Nastavnici i mentori Ugostiteljsko-turističke škole na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu učili od renomiranih svjetskih chefova
RCK Ugostiteljsko-turističke škole na sigurnom putu prema Michelinovoj zvjezdici
Nakon sedam tjedana usavršavanja na svjetski poznatoj Academie d’Art de Paris Le Cordon Bleu RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka bogatiji je za šest šefova kuharstva i slastičarstva. Usavršavali su se nastavnici kuharstva Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka Ivan Kelava i Damir Abramić, mentor učenicima iz Hotela Osijek Robert Batrac te nastavnice slastičarstva iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci Ružica Šošić i Dunja Čuljak te nastavnik mentor Saša Bešlić. Predavači na akademiji su renomirani francuski chefovi s bogatim iskustvima u svjetskim restoranima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama.
Uspostavom regionalnog centra kompetentnosti (RCK) unaprijedit će se strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva, i upravo su edukacije i usavršavanja nastavnika i mentora kod poslodavaca temelj kvalitetnog obrazovanja i promocije strukovnih zanimanja. Nastavnici i mentori će novostečena znanja i iskustva iz Pariza prenositi dalje svojim kolegama, koristiti ih u nastavi s učenicima, ali i u izradi novih nastavnih planova i programa.
Edukacija na Academie d’Art de Paris Le Cordon Bleu realizirana je u sklopu projektne aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka u EU projektu VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006), koji je 100 posto financiran iz sredstava EU i državnog proračuna Republike Hrvatske.
Više na www.rck-utso.hr
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?