POLITIKA

Nakon lokalnih i regionalnih izbora Mladeži HDZ-a održani i izbori za nacionalno vodstvo

Za novog predsjednika Mladeži HDZ-a izabran je Maksimilijan Šimrak a za predsjednika mladeži HDZ OBŽ, Domagoj Ćorić

  Objavljeno 13.12.2021
  Ivona Amidžić

  Novi predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije Ćorić Domagoj postao je i zamjenik nacionalnog predsjednika Mladeži Hrvatske demokratske zajednice.

  Ćorić je poslije dva mandata bivšeg saborskog zastupnika Domagoja Mikulića i dosadašnjeg predsjednika Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije na unutarstranačkim izborima održanim u nedjelju 21.11.2021 postao – Predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije.

  Nedugo nakon te izborne pobjede istaknuo je i kandidaturu i za mjesto zamjenika predsjednika Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini i tim potezom pokazao da je imao iznimno veliku podršku među članstvom što je na izborima sada i potvrđeno.

  Na izborima je na 73 biračka mjesta diljem Hrvatske, uz poštivanje epidemioloških mjera, glasovalo ukupno 7342 članica i članova Mladeži HDZ-a, pravo glasa imalo je više od 30 000 članova Mladeži.

  Za novog predsjednika Mladeži HDZ-a izabran je Maksimilijan Šimrak.

  Šimrak je u protekle tri godine obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je izabran za novog predsjednika Mladeži, ujedno postaje član Predsjedništva HDZ-a.

  “Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost, nego i sadašnjost. Znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu jedan član – jedan glas dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dalo na važnosti svakom članu naše Mladeži”, izjavio je Šimrak.

  Za mjesto zamjenika velikim brojem glasova izabran je Ćorić Domagoj.

  Na izborima u proteklim ciklusima u starijim strukturama stranke ali i samom podmlatku stranke vidljivo je kako je “Slavonski HDZ” znatno ojačao unutar stranke!

  Novi potpredsjednici Mladeži su Sanda Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić, Josip Ukalović, Josip Gojak.

  Ćorić se zahvalio svima na velikoj podršci od samog početka izbornog procesa i najavio da nastavljaju graditi najsnažniju mladež u Hrvatskoj!

  Objavu sa službenog Facebook profila prenosimo u cijelosti:

  “Dragi prijatelji, članice i članovi Hvala Vam!

  Hvala Vam na velikoj podršci od samog početka! Hvala Vam na više od 7250 glasova!

  Na održanim prvim povijesnim  izborima u Mladeži HDZ-a po načelu jedan član, jedan glas!

  Želio bih zahvaliti i svim članicama i članovima Mladeži što su me podržali svojim glasovima za mjesto zamjenika predsjednika MHDZ-a na čelu s našim novim predsjednikom – Maksimilijanom Šimrakom! Ovim putem čestitam i svim izabranim potpredsjednicima i članovima predsjedništva!

  Jučerašnjom sjednicom predsjedništva i našim Općim Saborom Mladeži HDZ-a završen je izborni proces! Uz podršku iz županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije i moje organizacije 

  Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije zahvaljujem Vam se svima još jednom koji su me podržali, a posebno se zahvaljujem našem predsjedniku te županu Osječko-baranjske županije Ivanu Anušiću!

  Svojim angažmanom kao zamjenik predsjednika uvijek ću se boriti za interese naše županije, te svih naših gradova i općina. Naravno kao jedna velika politička obitelj i zajednica, zajedničkim snagama izboriti ćemo se za još snažniju Mladež HDZ-a u Hrvatskoj! Nadam se produktivnoj i bliskoj suradnji sa svim organizacijama kako na lokalnoj i regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini! Međusobnom poštovanju, uvažavanju i aktivnosti! Hvala također našem vodstvu i svim visokim uzvanicima Hrvatske demokratske zajednice na čelu s predsjednikom Plenkovićem na dosadašnjoj uključivosti i politikama koje doprinose kvaliteti života i boljem položaju mladih u Hrvatskoj! Nastavljamo dalje zajedno!”

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nakon što je osječki SDP kritizirao gradonačelnika Ivana Radića da nije pokrenuo postupak imenovanja direktora dviju gradskih institucija, odgovor je stigao od Radićevog zamjenika Dragana Vulina...

  Vulin odgovorio Piližoti nakon kritike gradonačelnika Ivana Radića

  Nakon što je osječki SDP kritizirao gradonačelnika Ivana Radića da nije pokrenuo postupak imenovanja direktora dviju gradskih institucija, odgovor je Više…

  Piližota navodi kako su Unikom i Zavod za stanovanje već nekoliko dana bez direktora!

  Prazne baterije tzv. Nove energije

  Iako su u nedavnoj kampanji govorili o „pokretačkoj novoj energiji“ za Osijek, hadezeov gradonačelnik Radić i pripadajuća mu šarolika svita Više…

  U Osijeku su prebrojani svi glasovi – obrađeno je 117 biračkih mjesta i Ivan Radić uvjerljivo je s 15.526 glasa pobijedio.

  Ivan Radić – novi gradonačelnik grada Osijeka

  Prema prvim privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva HDZ-ov Ivan Radić novi je gradonačelnik Osijeka. Ivan Penava ostaje gradonačelnik Vukovara, a Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  SDP: "Apelirali smo nekoliko puta da se analizira stanje i utvrde potrebe poljoprivrednih gospodarstva te pripremi plan obnove"

  SDP: Ministarstvo poljoprivrede se probudilo – zar doista?

  „Imamo 200 tisuća stanovnika više no što imamo birača što samo pokazuje koliko nam je aljkava administracija i koliko joj je u digitalno doba kada je sve dostupno stalo do pravih poteza”

  Hrvatski suverenisti – Na istoku Hrvatske 80 tisuća ljudi manje

  Velik dio građana ne razumije oznake rokova trajanja hrane i to je jedan od glavnih razloga ogromnih količina bačene hrane u Hrvatskoj i Europi

  Borzan: Radi ogromnih količina bačene hrane EU mijenja oznake rokova trajanja