OSJEČANI

Nakon dva mjeseca na respiratoru i dva negativna testa, Osječanin opet pozitivan

Epidemiolozi nikako nisu mogli otkriti odakle se gospodin zarazio - nitko od kontakata nije bolestan

Objavljeno 09.05.2020
Ivona Amidžić

Iako je zahvatio skoro sve kutke svijeta i borimo se s njim već mjesecima, virus COVID-19 je vrlo nepoznat pojam i još uvijek neistraženo područje. To jasno pokazuje i slučaj 69-godišnjeg pacijenta koji se već skoro dva mjeseca liječi u KBC-u Osijek, piše Index.

Njegova je kći naglasila kako je gospodin vrlo vitalan umirovljenik te da nije imao nikakvih kroničnih bolesti, što ga je, smatra, i izvuklo od sigurne smrti.

Prije skoro dva mjeseca, točnije 10. ožujka je dobio grlobolju te za nju antibiotike. Poremetili su mu se svi okusi te skoro tjedan dana nije gotovo ništa jeo. Nakon što je odveden na Infektologiju, liječnici su mislili da se radi o upali pluća i započeli liječenje. Nakon toga stigao je pozitivan test na koronavirus. Stanje mu se nezamislivo brzo pogoršalo i svi su mislili da je to to. No, nakon mjesec dana, gospodin se čudom probudio s respiratora.

Gospodina su odmah testirali nakon respiratora i bio je negativan. Zbog atrofiranih mišića morao je na fizioterapiju i nakon 48 sati mu je opet rađen test. I on je bio negativan. Na terapiji je gotovo dva tjedna i može ići kući, ali prije toga su ga testirali još jednom i test je bio pozitivan.

Dva negativna testa i onda nakon dva mjeseca jedan pozitivan? Kako je to moguće?

Navodno su testovi veoma osjetljivi te je najvjerojatnije taj zadnji test reagirao pozitivno na neku zaostalu mrtvu stanicu virusa. On više nikako nije zarazan, nema nikakve pokazatelje bolesti i osjeća se dobro. Sad mora čekati novo testiranje koje treba biti negativno da bi bio otpušten iz bolnice.

Epidemiolozi nemaju pojma kako se gospodin uopće zarazio

Kada se netko zarazi jedna od najvažnijih stvari, nakon pružanja pomoći, je pronaći sve kontakte, staviti ih u izolaciju i otkriti odakle je zaraza došla.

U ovom slučaju epidemiolozi nisu znali što je izvor zaraze. Nitko od ljudi s kojima se družio i s kojima je bio u kontaktu nije bio zaražen, a obitelj je cijelo vrijeme zdrava.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

Na danas održanoj sjednici Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatrao je epidemiološku situaciju, koja je povoljna, bez novooboljelih, a svakim Više…

Crveni križ: "Još jednom molimo sve građane krvne grupe 0 da se odazovu na ovu akciju kako bi smo nastavili spašavati živote"

Ponovno hitno potrebne zalihe krvi grupe 0

Zbog smanjenih zaliha krvne grupe 0 (bez obzira na Rh faktor) Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Više…

Još 94 osobe ostale pod mjerom samoizolacije, policija u provjerama nije uočila kršenja

STOŽER OBŽ: Četvrti dan zaredom nema novooboljelih, testirano još 159 uzoraka

Prema podacima pristiglim danas ujutro u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi

Projekti iznose gotovo dva milijuna eura, odnosno 14,5 milijuna kuna

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) sufinancirala čak osam projekata Erasmus+