ŽIVOT

Naš poznati osječki stomatolog dr. “zubo” – Josip Čes, istrčao newyorški maraton

Brži i od Ashtona Kutchera! Josip Čes, iako rekreativac, istrčao je čuveni newyorški maraton za tri sata i 14 minuta. Doživljaj za cijeli život!

Objavljeno 15.11.2022
Mihael Šilac

Koliko je Josipovo vrijeme kvalitetno svjedoči da je svoje ime i prezime mogao pronaći i na stranicama New York Timesa. Najpoznatije dnevne novine SAD-a, s jednom od najvećih tiraža u svijetu nakon svakog newyorškog maratona tradicionalno objavljuju imena onih koji su istrčali maraton ispod četiri sata. Osječanin je pronašao i svoje ime i prezime. Na stranicama New york Timesa među onima koji je završio utrku ispod četiri sata bio je i glumac Ashton Kutcher. On je istrčao maraton u vremenu 3:54:01, gotovo 40 minuta sporije od osječkog stomatologa, piše današnji Glas Slavonije!

Josip je i na svojoj Facebook stranici netom poslije maratona napisao svoje utiske:

“NYC Marathon moj prvi major i velika želja od trenutka kad sam se odlučio za maraton. Utrka u kojoj zbilja treba uživati, jer energija, koju Vam ljudi koji trče kao i oni sastrane, vas nosi kroz cijelu utrku. Malo za reći da je bilo teško, prvo insomnia noć prije utrke, pa buđenje u 3h. U 4h temperatura pokazuje 19 stupnjeva. Pokret u 5 h, Podzemna do trajekta, od trajekta do cilja žutim školskim busom. U startnu zonu dolazim u 7:47 . Ulazak u startni blok u 8:20 te pokret u 9:10. Utrka počinje odmah mostom, kao onaj u Osijeku samo malo veći, pa mi ta uzbrdica nije stvarala problem. Ako netko misli da je NY marathon ravan, e pa nije. Imao sam neki zacrtani tempo u glavi i naravno cilj odnosno vrijeme za kraj, ali sam se pokušavao fokusirati na svaki sljedeći kilometar. Utrka ima naravno svoje pejcere, do 38km pratim onog na 3:15:00 koji se tada raspada u maniru mog suborca Časlav Livada, ali kako Livada i ja to često treniramo ja nastavljam dalje i uspjevam ući u cilj s 3:14:15, što je moj najbolji rezultat na maratonu.

Želim se zahvaliti najviše svojoj obitelji koja trpi ove moje avanture, najviše @Sandra Sandra Petrović Čes Filip Matija Vukovickoji je uskočio umjesto Sandre i pratio me na samoj trci. Zahvale idu mom najdražem Vukovarski triatlon klub koji su živjeli samnom cijelu utrku kroz aplikaciju. Zahvala i Ski klub Mladost na bodrenju i podršci.

Na kraju ogromna zahvala najboljoj, najstrpljivijoj i najprofesionalnijoj trenerici trčanja Silvia Šimunović bile su ovo dvije duge godine. Marathon 3:14:15, Polumarathon 1:26:00, 5km 18:43, moram probati jednom i tu 10-tku ispod 40 min.

Ovo sve s 80-tak kilograma i bojim se reći koliko malo mjesečnih kilometara. Sve je to Silvia izdržala, pregrizla jezik (ne baš svaki put) i izvela me na pravo put. Bila je ovo divna suradnja i preporuka za svakoga tko ne misli preskakati vikend dužine suradnja sa @Silvia Šimunović. Sad idemo dalje uživati u NY”
Inače ovo je Josipov treći  maraton ali nikako ne i zadnji. Možda je zgodno i za napomenuti kako je naš omiljeni stomatolog već niz godina biran i kao najdoktor u svojoj kategoriji.
Čestitamo Josipe!
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Da je B2Run poslovna utrka „place to be“ dokazali su u četvrtak 15. lipnja zaposlenici iz više od 70 kompanija iz Osijeka, ali i ostatka Hrvatske, pretvorivši trčanje na 5 kilometara u teambuilding godine

[FOTO] B2Run Osijek na jednome mjestu okupio gotovo 700 lega i kolega

Otvaranje sedme sezone B2Run-a je započelo s rasprodanim kartama u Splitu, za Rijeku se također tražilo mjesto više, dok je Više…

Osijek je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, u njemu rode žive na gradskim zgradama, a poslovnjaci iz grada na Dravi i šire okolice u četvrtak 15. lipnja jedno će poslijepodne udobnost svojih poslovnih prostora zamijeniti trkačkom stazom B2Runa.

I LEGE i kolege na B2Run utrci: Najveći teambuilding u Hrvatskoj dolazi u Osijek

B2Run sezona 2023. službeno se otvara u Splitu 18. svibnja, u Rijeci se poslovnjaci okupljaju 1. lipnja, a u Osijeku Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša