OSJEČANI

Najavljen doček Nove godine za umirovljenike

Uvijek je dojam da je organizirani doček Nove godine za umirovljenike – najveseliji doček u gradu, a pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar izrazio je zadovoljstvo što se, prema povratnim informacijama od umirovljenika, sugrađani treće životne dobi uvijek dobro zabave

Objavljeno 20.12.2019
Petar Tauković

Već šestu godinu zaredom, Grad Osijek organizira i financira program dočeka Nove godine za umirovljenike. Što je Grad Osijek umirovljenicima pripremio za „najluđu noć u godini“, najavili su prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić i pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar.

Uvijek je dojam da je organizirani doček Nove godine za umirovljenike – najveseliji doček u gradu, a pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar izrazio je zadovoljstvo što se, prema povratnim informacijama od umirovljenika, sugrađani treće životne dobi uvijek dobro zabave.

Prošle godine smo uveli novi način jer nam je želja bila podići razinu samog dočeka te ga istovremeno otvoriti za naše sugrađane. To znači da umirovljeničke udruge ne sastavljaju popise zainteresiranih, već umirovljenici imaju jednaku priliku za dobiti ulaznicu. Program dočeka je besplatan, a sve što treba učiniti je – na vrijeme podići svoju ulaznicu. – kazao je pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar.

Prema najavi prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Drage Šerića – kao i prošle godine, doček Nove godine za umirovljenike bit će organiziran u dvorani Bells u Strossmayerovoj ulici.
-Kapacitet dvorane je 300 mjesta što je, nažalost, malo s obzirom na veliko zanimanje umirovljenika, ali nije bilo moguće pronaći veću dvoranu gdje bi se mogao organizirati veći i ugodniji doček Nove godine. Iako je ranijih godina više od 600 umirovljenika Novu godinu čekalo u prostoru Esseker centra, taj je prostor preuređen i nije moguće organizirati doček u njemu. – naglasio je Drago Šerić.

Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća istaknuo je i kako su sve ulaznice spremne za podjelu.
Donio sam ulaznice i ovdje su sve od rednog broja 1 do 300. Kao i ranijih godina, 10-ak ulaznica dobit će korisnici Doma za starije i nemoćne, a 10-ak ulaznica ide štićenicima Doma svetog Vinka odnosno beskućnicima. Njih tradicionalno pozivamo na naš doček, što oni sa zadovoljstvom prihvaćaju. – rekao je Drago Šerić dodajući da će ostale ulaznice, kao i prošle godine, biti podijeljene umirovljenicima.

Podjela ulaznica za doček Nove godine za umirovljenike kreće u ponedjeljak 23. prosinca u 10 sati u prostorima Gradske četvrti Gornji grad, na Trgu Lava Mirskog.

Podjelu smo organizirali na način da će se u dvoranu Gradske četvrti ulaziti na desna vrata, a izlaziti na lijeva. U dvorani će biti postavljena četiri mjesta za podizanje ulaznica, s tim da svaki umirovljenik može dobiti jednu ulaznicu. Ukoliko je riječ o bračnom paru, tada ne moraju dolaziti oboje, već je dovoljno da jedna osoba dođe s osobnim dokumentima supruge ili supruga. Također, svi koji dobiju ulaznice, ispunit će obrazac u koji će upisati ime i prezime, podatke iz dokumenata te će nakon potpisa dobiti ulaznice. – najavio je Drago Šerić.

Kako je istaknuto, dolazak umirovljenika na doček je do 20 sati jer će tada već započeti „glazbeno zagrijavanje“, a službeni program trajat će od 21 sat do 3 sata. U „najluđoj noći u godini“ umirovljenike očekuje večera – juha, glavno jelo, salata i desert kao i prigodno piće, a za dobru zabavu, pobrinut će se Trend Acoustic Band.

 To je grupa koja izvodi šlagere iz ’50.-ih, ’60.-ih i ’70.-ih godina, uz koje se oni najbolje osjećaju. Vjerujem da će im se, kao i ranijih godina, svidjeti program koji smo pripremili i da će uz, njihovo neizostavno dobro raspoloženje, ponovno biti sjajna atmosfera. – poručio je pročelnik Ureda Gradonačelnika Željko Lončar.

Kako i prošle godine, umirovljenici će u povratku s dočeka Nove godine, moći koristiti javni gradski prijevoz, a u dvorani Bells bit će istaknut i „novogodišnji“ vozni red, kako bi onima koji nemaju prijevoz, bio olakšan povratak kući.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svim žiteljima naše županije, župan Ivan Anušić i djelatnici Osječko-baranjske županije žele sretan i blagoslovljen Uskrs

Uskrsnice za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja Osječko-baranjske županije

Najveći i najznačajniji kršćanski blagdan, blagdan Kristovog Uskrsnuća, ove godine dočekujemo u posebnim, na žalost izuzetno teškim uvjetima izazvanim pandemijom Više…

Do kraja tjedna uskrsnice će biti isplaćene na kućne adrese 7343 korisnika starosnih, prijevremenih starosnih mirovina i obiteljskih mirovina te korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad

Umirovljenici unatoč koronavirusu ne gube pravo na isplatu uskrsnica

Uz pomoć dostavne službe Hrvatske pošte u ponedjeljak (23. ožujka 2020.) započela je podjela uskrsnica Grada Osijeka. Do kraja tjedna Više…

Grad Osijek kreira socijalnu politiku te pokušava objediniti niz prava koja kumulativno poboljšavaju standard sugrađana

Najavljena podjela Uskrsnica umirovljenicima i socijalno ugroženim sugrađanima

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić sa suradnicima, najavio je podjelu Uskrsnica Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi

Projekti iznose gotovo dva milijuna eura, odnosno 14,5 milijuna kuna

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala čak osam projekata Erasmus+