SPORT

Najveća pobjeda NK Osijeka nad Hajdukom ikada! Osječani pobjedili rezultatom 4-1

Početak sezone 2018./2019. započeo je derbijem između momčadi Osijeka i Splita, Osječani su slavili s visokim rezultatom

    Objavljeno 29.07.2018
    Tea Pakšec

    Kolosalni trijumf bijelo-plavih na početku sezone. Senzacionalno je Osijek u Gradskom vrtu otvorio sezonu “razvaljivanjem” Hajduka s visokih 4-1. Sve što je trebao dobiti Rangers, “popio” je Hajduk večeras.

    OSIJEK ODAO POČAST

    Prije samog početka utakmice na Gradskom vrtu zasvirala je pjesma legende koja nas je danas ujutro napustila. Oliver Dragojević otišao je zauvijek, ali za njim ostaju vječne uspomene! Pjesma “Trag u beskraju”, ujedinjena Dalmacija i Slavonija obilježili su početak derbija. Osim što je cijela Hrvatska danas uz misli usmjerene prema Oliveru, Osječani su odali počast jednom od njih.. Nogometaši, navijači, suci, treneri i svi okupljeni minutom šutnje prisjetili su se Dalibora Žižanovića – Žiže, ikone Istoka Gradskog vrta.

    OSIJEK BEZ MILOSTI

    NK Osijek je bijelima često bila “mušterija” preko koje su pokušavali ostvariti rezultate u kriznim trenucima. No, u posljednje vrijeme ni Osječani nemaju milosti prema njima, te utakmice koje gledamo između ove dvije momčadi s razlogom se nazivaju derbijima. Ovo je početak sezone u kojoj se bijelo plavi trebaju nametnuti i žele ući među tri najbolje momčadi u Hrvatskoj.

    U Osijek nije doputovao vratar bijelih, Josip Posavec zbog ozljede mišića koju je zadobio na utakmici s Bugarima.

    Podrška igračima dolazila je s obje strane! Napunio se sjever, ovo nije samo derbi među igračima već i u navijanju među navijačima. Osječani ponovno nisu zabili pogodak na utakmici, Hajduk je već u 12.minuti poveo za 0:1 iz kornera. Vodstvo bijelih nije dugo trajalo, Osječane do prvog izjednačenja vodi Ezekiel, a ubrzo nakon toga bijelo-plave u vodstvo dovodi Mudražija. Odlična atmosfera napravljena je na stadionu zahvaljujući ovim golovima. Na poluvrijeme NK Osijek je otišao s prednosti 2-1. Početkom drugom poluvremena momčad NK Osijeka nastavila je sa istim tempom. Gol Osječana koji su postigli poništen je, napravljen je prekršaj na golmanu Hajduka koji je zbog ozljede ruke morao napustiti igru. Bočkaj je “izborio” kazneni prekršaj za bijelo-plave, a Hajradinović zabio pogodak za 3-1. Navijači Hajduka nakon 80.minute postavljali su si međusobno pitanja s kojim igračima će odigrati sljedeću utakmicu. Suci su u večerašnjem nastupu puno puna posegnuli za žutim kartonom.  U produžetku, debitanski nastup za bijelo plave obilježio je pogotkom Gutieri. Puno toga se dogodilo u produžetku utakmice, osim pogotka, igrač Osijeka, Marin Pilj poslan je prije završetka utakmice u svlačionicu jer je “zaradio” crveni karton.

     

    Željko Kopić trener je Hajduka od 11.mjeseca prošle godine, kako je rekao pri dolasku na klubu bijelih, obećanjima se ne bavi i ne želi govoriti o nečemu nego to i napraviti. Večerašnjim susretom pokazao je da ipak mora još poraditi na ujedinjenu njegove momčadi koja se pokušavala “iskopati” iz uigrane momčadi NK Osijeka.

    Trener Hajduka također se na početku obraćanja prisjetio Olivera Dragojevića, a nakon izražene sućuti prešao na utakmicu o kojoj nije mogao reći puno. – Ušli smo u utakmicu jako dobro, kontrolirali smo događanja na terenu, a nakon što smo izgubili par duela, Osijek nas je stavio po pritisak.  Uvukli smo se sami u svoj gol, primili smo dva pogotka u vrlo kratkom vremenu. Cilj nakon toga nam je bio barem se do poluvremena stabilizirati, ali sve je otišlo kontra nas kako do kraja poluvremena tako i do kraja utakmice. Napravili smo izmjene kako bi se pojavio napadački učinak, ali na to smo dobili odgovor kroz ozljede igrača. Sve što je moglo otići kontra nas, otišlo je. Četvrtak je nova utakmica za nas, treba se posložiti.  Imali smo dobar početak utakmice, par igrača nam nisu bili na razini uz to sve ozljede su napravile dodatni problem. – rekao je Kopić nakon završetka utakmice.

    OSIJEK OSTVARIO POVIJESNU POBJEDU NAD HAJDUKOM

    -Danas smo odgovorili na dobar način, bilo je teško u početku. Vratili smo se brzo, pogotovo u drugom poluvremenu smo bili pametni i odradili to kako treba. Nadam se da će ovakva igra biti i u četvrtak, da će nam dobra igra dati krila, da ćemo dobiti na stabilnosti još više. Imamo dosta pehova, zato se najiskrenije nadamo da ozljeda više neće biti. U večerašnjoj utakmici bilo je previše žutih kartona, suci ne bi trebali toliko posezati za kartonima inače ćemo svako drugo kolo nastupati s rezervnom momčadi, kako mi tako i ostale ekipe. Pred nama je utakmica protiv Rangersa u kojoj trebamo isprezentirati hrvatski nogomet i pokazati našu snagu. – izjavio je trener pobjedničke momčadi, Zoran Zekić.

    DERBI HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

    OSIJEK – HAJDUK SPLIT 4-1 . Poluvrijeme: 2-1  Stadion: Gradski vrt, Osijek. Gledatelja: 4.844. Strijelci: Nižić, 12′ (0-1), Henty, 19′(1-1), Mudražija 21′(2-1), Hajradinović, 65′ (3-1), Gutieri, 90+’ (4-1). Sudac: Fran Jović (Zagreb)., Žuti kartoni: Henty, 30′, Pušić. 39′, Kamenar, 53′, Guti, 68′, Pilj, 77′, Grgić, 84′ (NK OSIJEK) Fomitschow, 21′, Loper, 51′ (HAJDUK SPLIT) Crveni kartoni: Pilj, 90+’ . OSIJEK : 4-2-3-1 Malenica, Grgić, Škorić, Tomelin, Barišić, Pušić (od 44. Mioč), Mudražija 7, Bočkaj, Kamenar (od 61. Marić), Hajradinović, Henty (od 73. Pilj) trener: Zoran Zekić HAJDUK SPLIT: 4-3-3 Duka (od 58. Ljubić), Juranović, Nižić, Borja, Fomitschow, Beširović, Hamza, Tudor  (od 53. De Macedo), Caktaš, Gyurcso, Ivanovski (od 53. Said), trener: Željko Kopić

    osijek_29.srpnja_osijeknews
    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje