GOSPODARSTVO

Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma

Plovidba Dunavom i Bosutom, vožnja fijakerima, promatranje ptica, besplatni obilasci muzeja, gurmanska ruta… U Vukovarsko-srijemskoj županiji sve je spremno za DHT

    Objavljeno 17.09.2019
    Ivona Amidžić

    U duhu tradicije u Vukovarsko-srijemskoj županiji itekako su se potrudili da sudionici najveće manifestacije u hrvatskom turizmu uživaju svim čulima.

    Svečanim otvorenjem Dana hrvatskog turizma u Dvorcu Eltz, 2. listopada u Vukovaru i tradicionalnom dodjelom turističkih nagrada na imanju Kunjevci, 3. listopada u Vinkovcima, druženje u ovoj županiji ne završava.

    Pod nazivom ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji, domaćini nude bogat popratni program koji vodi najatraktivnijim turističkim rutama.

    Dunavom u Vukovaru i Iloku

    Tko odabere plovidbu brodom po Dunavu 3. listopada, otkrit će ljepotu Vukovara iz posve nove perspektive. Istoga dana ovom rijekom plovit će se i u Iloku, a kako drugačije nego uz vođenu degustaciju  probranih vina srijemskog vinogorja i ukusne zalogaje hotela Dunav kojeg preporuča i slavni Michelinov vodič.

    U Vukovaru 2. listopada od 14 do 17 sati i 3. listopada od 10 do 17 sati, u Gradskom muzeju (Dvorac Eltz), Franjevačkom muzeju, Muzeju vučedolske kulture i Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, te 3. listopada u od 10 do 17 sati u Muzeju grada Iloka (Dvorac Odescalchi) organizirani su vođeni obilasci svakog sata, pa prije ili nakon plovidbe Dunavom iskoristite priliku i upoznajte bogatu povijest Srijema i Slavonije.

    Nezaobilazne postaje

    Vinkovci će 3. listopada goste dočekati u togama u „Rimskom kutku“ parka Lenije u kojem će oživjeti povijest iz vremena rimskih careva – rođenih Vinkovčana, braće Valentijana i Valensa. Za sve koji žele upoznati ritam ovog grada organiziraju se dvije vođene ture – jutarnja „Baroknim središtem Vinkovaca“ i poslijepodnevna „Sve birtije obiš’o sam“.

    Boje županjskog kraja istog će dana braniti Snašini kućari u pitoresknom Gradištu, Muzej Stjepana Grubera u Graničarskom čardaku u Županji i Muzej šumarstva u Bošnjacima. U ovom posljednjem živopisnom mjestu obavezno je zaustavljanje na još dvije postaje – Matkovoj pecari i restoranu Aquarius.

    U Nijemcima će se 3. listopada voziti u fijakerima, obići Centar za promatranje ptica na izletištu Sopotac i ploviti Bosutom na najpoznatijem katamaranu istočno od Zagreba.

    „Prijave za svaki program primaju se do 25. rujna na naš mail [email protected], a uz predočenje akreditacije, za sudionike Dana hrvatskog turizma svi su programi besplatni. Odabrali smo najatraktivniji dio bogate cjelogodišnje turističke ponude Srijema i Slavonije“, kaže Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

    A da Srijemci i Slavonci znaju što su dobri običaji i što se od njih očekuje kada su u pitanju hrana i piće potvrđuje „Gurmanska ruta“. Na njoj je sedam restorana, nositelja oznake „Okusi Srijema i Slavonije“ koji su za Dane hrvatskog turizma kreirali tradicijske jelovnike po promotivnim cijenama.

    Link na fotografije: https://app.box.com/s/oaubazif45ipix0hfuxpylrtrieyymw0

    Više na: http://www.visitvukovar-srijem.com/

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem realizirano je 3 milijarde eura. Od 2013. godine BDP u Slavoniji se per capita povećao 50 posto, a klasični za nešto više od 40 posto."

    Optimalan razvoj Slavonije i Baranje – l. Znanstveno-stručni dijalog “Regionalni razvoj u Hrvatskoj – razvojna tranzicija Slavonije”

    Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, Zavodom za znanstveni i umjetnički rad Više…

    Studenac će i ove godine nastaviti podržavati udruge koje donose pozitivne promjene i dobrobit u svojoj zajednici, a ukupno će u 2024. donirati 80 000 eura

    Studenac otvorio sedmi krug prijava za dodjelu 20 000 eura neprofitnim organizacijama i udrugama iz Slavonije

    Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac otvorio je sedmi krug prijava za donacije u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ Više…

    Pet slavonskih županija će tijekom pet dana ponuditi program koji već unaprijed s razlogom možemo ocijeniti - čistom peticom! Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini svjetskim vinskim znalcima, ocjenjivačima, novinarima, sommelierima i proizvođačima graševine

    Go GROW – manifestacija koja graševinu stavlja na svjetsku vinsku kartu

    Nakon predstavljanja novog atraktivnog slogana turističke ponude pet slavonskih županija „Slavonija – nema joj ravne“, pred nama je jednako atraktivna Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja