SPORT

Nasljednici Benovića i Seligmana izvrsni u Slavonskom Brodu

Na svom prvom natjecanju pokazali su odličnu formu i u Osijek se vratili s nizom medalja...

    Objavljeno 28.03.2022
    Ivona Amidžić

    Da osječka i hrvatska gimnastika se imaju s pravom nadati novim budućim reprezentativcima pokazalo je jučerašnje izdanje 1. kola Regije Istok u Slavonskom Brodu – naime, mladi natjecatelji Gimnastičkog društva Osijek – Žito na svom prvom natjecanju pokazali su odličnu formu i u Osijek se vratili s nizom medalja.

    Mlada selekcija ovog osječkog gimnastičkog kluba, inače već niz godina nositelja vrhunske sportske kvalitete Grada i Županije, na netom održanom natjecanju u Slavonskom Brodu – inače svom prvom službenom natjecanju – pokazala je odličan dosadašnji rad i dala do znanja da se na ostalim izdanjima Kola Regije Istok od njih može puno očekivati.

    Rezultati natjecanja:

    Univerzalni program, dječaci mlađi – pojedinačno:

    • 1. mjesto – Luka Damjanović

    Univerzalni program – dječaci stariji – ekipno:

    • 1. mjesto

    Univerzalni program – dječaci stariji – pojedinačno :

    • 1. mjesto – Adrian Adamček
    • 2. mjesto – Jakov Mađarević
    • 3. mjesto – Niko Burić
    • 4. mjesto – Niko Pušić
    • 5. mjesto – Petar Matošević
    • 6. mjesto – Šimun Kečkeš

    Obavezni program – kadeti – pojedinačno:

    • 3. mjesto – Domagoj Ivić

    Kruna prvog dijela sezona svakako će biti Prvenstvo Hrvatske koje početkom lipnja ponovno organizira njihov matični klub i gdje se njihovi treneri nadaju ponovno ovakvom sjajnom izdanju svojih vježbača.

    „Prezadovoljni smo rezultatima ostvarenim ovaj vikend u Brodu – znali smo da su dečki dobri i na svim internim kontrolkama su pokazali da napreduju iz dana u dan, ali tek kada se dođe na službeno natjecanje može se vidjeti „gdje tko stoji“, takoreći. Rad s ovim dečkima nadamo se da će donijeti ozbiljne sportske rezultate u naš Osijek i da ćemo uskoro i na nacionalnoj razini pokazati tko smo“, izjavio je netom nakon natjecanja trener Tomislav Marković, inače i sam donedavno uspješan hrvatski reprezentativac.

    Rezultatima svojih gimnastičara oduševljen je i trener Vladimir Mađarević.

    „Jako smo zadovoljni onim što su dečki pokazali na 1. kolu Regije Istok, plan nam je na jesen ojačati ovu ekipu i dodati im nove dečke te stvoriti jaku selekciju koja je u narednim godinama dominirati domaćim natjecanjima. Plan je uskoro krenuti i sa ozbiljnim razvojem ženske gimnastike – već sada imamo selekciju curica koje se pripremaju za svoje prve nastupe i vjerujemo da i tu, uz predan rad, možemo ostvariti jako puno“.

    Mlade gimnastičare iz Sokolskog doma čeka još 2 kola Kupa u Osijeku i Vinkovcima te kao kruna prvog dijela sezone i Prvenstvo Hrvatske ponovno u njihovom rodnom Osijeku. A kakva su očekivanja?

    „Dat ćemo sve od sebe – sada smo pokazali da možemo puno. Slijedi nam razdoblje u kojem ćemo vrijeme posvetiti ispravljanju greški i jačanju forme tako da ćemo u borilište Gradskog vrta u lipnju sigurno izaći maksimalno spremni“, zaključio je Marković.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Fantastične vijesti stigle su iz Katara – Aurel Benović četvrtim mjestom u finalu partera Svjetskog kupa u Dohi osigurao je Više…

    Benović, Ude, Korent, Šulekić i debitanti Mešter i Sambolec izborili borbe za medalje. Najbolji nastup odradio je domaći dečko, Osječanin Aurel Benović koji je imao najveću kvalifikacijsku ocjenu na parteru!

    [FOTO] Prvi kvalifikacijski dan – DOBRO World Cup u Osijeku – Čak 6 hrvatskih finala u Osijeku!

    Šest od sedam! Čak šest hrvatskih gimnastičara izborilo je subotnja finala na Svjetskom kupu u Osijeku! Prvog kvalifikacijskog dana DOBRO Više…

    Na press konferenciji hrvatske hrvatske reprezentacije Dobro World Cup su najavili hrvatski reprezentativci Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Jovičić, Marko Sambolec, Tijana Korent, Sara Šulekić, Tina Zelčić i Sofia Mešter te direktor Svjetskog kupa Vladimir Mađarević

    [FOTO] Sve je spremno za Svjetski kup u gimnastici – Dobro World Cup

    Osijek je spreman za novi gimnastički spektakl! I to rođendanski, 15. DOBRO World Cup, a nastupe na jednom od najvećih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati