GOSPODARSTVO

Najavljena gradnja nastavno-sportske dvorane u Čepinu

Osim za nastavu tjelesnog odgoja bit će mjesto gdje će brojne čepinske sportske udruge i klubovi imati svoj prostor

  Objavljeno 10.01.2020
  Ivona Amidžić

  “Općina Čepin, konačno će, nakon godina najava i planiranja, krenuti u gradnju sportske dvorane. Dugogodišnja je to želja svih mještana Čepina, a riječ je o ulaganju od gotovo trideset milijuna kuna”, rekao je gostujući u “Jedinici” Radio Osijeka zamjenik načelnika Ivan Žeravica.

  Nastavno-sportska dvorana Čepin objekt je koji će u jednakim omjerima graditi Osječko-baranjska županija i Općina Čepin, a osim za nastavu tjelesnog odgoja bit će i mjesto gdje će brojne čepinske sportske udruge i klubovi imati svoj prostor. “Dozvola za gradnju datira iz 2014. ili 2015. godine”, pojašnjava zamjenik načelnika Žeravica, “pa smo je morali promijeniti i prilagoditi aktualnim standardima. Dogovorili smo sufinanciranje sa Županijom te očekujemo skoro potpisivanje sporazuma što će biti uvod u početak gradnje”.

  “U prošloj je godini odrađeno i pokrenuto nekoliko kapitalnih investicija s kojima se nastavlja i u ovoj godini, ali upravo ulaganje u kakvoću života u Čepinu značajno je kako bi se zaustavio trend iseljavanja koji nije obišao ni ovu općinu, ali i potaknuo pozitivni trend povratka. Pokrenut je niz mjera kojima se pomaže roditeljima novorođenčadi, u školovanju djece i studenata, nagrađivanju najboljih osnovaca, opremanju za školu i prijevozu.

  “Od demografskih mjera izdvajamo 200,00 kuna po djetetu za troje i više djece, što je nekih milijun i dvije stotine tisuća kuna godišnje, a to djeca dobivaju do završetka školovanja”, kaže Žeravica.

  Energetska obnova objekata, poduzetnička zona, biciklističke staze kroz Urbanu aglomeraciju Osijek, reciklažno dvorište, Trg branitelja u Čepinskim Martincima i mnoštvo manjih projekata, od dizala za invalide, te rekonstrukcija Krbavske ulice, rekonstrukcija Policijske postaje u Čepinu – neki su od najvažnijih  projekata koje planiraju ostvariti u novoj godini.

  (HRT Radio Osijek

  foto: facebook (Općina Čepin)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Novi proračun nastavlja se na prošlogodišnji, a u planu je provedba čak 22 investicije!

  Usvojen proračun općine Čepin težak 78 milijuna kuna!

  Općinsko vijeće Općine Čepin na svojoj 21. sjednici, održanoj jučer, 10. prosinca 2019., usvojilo je proračun Općine Čepin za 2020. Više…

  ... uz darivanje nekoliko obitelji u potrebi, potpuno socijalno svjesno, Adria Oil otvorila je na čepinskoj zaobilaznici novu benzinsku postaju :)

  FOTO&VIDEO: Adria Oil – nova benzinska postaja na čepinskoj zaobilaznici

  Svečano, ali odmjereno, uz ugodno druženje s poslovnim partnerima i lokalnom vlašću, uz darivanje nekoliko obitelji u potrebi, potpuno socijalno Više…

  Čepin je mjesto gdje se izglasao izuzetno velik proračun, a u smjeru maestralnih neimarskih radova - i o čemu će mediji tek pisati :)

  Načelnik Tonkovac: Trg, dvorac, tržnica … Općina Čepin će imati godinu za pamćenje

  Općina Čepin najveća je općina u kontinentalnoj Hrvatskoj. Općina Čepin je mjesto kojeg se bez većih ustezanja može prozvati i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Gari Cappelli: "Turistički djelatnici su prvi ljudi turizma – njihov profesionalizam, osmijeh i gostoljubivost po kojoj smo poznati"

  Osijek ponovno domaćin Dana poslova u turizmu

  U 2020. nemojte ignorirati svoj potencijal - Pronađite za sebe najbolji mogući posao!

  Otvorena su nova radna mjesta! Donosimo popis…

  Ti znaš kako da se gost osjeća kao doma – Izaberi posao u turizmu!

  Dani poslova u turizmu u Osijeku: više od 9.000 poslova traže najbolje radnike