ŽIVOT

Nastavak pomoći osječkim poduzetnicima u prevladavanju koronakrize – Novi Javni poziv Grada Osijeka

Grad Osijek je usmjerio 10 milijuna kuna za pomoć poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom...

Objavljeno 14.09.2020
Ivona Amidžić

Uslijed posljedica koje pandemija bolesti Covid-19 ostavlja na gospodarstvo, oslanjajući se na paket gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, Grad Osijek usmjerio je 10 milijuna kuna za pomoć poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom.

Danas je raspisan novi Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2020. – Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020 II.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na područja grada Osijeka, kojim se provodi gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize, kako bi se održala likvidnost i zadržala postojeća radna mjesta subjekata malog gospodarstva na području grada Osijeka.

Grad Osijek poziva sva mikro, mala i srednja trgovačka društva, obrte, slobodna zanimanja i zadruge koje su u cijelosti u privatnome vlasništvu sa sjedištem na području grada Osijeka i čije su prijave na mjeru Potpora za očuvanje radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pozitivno ocijenjene pozitivno ocijenjene, te im nisu dodijeljena sredstva u prvom javnom pozivu Grada Osijeka (Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020) – da se prijave i ostvare jednokratnu i bespovratnu financijsku pomoć u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku.

Javni poziv bit će otvoren od 14. rujna do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 2. listopada 2020. Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 385.000,00 kn.

Prijave će se zaprimati isključivo putem e-pošte na adresu [email protected], a za sve dodatne informacije korisnici potpora mogu se obratiti Poduzetničkom inkubatoru BIOS na e-poštu [email protected] i na broj telefona 031/209 955. Potrebna dokumentacija i sve informacije vezane uz Javni poziv dostupne su OVDJE.

Važna napomena

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti isključivo trgovačka društva, obrti, zadruge i samostalne djelatnosti kojima nisu dodijeljena sredstva u pozivu Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020, koji je bio otvoren od 20. travnja do 15. lipnja 2020. godine. Prijave poduzetnika kojima su Rješenjem o dodjeli potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2020. (Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020) odobrena sredstva potpore male vrijednosti nisu prihvatljive u ovom Javnom pozivu.

foto: pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura. Prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, a u iznosu od 55 eura.

U Osijeku će 10.000 umirovljenika dobiti uskrsnicu od 35 do 70 eura. Uskrsnicu će prvi puta dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine

Grad Osijek ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica osječkim umirovljenicima, pa će umirovljenici s mirovinom Više…

Gradonačelnik Radić: Izgrađujemo i dograđujemo pet vrtića, nećemo stati dok svako dijete u Osijeku ne bude upisano u vrtić

Osječke dječje vrtiće upisat će 170 djece više nego lani

Osječke dječje vrtiće u nadolazećoj pedagoškoj godini upisat će 3214 djece koja će biti raspoređena u 153 odgojne skupine, izvijestio Više…

Dokument Strategije digitalizacije temelj je za sustavno i organizirano provođenje digitalizacije upravnih tijela gradske uprave te trgovačkih društava i ustanova u većinskom vlasništvu Grada Osijeka

Grad Osijek izradio strategiju digitalizacije

Sukladno Sporazumu o poslovnoj suradnji između Grada Osijeka i Fakulteta elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, izrađena je Strategija digitalizacije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša