke Udruge Devet Života: Ovaj put ne tražimo donacije