SPORT

Najduža špaga ususret Svjetskom kupu u gimnastici DOBRO spojila šest gradova

Najdužu špagu uoči gimnastičarskog Svjetskog kupa u Osijeku 450 sudionika premijerno je napravilo 2017. godine, njezina je duljina tada bila 600 metara

  Objavljeno 06.06.2021
  Lana Matić

  Osijek, Čakovec, Zagreb, Rijeka, Zadar i Split, ususret Svjetskom kupu u gimnastici DOBRO World Cupa Osijek 2021. (12.-13. lipnja), povezali su se u najdužoj špagi 1349 metara koju su izveli gimnastičari iz šest gradova. Time je najavljen skup koji će za tjedan dana okupiti oko 300 sudionika.

  Osječki gimnastičari ali i oni koji su im se bili spremni pridružiti okupili su se kod Pješačkog mosta. I u drugim gradovima okupili su se na atraktivnim lokacijama točno u podne i to u Zagrebu na Jarunu,  u Čakovcu- Stari grad Zrinskih, u Rijeci-Riječki lukobran, Zadar-Športski Centar Višnjik, kod dvorane Krešimira Ćosića te u Splitu-Zapadna obala, Obala kneza Branimira.

  Najdužu špagu uoči gimnastičarskog Svjetskog kupa u Osijeku 450 sudionika premijerno je napravilo 2017. godine, njezina je duljina tada bila 600 metara, a atrakcija je dio popularizacije gimnastike, ali i sporta u cjelini. Godinu dana kasnije u tom je pothvatu sudjelovalo čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije, špaga se protezala od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu.

  “U ime organizatora – Hrvatskog gimnastičkog saveza i Gimnastičkog društva Osijek – Žito – želimo se zahvaliti Gimnastičkom klubu Marjan u Splitu, Gimnastičkom klubu Salto iz Zadra, Gimnastičkom klubu Rijeka, Z.T.D. Hrvatski Sokol iz Zagreba, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec – Macan iz Čakovca i Turističkim zajednicama navedenih gradova na pomoći oko organizaciji Najduže špage”, ističu organizatori.

  Organizatori najavljuju da će službene snimke Hrvatske povezane u Najdužu špagu biti objavljene sutra na njihovim društvenim mrežama.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Đerek: Ovo danas je bilo savršeno; Srbić: Sada mirniji idem na Olimpijske igre

  Srbić sa zlatom, Đerek sa zlatom i broncom odlaze u Tokio!

  Ana Đerek osvojila je zlato na parteru i broncu na gredi, a Tin Srbić zlato na preči posljednjeg dana DOBRO Više…

  Možnik: „Svi vole doći u Osijek!“

  Približava se i dvanaesto izdanje DOBRO World Cupa u Osijeku

  Nešto manje od mjesec dana ostalo je do dvanaestog izdanja DOBRO World Cupa u Osijeku na koji su i ove Više…

  Zbog epidemije je broj sudionika ograničen na stotinu, a prijave su putem web stranice panonska utrka.hr

  Ovog se vikenda održava treća Panonska utrka u Osijeku

  U Osijeku će se u subotu, 29. kolovoza održati treća Panonska utrka trkača rekreativaca, piše Radio Osijek. S obzirom na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U Hrvatskoj je po prvi puta, na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje

  Humanitarni cilj je ostvaren – Osijek je dobio prvi javni teniski teren

  Gotovo 1000 sportaša i pratećeg osoblja biti gosti našeg grada od 22.06. - 03.07.2021. opet su svi raspoloživi smještajni kapaciteti popunjeni

  Najavljen Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku

  "Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

  Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki