ŽIVOT

Nakon što smo posjetili naš osječki, uputili smo se na ”Ledeni Orion” u Vinkovcima!

Nakon osječkog, nastavili smo dalje s programom lampica i božićnih pjesama, vođeni primamljivim mirisima blagdanskih delicija i došli do ''Ledenog Oriona''!

Objavljeno 07.12.2018
Antonela Verković

Vaši autori su veeliki ljubitelji kuhanog vina, ali i ostalih blagdanskih delicija pa tako uživamo u obilascima adventskih kućica – svakodnevno!

Na našem osječkom smo već stigli isprobati nekolicinu (kuhano vino je čarobno, ako niste, što čekate?!) pa smo se tako uputili malo dalje, do našeg susjednog grada…

Nastavili smo s programom svjetlećih lampica, ukrasa i božićnih pjesama, vođeni primamljivim mirisima blagdanskih delicija i došli do ”Ledenog Oriona”!

Riječ je o Adventu u Vinkovcima, najstarijem europskom gradu. Program Adventa ove godine bogatiji je nego ikada prije!

”Ledeni Orion” – riječ je o krovnom nazivu projekta koji na jednom mjestu okuplja sav popratni i zabavni sadržaj tijekom manifestacije.

Uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća, koncert na Gimnaziji i božićni sajam, ove godine je neizostavna posebnost i prošireno klizalište – veličine 500 četvornih metara koje se proteže gotovo duž cijelog korza kako bi svaki posjetitelj, bio on star ili mlad, dobio priliku okušati se u ovoj snježnoj disciplini.

PROGRAM

Jedna od prepoznatljivosti jest pozornica u obliku kupole unutar koje svaki tjedan nastupaju razni izvođači. Posjetitelje je već zabavljao bend ‘SAX’, simpatična Zsa Zsa te ‘Dvije duše’.

Ustaljeno je pravilo kako se četvrtkom svira duhovna glazba, petak je rezerviran za promoviranje lokalnih bendova, dok subotom vinkovačku pozornicu praše malo poznatija imena s domaće glazbene scene.

Od ostalih događanja, svakako vrijedi izdvojiti žive jaslice, koje će 23. prosinca uprizoriti Franjevačka mladež župe Bezgrješnog srca Marijinog.

U sklopu programa ”Ledenog Oriona” organiziran je program i za najmlađe posjetitelje u vidu kazališnih predstava, kreativnih radionica, izrade ledenih skulptura…

O specijalitetima slavonskih OPG-ova ne moramo ni pisati, kao ni o dobroj kapljici…

Mi smo pojeli mađarsku slasticu ‘kurtoš’ punjenu karamelom i čokoladom, a nije moglo proći niti bez kuhanog vina… 😉

FOTO: Osijek NEWS (Antonela Verković)

Advent u Vinkovcima

Advent Vinkovci klizalište

Vinkovci Djed Mraz

Exellent Vinkovci

Buba bar Vinkovci

klizalište Vinkovci

Vinkovci Advent

Ledeni Orion

Vinkovci park

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja