ŽIVOT

Najavljen ovogodišnji program Wine & Bike Tour Erdut: Koncert održava i Natali Dizdar

Posjetitelje očekuje bogati dramski i glazbeni program, biciklističko – vinske utrke, vođene vinske degustacije, pjenušavi doručak i dani otvorenih podruma Erdutskog vinogorja...

Objavljeno 29.07.2021
Ivona Amidžić

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 10. do 11. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija, pjenušavog doručka i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Dramski program

Manifestaciju u petak, 10. rujna, otvara predstava “Šund naš svagdašnji“ autora i redatelja Roberta Krajinovića. Riječ je o aktualnoj komediji sa elementima satire koja na zabavan i duhovit način prikazuje današnju društvenu zbilju u cijeloj našoj državi smještajući radnju u studio lokalne televizije u kojem voditeljica – urednica ugošćuje cijeli niz likova iz javnog života.

Dan otvorenih podruma i utrka po vinogradima

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, 11. rujna, počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja

U subotu, s početkom u 10 sati u vinariji Siber održati će se Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i Turističke zajednice Osječko baranjske županije, gdje će se predstaviti pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Natali Dizdar – U zagrljaju Dunava

Ovogodišnji Wine & Bike će u subotu, 11. rujna, s početkom u 20.00 sati, upotpuniti nastup Natali Dizdar koja s pratećim bendom priprema izvedbu svojih najvećih hitova, no i novih singlova proizašlih iz projekta BETI. Očekuje vas prava glazbena poslastica, u srcu Erdutskog vinogorja, s očaravajućim pogledom na Dunav.

DJ on wine session

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunske DJ beatove.

Organizatori manifestacije su Općina Erdut i Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Za više informacija o manifestaciji posjetite Facebook događaja ispod pogledajte program.

PROGRAM

10. rujna (petak)

  • 19.00 – 20.30 Predstava: Šund naš svagdašnji, Adam Scena
    Slobodan ulaz
    – Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

 11. rujna (subota)

  • 10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš – Erdut
    Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
    Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
    Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem poveznice:
    https://bit.ly/WineBikeTourErdut2021-Utrka
    Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do četvrtka, 9. rujna 2021. u 12:00 sati.
  • 10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma
    Vinarije Erdutskog vinogorja
    https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/
  • 10.00 – 14.00 Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja
    Na pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, vinarije Siber i TZ Osječko baranjske županije, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.
    Cijena ulaznice je 50,00 kn, uz obveznu online prijavu putem poveznice: https://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut2021 
    Broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do srijede, 8. rujna 2021. u 12:00 sati.
    – Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina
  • 17.00 – 18.30 Vođena degustacija vina
    Ulaznica: 50,00 kn. Broj sudionika ograničen.
    Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: [email protected]
    – Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut.
  • 20.00 – 21.30 Koncert: Natali Dizdar
    Cijena ulaznice 50,00 kn. Uskoro više informacija o prodaji ulaznica.
  • 18.00 – 00.00   DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa
    Slobodan ulaz
    – Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vikend od 19. do 21. travnja rezerviran je za sve posjetitelje koji žele spojiti ljubav prema hodanju s autentičnim vinima lokalnih proizvođača, a uz to se i dobro zabaviti

[FOTO] U travnju se održava drugi Ilok Walk&Wine – jedinstvena manifestacija koja spaja vrhunska vina, gastro ponudu i predivan krajolik Fruške gore

Sredina travnja postala je nezamisliva bez ove jedinstvene šetnje vinogradima i šumom s čašom u ruci. 19. do 21. travnja Više…

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ Više…

Ilok – grad koji će od 19. do 22. siječnja 2024. ugostiti više od 3500 posjetitelja tih će siječanjskih dana posebno živjeti svoju dugogodišnju tradiciju.

Tijekom siječnja jedan gradić na istoku Hrvatske postaje prava zimska destinacija za sve vinoljupce – saznajte koji

Nakon što se ugase sve blagdanske lampice i polako izblijedi sva božićno-novogodišnja čarolija i tek kada pomislimo da nam slijedi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje