OSJEČANI

Nakon dva mjeseca na respiratoru i dva negativna testa, Osječanin opet pozitivan

Epidemiolozi nikako nisu mogli otkriti odakle se gospodin zarazio - nitko od kontakata nije bolestan

Objavljeno 09.05.2020
Ivona Amidžić

Iako je zahvatio skoro sve kutke svijeta i borimo se s njim već mjesecima, virus COVID-19 je vrlo nepoznat pojam i još uvijek neistraženo područje. To jasno pokazuje i slučaj 69-godišnjeg pacijenta koji se već skoro dva mjeseca liječi u KBC-u Osijek, piše Index.

Njegova je kći naglasila kako je gospodin vrlo vitalan umirovljenik te da nije imao nikakvih kroničnih bolesti, što ga je, smatra, i izvuklo od sigurne smrti.

Prije skoro dva mjeseca, točnije 10. ožujka je dobio grlobolju te za nju antibiotike. Poremetili su mu se svi okusi te skoro tjedan dana nije gotovo ništa jeo. Nakon što je odveden na Infektologiju, liječnici su mislili da se radi o upali pluća i započeli liječenje. Nakon toga stigao je pozitivan test na koronavirus. Stanje mu se nezamislivo brzo pogoršalo i svi su mislili da je to to. No, nakon mjesec dana, gospodin se čudom probudio s respiratora.

Gospodina su odmah testirali nakon respiratora i bio je negativan. Zbog atrofiranih mišića morao je na fizioterapiju i nakon 48 sati mu je opet rađen test. I on je bio negativan. Na terapiji je gotovo dva tjedna i može ići kući, ali prije toga su ga testirali još jednom i test je bio pozitivan.

Dva negativna testa i onda nakon dva mjeseca jedan pozitivan? Kako je to moguće?

Navodno su testovi veoma osjetljivi te je najvjerojatnije taj zadnji test reagirao pozitivno na neku zaostalu mrtvu stanicu virusa. On više nikako nije zarazan, nema nikakve pokazatelje bolesti i osjeća se dobro. Sad mora čekati novo testiranje koje treba biti negativno da bi bio otpušten iz bolnice.

Epidemiolozi nemaju pojma kako se gospodin uopće zarazio

Kada se netko zarazi jedna od najvažnijih stvari, nakon pružanja pomoći, je pronaći sve kontakte, staviti ih u izolaciju i otkriti odakle je zaraza došla.

U ovom slučaju epidemiolozi nisu znali što je izvor zaraze. Nitko od ljudi s kojima se družio i s kojima je bio u kontaktu nije bio zaražen, a obitelj je cijelo vrijeme zdrava.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prema peludnoj prognozi danas i za vikend koncentracija ambrozije u Gradu Osijeku bit će visoka, alergičnim osobama preporuča se oprez...

Ambrozija se ovoga vikenda vraća punom snagom!

Ambrozija je korov podrijetlom iz Sjeverne Amerike, a s obzirom da je izrazito otporan, prilagodljiv i invazivan lako se prilagodio Više…

Epidemiološka situacija u školama Osječko-baranjske županije puno je bolja

Škole u iščekivanju testova

Epidemiološka situacija u školama Osječko-baranjske županije puno je bolja nego prije dva tjedna kada se nastava odvijala online, a ravnatelji Više…

Gradonačelnik je posjetio Zavod za hitnu medicinu, Županijski centar 112, vatrogasce i policiju...

Gradonačelnik Radić u novogodišnjoj noći obišao dežurne službe

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u novogodišnjoj noći obišao je dežurne hitne službe i zahvalio djelatnicima na brizi o javnom redu, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom