SPORT

Najpoznatiji amaterski vaterpolo turnir vraća se u jubilarnom 10. izdanju!

Turnir koji je iz zabave pokrenula grupa studenata iz Belišća davne 2013. godine doživjeo je svoje jubilarno 10. izdanje.

    Objavljeno 11.08.2022
    Iven Jurić

    Turnir Vaterpolo u žitu pokrenula je grupa belišćanskih studenata 2013. godine, a danas se on nalazi pod palicom Karašicke Republike, da je netko organizatorima rekao kako će zezancija nekoliko odbojkaša i košarkaša prijeći u vaterpolo turnir s dvoznamenkastom tradicijom, svi bi se lijepo nasmijali.

    Vaterpolo u žitu, najpoznatiji amaterski turnir 19. kolovoza vraća se s jubilarnim 10. izdanjem na Bazen u Belišću. Kao i prijašnjih godina igrat će se na skraćenom terenu, koji će biti prilagođen slavonskim plivačima.  Organizatori poručuju kako su pravila sve samo ne fiksirana, igrat će se u vremenskim terminima od 2*4 minute i 1*7 minuta, sastavi ekipa bit će 6+1, a možda i zbog nedostatka dobrih plivača bude 5+1.

    Očekuje se dolazak timova koji su već prije sudjelovali, a svoj dolazak su potvrdile i ekipe iz Slavonskog broda, Zagreba i Đakova te branitelji naslova Pirane iz Koprivnice. Kotizacija je ove godine besplatna, a prijaviti se možete putem Facebook stranice Karašicke Republike ili na mail [email protected].

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“

    U petak 12.04. (kadeti), subotu 13.04. (juniori) i nedjelju 14.04.2024. (seniori) u „Hala Ranko Žeravica“ u Beogradu održao se turnir Više…

    Četiri vrhunske ekipe, ŽOK Ferivi Višnjevac, OK Linga, ŽOK Osijek i ŽOK Našice, izborile su svoj put do ovog prestižnog turnira nakon kvalifikacija, prikazujući izvanredne vještine i predanost sportu

    ŽOK Osijek pobjednik završnog turnira Prvenstva regije Istok za juniorke

    Uzbudljivi dvoboji obilježili su nedjelju, 10. prosinca 2023., u Sportskoj dvorani Jug gdje su se odvijale borbe najboljih ekipa na Više…

    Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta, osvajači medalja s Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava. Na turniru su nastupile i 2 osječke juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-59kg)

    Taekwondo – Croatia open 2023.

    Ovog vikenda 14. i 15. 10.2023 u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, Zagreb održan je Croatia open 2023. G-1 statusa Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“