SPORT

Nakon trotjedne stanke nogometaši Osijeka krenuli su u novu sezonu

Uvodnim testiranjem počeo je prvi dio priprema koji će trajati do 19. lipnja u Gradskom vrtu...

    Objavljeno 15.06.2021
    Ivona Amidžić

    Uvodnim testiranjem počeo je prvi dio priprema koji će trajati do 19. lipnja u Gradskom vrtu, a od 21. lipnja do 3. srpnja središnji će dio priprema odraditi u Svetom Martinu na Muri, prenosi Radio Osijek. Prvi je trening odradilo 19 nogometaša među kojima su tri nova igrača i tri vratara.

    Kako je istaknuo trener Nenad Bjelica, petorica igrača su još uvijek ozlijeđena, a nekolicina igrača, među kojima su i reprezentativci, pripremama će se priključiti nešto kasnije: “Osim Mile Škorića i Laszla Kleinheislera, koji će se priključiti tek nakon što Hrvatska i Mađarska završe svoj put na Europskom prvenstvu, nekoliko dana duže odmora dobili su i reprezentativci Damjan Bohar, Mario Jurčević i Mirlind Daku, a tijekom tjedna, suigračima će se pridružiti Ramon Mierez i Igor Silva. Budući da su u procesu rehabilitacije, prilagođeni će dio priprema odraditi Merveil Ndockyt, Petar Brlek, Marko Barešić i Eros Grezda koji su na putu oporavka od ozljeda. Ne računajući povratnike s posudbe i nekolicinu igrača iz Osijeka II (Beljo, Mekić, Cvijanović…) koji će početi pripreme s prvom momčadi, u pripreme počinju i tri nova igrača, Šime Gržan, Amer Hiroš i Slavko Bralić koji će u novoj sezoni dodatno zaoštriti konkurenciju u momčadi.”

    Ciljevi su u novoj sezoni ponovno najviši mogući: “Kad sam pri dolasku prošle godine, na minus osam bodova rekao da se borimo za najviše ciljeve, tako je i sada kad smo u egalu sa svima. Ne samo da se želimo boriti nego želimo i osvojiti poneku titulu. Ponovno ćemo najozbiljnije nastupati u svim natjecanjima i s ovom ekipom davati maksimum. Očekujem i poboljšanje u odnosu na prošlu sezonu u svakom pogledu.”

    Što se tiče odlazaka i dolazaka, trener Bjelica napomenuo je kako ima zatvorenu ekipu, no i da bi u ekipi volio imati igrača tipa Caktaša, no njegovo pitanje još nije riješeno: “Rok za donošenje odluke o Miji Caktašu bio je do subote, no Caktaš je zatražio još vremena. Iskreno, mi ćemo ako nađemo kvalitetnog igrača za tu poziciju i reagirati. Ako dođe trenutak da je on ponovno spreman za razgovor, a mi još uvijek nismo našli rješenje onda ćemo sjesti i ponovno razgovarati, pokušati se dogovoriti”, rekao je Bjelica i dodao kako trenutačno imaju 40 igrača pod ugovorom dok će na pripreme ići njih 26 i dodao: “Alternative će se tražiti jedino u slučaju odlaska nekog od stožernih igrača poput Žapera, Miereza ili Škorića.”

    Nakon Osijeka i Svetog Martina na Muri, završni dio priprema, od 5. srpnja do 1. kola nove sezone koje se igra 17. srpnja, ponovo će odraditi u Osijeku.

    U sklopu priprema odigrat će se i niz utakmica, a prva je na redu već u subotu 19.6. protiv Čepina. U Svetom Martinu na Muri trenirat će se i igrati na travnjacima tamošnjeg trećeligaša Poleta, a osim utakmice s domaćinom, protivnici će biti poljski Slask Wroclaw, te mađarski MOL Fehervar i ZTE Zalaegerszeg. Posljednja provjera, takozvana generalka, bit će protiv TSC Bačka Topola 10. srpnja u Osijeku. Do tada bi kadar za jesenski dio sezone već trebao biti definiran budući da se već 22. srpnja igra prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama