OSJEČANI

Nastavnici i mentori Ugostiteljsko-turističke škole na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu učili od renomiranih svjetskih chefova

RCK Ugostiteljsko-turističke škole na sigurnom putu prema Michelinovoj zvjezdici

Objavljeno 17.08.2021
Darija Kovačić

Nakon sedam tjedana usavršavanja na svjetski poznatoj Academie d’Art de Paris Le Cordon Bleu RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka bogatiji je za šest šefova kuharstva i slastičarstva. Usavršavali su se nastavnici kuharstva Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka Ivan Kelava i Damir Abramić, mentor učenicima iz Hotela Osijek Robert Batrac te nastavnice slastičarstva iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci Ružica Šošić i Dunja Čuljak te nastavnik mentor Saša Bešlić. Predavači na akademiji su renomirani francuski chefovi s bogatim iskustvima u svjetskim restoranima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Uspostavom regionalnog centra kompetentnosti (RCK) unaprijedit će se strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva, i upravo su edukacije i usavršavanja nastavnika i mentora kod poslodavaca temelj kvalitetnog obrazovanja i promocije strukovnih zanimanja. Nastavnici i mentori će novostečena znanja i iskustva iz Pariza prenositi dalje svojim kolegama, koristiti ih u nastavi s učenicima, ali i u izradi novih nastavnih planova i programa.

Edukacija na Academie d’Art de Paris Le Cordon Bleu realizirana je u sklopu projektne aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka u EU projektu VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006), koji je 100 posto financiran iz sredstava EU i državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više na www.rck-utso.hr

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Uz sportske izazove i turnire u nogometu, košarci i odbojci, učenici su mogli birati između raznolikih radionica – od pub kvizova, potraga za blagom i glazbenih radionica, do znanstvenih eksperimenata, kreativnih izrada i dramskih improvizacija

[FOTO] Dan škole II. gimnazije Osijek obilježava se u duhu osobnog razvoja učenika

Kako bi naši maturanti što bolje otplesali Quadrillu, uz druženje i zabavu, potrebno je uvježbati korake plesa, pa se stoga u svim gradovima organiziraju probe

Počinju pripreme za Quadrillu 2025.

Glavni ciljevi mobilnosti bili su razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina, jačanje mentalnog zdravlja mladih i poticanje građanske svijesti i aktivnog sudjelovanja

Erasmus+ u Skopju i Ohridu: novo znanje, novi prijatelji i predivna iskustva