SPORT

Napeto je! Danas utakmica: ”Kiksa ne smije biti”

Izvjesno je da bi se susret protiv „fenjeraša“ na ljestvici mogao bitno razlikovati od onog prethodnog…

    Objavljeno 08.02.2019
    Antonela Verković

    Trener Osijeka Zoran Zekić nije od onih koji će podcijeniti bilo kojeg protivnika, pa ni onoga koji je čvrsto prikovan za dno prvoligaške ljestvice u HNL-u – piše NK Osijek.

    Na pitanje kakvu utakmicu očekuje u petak u Kranjčevićevoj, strateg odgovara:

    Jasno je da nam nitko ništa neće pokloniti, da se za pobjedu moramo izboriti, bez obzira na protivnika i njegovu poziciju na tablici. Znale su nama takve utakmice biti problematične ako ne uđemo u njih s dovoljno ozbiljnosti i koncentracije, pa to moramo izbjeći da ne bi bilo opet nekakvih većih problema. Rudeš nema što izgubiti, može odigrati opušteno i bez grča, kod nas je situacija puno drugačija jer moramo osvojiti bodove. Ne smijemo si dopustiti nikakva neugodna iznenađenja.

    Traži se više kombinatorike

    Izvjesno je da bi se susret protiv „fenjeraša“ na ljestvici mogao bitno razlikovati od onog prethodnog…

    Svaka utakmica nosi nešto svoje jer se ni protivnici ne postave na isti način. Neki su s otvorenijom varijantom, protiv nekih drugih čeka nas igra na postavljenu obranu. No, uvijek treba tražiti put do protivničkih vratiju, sa što više kretanja i otvaranja u prazan prostor. Morat ćemo u petak imati malo više kombinatorike jer s momčadima koje su defenzivnije baš i nema puno mogućnosti za dubinska proigravanja.

    Novinare uvijek zanima i hoće li biti promjena u početnoj jedanaestorici, odnosno koju će momčad Zekić poslati na teren?

    Vjerujem da ćemo za ovu prigodu izabrati najboljih 11, odnosno 14 koji će odraditi utakmicu na pravi način. Treba nam pobjeda jer su nam bodovi iz ovoga dvoboja neophodni za dalje. Tako se moramo i postaviti na terenu. Nekih posebnih promjena u momčadi neće biti.

    „Ne gledamo kako su oni izgledali s Dinamom“

    Rudeš je teško stradao protiv Dinama, sada mnogi očekuju da ni Osijek neće imati pretjerano zahtjevnu zadaću protiv Ivkovićeve momčadi…

    Znao sam da će me dočekati to pitanje. No, Dinamo ima najveću koncentraciju kvalitete u HNL-u, po trojicu podjednako kvalitetnih igrača na svakoj poziciji, tako da ne bih radio nikakve usporedbe po tom pitanju, niti se vodim time kako je Rudeš izgledao protiv Modrih. Uostalom, imat će manji respekt prema nama nego prema lideru i prvaku, pa će se tako postaviti na terenu. Morat ćemo se potruditi za pobjedu i zaslužiti je,poručio je Zekić.

    Kiksa ne smije biti!

    U Kranjčevićevoj, protiv Rudeša, kiksa jednostavno ne smije biti. To je poruka koja ovih dana stiže iz osječke svlačionice, a Brazilac koji se sada već udomaćio u gradu na Dravi dodaje:

    Oni su na dnu tablice, daleko od ostalih momčadi u Ligi, što ne znači da ne mogu nekoga iznenaditi, ako ih se ne shvati ozbiljno. Mi ne gledamo kako je Rudeš prošao protiv Dinama i koliko je golova primio, nego razmišljamo o tome kako odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda koja ne smijemo ispustiti. Znamo da moramo pobijediti i na nama je sada da to i napravimo. No, neće pobjeda doći sama od sebe, to vrijedi imati na umu, dodao je Tomelin.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    Vezano uz prošlu utakmicu između NK Osijek i GNK Dinamo, klub navijača Bijelo-plavi je poslao priopćenje za medije kojeg u cijelosti prenosimo

    Priopćenje Kluba navijača Bijelo-plavi

    Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama